Tesla tilbagekalder 9.500 biler på grund af produktionsfejl

Tesla har udsendt tilbagekaldelsesbesked på ikke mindre end 9.537 biler, som lider af produktionsfejl - blandt andet et tag som kan falde af ved høj hastighed.

Tesla tilbagekalder 9.500 biler på grund af produktionsfejl

Tesla har meldt ud, at knap 10.000 nyere biler lider af produktionsfejl og derfor skal retur til fabrikken. Helt præcist drejer det sig om 9.537 biler, som kan have alvorlige problemer med løse boolte og svage limninger. Størstedelen af bilerne er Tesla’s Model X, som ved høj fart kan tabe taget.

Læs også: Nyheder om elbiler

Hele 9.136 af Teslas Model X kunne have store problemer med limninger. Tesla skriver, at disse Model X på områder omkring taget ikke er blevet påført en primer, hvilket kan medføre konstruktionen er for svag. I sidste ende kan det betyde, at taget på bilen falder af ved høj fart.

Og netop problemet med Tesla og tag er vi stødt på tidligere, hvor blandt andet en Model Y mistede taget på motorvejen.

Og selv et tweet som dette kan lyde sjovt, så kan det gå meget galt.

Læs også: Ny Tesla-software gør bilen tæt på selvkørende

Udover de mange tilbagekald på Model X, så beder Tesla også om at få 401 styk Model Y retur, model 2020. Problemet her er, ifølge Tesla, at de kan have løse bolte i hjulrområdet, en såkaldt styreknap. Det er angiveligt heller ikke første gang dette er et problem for Tesla, hvor der tidligere blev tilbagekaldt intet mindre end 123.000 Model S af med samme fejl.

Læs også: Tesla med kæmpe overskud i tredje kvartal 2020

Flere nyheder i sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen fandt det relevant at følge op på temaet. 23/10/2020 blev sagen bragt videre med en ny vinkling på emnet Ny Tesla-software gør bilen tæt på selvkørende – Artiklen finder du her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..