Ford skifter til Android Automotive i 2023

Fra 2023 vil alle Fords biler komme med Googles styresystem Android Automotive – en udgave af Android, der er tilpasset biler.

Ford skifter til Android Automotive i 2023

Har du en bil fra Ford, så kender du formentlig til bilmærkets eget infotainmentsystem kaldet SYNC – i sin seneste udgave kaldet SYNC 4A.

Men det er snart slut for bilfabrikken med at udvikle sin egen bilsoftware fra bunden. I et blogindlæg annoncerer Ford nemlig et stort skridt på softwarefronten. Bilgiganten tilslutter sig i 2023 Googles Android-baserede bilsystem kaldet Android Automative (ikke at forveksle med Android Auto).

Googles ekspertise ligger i software og i særdeleshed inden for kunstig intelligens og stemmeteknologi. Derfor har David McClelland, vicepræsident i Ford Motor Company, indgået et samarbejde med Google, som de kalder for Team Upshift. Her samler Ford og Googles medarbejdere fra begge virksomheder, som skal forsøge at nytænke måden, software indgår i deres biler på.

Første skridt bliver altså et skifte til Android Automotive, som kommer med understøttelse af populære Google-tjenester såsom Maps og Google Assistent, og som er tæt integreret med brugerens mobil. Det særlige ved Android Automotive er, at det er indbygget i bilen og ikke blot et stykke software, som drives af telefonen, ligesom man kender det med Android Auto.

Android Automotive giver altså også mulighed for at styre alle bilens funktioner, f.eks. aircondition, (sæde)varme og lyd.

Det vides af gode grunde endnu ikke, hvilke bilmodeller fra Ford, der først kommer med Android Automotive, da der stadig er omkring to år, indtil softwaren får debut i Fords biler. I hvert fald sker udskiftningen af bilsoftwaren globalt, så vi bør også få Android Automotive at se i danske Ford-biler.

Læs også: Biler med Android Automotive finder nu selv ladestationer på din vej

Videre om temaet

Næste kronologiske historie om emnet finder du her. mobilsiden kørte videre med bolden. d. 28/2/2012 dykkede vi igen ned i emnet med historien Ford savner teleindustrien – Læs den her. De sidste nyheder om emnet finder du her.