Test af iPhone 12 – Den oplagte iPhone-opgradering

Trænger din gamle iPhone til en udskiftning eller en opgradering, så er iPhone 12 det oplagte valg. Se vores test af iPhone 12 med fordele, ulemper, prisleje og alternativer.

Det kan være fristende at gå efter den dyrere iPhone 12 Pro, mest på grund af dens navn og design. Men er du bare en anelse fornuftig, så er iPhone 12 det bedre valg til pengene.

iPhone 12 er på utroligt mange området helt identisk med iPhone 12 Pro, og så er den altså betydeligt billigere – men det er stadig en dyr telefon og der er mange billige og gode alternativer.

Se også: Reparation af iPhone 12

Mest nyt i iPhone 12

Og det er netop i iPhone 12 at man finder mest nyt, i forhold til sidste års model. Skærmen har fået en gevaldig opgradering, den har fået nyt design, stærkere glas, bedre ydelse og ikke mindst 5G. Sammenligner vi med den dyrere iPhone 12 Pro, så får man her kun et lidt mere luksuriøst design med ramme i rustfrit stål og mulighed for 2x optisk zoom. Der er også en mindre forskel i skærmens lysstyrke, men det vil du nok ikke bemærke alligevel. iPhone 12 er den bedste iPhone hidtil og den oplagte opgraderin, hvis du er på jagt efter en ny iPhone.

Samme ulemper ved iPhone 12

Selvom iPhone 12 er en virkelig god mobiltelefon, så er der stadig velkendte problemer. Først og fremmest så starter lagerpladsen ved 64 GB, som for de fleste er for lidt. Specielt hvis man har tænkt sig, at holde fast i denne telefon i 3, 4 eller 5 år. Og skal man op til 128 GB så stiger prisen selvfølgelig. Derudover kan pladsen ikke udvides med hukommelseskort.

Og så er der det med batteritiden. Ved standby og let brug holder iPhone 12 fint strøm en hel dag. Presser man den med spil og tunge applikationer, så får man dog hurtigt brugt batteriet op. Og her skal man være opmærksom på, at den ikke kommer med en oplader (og høretelefoner) i æsken. Det er altså tilbehør.

En anelse dyrere i år

Med de forbedringer vi ser i iPhone 12 kommer også en højere pris. Sidste år var den vejledende pris for iPhone 11 6.299 kroner og i år er mindsteprisen for iPhone 12 6.999 kroner.

Du kan finde den til cirka samme pris hos teleselskaberne, men med et mobilabonnement inkluderet i op til seks måneder.

Det betyder, at du får seks måneder gratis abonnement med i købet, hvis man sammenligner med at købe den uden abonnement, hvor den samlede pris ville være den samme.

Se også: Sammenlign priser på iPhone 12