Den bedste kameramobil, til forskellige formål

Hvilken kameramobil skal du købe til at tage de bedste billeder med zoom, portræt, sport, naturlige farver, selfies, ultravidvinkel og video? Her er de bedste til forskellige formål.

Den bedste kameramobil, til forskellige formål

Kameraet i vores mobiltelefoner er kommet langt, og bliver i dag anvendt af langt de fleste, som et hverdagskamera og ofte også et feriekamera. Skal man kunne tage de bedste billeder, så skal man også forvente at spendere nogle tusinde kroner på en topmodel. Men selv når vi snakker topmodeller af telefoner, så er de faktisk hver især deres styrker og svagheder. I denne guide hjælper vi dig til at vælge den bedste kameramobil, som tager de bedste billeder til forskellige formål.

Næsten lige meget hvilken flagskibstelefon du vælger i dag, så tager de imponerende billeder. Billeder så gode, at langt de fleste vil være mere end tilfredse. Der er dog alligevel forskel på, hvor gode de enkelte kameramobiler er til forskellige opgaver – såsom billeder med zoom, portræt, sport, naturlige farver, selfies, ultravidvinkel og ikke mindst video. Vi bruger alle vores kameraer forskelling og har derfor forskellige behov. Med denne guide kan det vælge den kameramobil, som passer allerbedst til netop dit behov.

Inden vi går i gang, så lad mig gøre det klar, at alle disse telefoner har fremragende kameraer. Den ene er bare bedre til noget specifikt, end dens konkurrenter er.

Se også: Sammenlign priser og kvalitet på de bedste smartphones

De bedste kameramobiler, til forskellige behov

#1 Samsung Galaxy S21: Zoom og stabilisering

Når der gerne skal kunne zoomes meget ind, med minimalt tab af kvalitet, så er der ingen vej udenom Samsung Galaxy S21 Ultra. Med hele to telefotokameraer på bagsiden, så leverer S21 Ultra en ekstrem god kvalitet ved zoom. Her får man 3x optisk, 10x optisk og helt op til 100x brugbar zoom, som rent faktisk kan tage et fornuftigt håndholdt close-up af månen – ret imponerende. Og det leder os til dens næste styrke, nemlig stabilisering. Denne stabilisering går igen ved høj zoom, natfoto og ikke mindst i video med bevægelse. Er zoom og stabilisering vigtigst i din kameramobil, så er Galaxy S21 Ultra det bedste valg.

De bedste priser på Samsung Galaxy S21 Ultra 128 GB

Opdateret 18/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Salgsbutikken
Mindstepris
8.509,-
8.509,-
Telegiganten
Mindstepris
8.618,-
8.618,-
Telenor
Mindstepris
8.949,-
8.949,-

Samsung Galaxy S21 Ultra 128 GB udbydes af 14 udbydere. Du kan spare op til 1.441,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S21 Ultra 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 14 webshops »

#2 iPhone 12 Pro (Max): Portræt og video

Når der skal indfanges video, så når ingen konkurrenter Apples iPhone 12 Pro og Pro Max til sokkeholderne. Det er med en imponerende dynamisk rækkevidde, skarphed og ikke mindst med HDR, at iPhone 12 Pro tager førstepladsen. Den byder desuden på den bedste efterredigering direkte på enheden. Også portrætfoto gør iPhone 12 Pro til UG, hvor den bedst formår at få baggrundssløringen til at ligne den ægte sløring fra et større kamera med en stor blænde. iPhone 12 Pro rammer også en meget nøjagtig hudfarve, som er en svær opgave for kameraerne.

De bedste priser på Apple iPhone 12 Pro 128 GB

Opdateret 18/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telenor
Mindstepris
7.749,-
7.749,-
Teleboxen
Mindstepris
8.335,-
8.335,-
Power
Mindstepris
8.489,-
8.489,-

Apple iPhone 12 Pro 128 GB udbydes af 15 udbydere. Du kan spare op til 2.250,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 12 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 15 webshops »

#3 Sony Xperia 1 II: Sport og manuel betjening

Ved billeder med objekter i bevægelse, så skal du vælge Sony Xperia 1 II (eller Xperia 5 II). Xperia 1 II mestrer de hurtige skarpe billeder med dens serieoptagelse op til 20 fps med kontinuerlig AF, der foretager AF/AE-beregninger 60 gange i sekundet. Er det sport eller andet med fart på, som du tager billeder af, så er det Xperia 1 II. Dertil er Xperia 1 II også kongen, når det kommer til manuel betjening. Ligesom på Sony Alpha-kameraer, så får man her fuld kontrol over kameraet. I hænderne på en dygtig fotograf, så er Xperia 1 II en af de bedste kameramobiler på markedet.

De bedste priser på Sony Xperia 1 II (2020)

Opdateret 18/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Euronics
Mindstepris
8.144,-
8.144,-
Computersalg A/S
Mindstepris
8.281,-
8.281,-
El-Salg
Mindstepris
8.499,-
8.499,-

Sony Xperia 1 II (2020) udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 1.430,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Sony Xperia 1 II (2020)

Sammenlign aktuelle priser hos 7 webshops »

#4 OnePlus 9 Pro: Naturlige farver og ultravidvinkel

Skal de billeder du tager ikke bare se godt ud, men også ligne virkeligheden, så er OnePlus 9 Pro det bedste valg. I samarbejde med legendariske Hasselblad, har OnePlus skabt en kameramobil, som præsterer at tage fotos i naturtro farver. Derudover kommer topmodellen med en ultravidvinkelsensor i høj kvalitet (Sony IMX 766) på hele 50 megapixel. Det betyder at ultravidvinkelkameraet kvalitetsmæssigt er på højde med det primære kamera i 9 Pro og andre topmodeller på markedet.

De bedste priser på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB

Opdateret 18/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
4.401,-
4.401,-
Telenor
Mindstepris
5.499,-
5.499,-
Telegiganten
Mindstepris
6.090,-
6.090,-

OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 3.754,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 12 webshops »

Den bedste kameramobil til dit behov?

I ovenstående finder du det den bedste kameramobil til forskellige formål. Som sagt er alle disse enestående kameraer, som gør det meste virkelig godt. Men skal du have det sidste med til netop dit behov, så er det nu lettere at vælge. For der er tale om virkelig dyre telefoner her, så hvorfor ikke købe den, der passer dig og dit behov allerbedst.

Hertil kommer selvfølgelig præferencer du selv kunne have, både når det kommer til kamera og andre aspekter af telefonerne. Alle disse er lynhurtige, har masser af funktioner, lang support, er solidt byggede og beskyttet mod vand og støv. Hvilken kameramobil er den bedste til dig – det ved du bedst. Men disse er de bedste på markedet, som har styrker i specifikke kamerafunktioner.

Se også: Overblik over de bedste kameratelefoner