Test af iPhone 13 Pro Max – Frister Android-fans?

Kan iPhone 13 Pro Max friste selv Android-fans? Med lang batteritid, 120 Hz-skærm og et exceptionelt godt kamerasystem er den godt på vej. Test af iPhone 13 Pro Max.

Test af iPhone 13 Pro Max – Frister Android-fans?

Det er allerede et helt år siden Apple lancerede deres iPhone 12-serie, og nu står vi her med fire afløsere til serien: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. I denne omgang skal vi kigge nærmere på det bedste Apple kan præstere på mobilfronten, nemlig topmodellen iPhone 13 Pro Max. Er Apples nye topmodel den bedste telefon på markedet lige nu, uanset pris? Velkommen til denne test af iPhone 13 Pro Max.

Se også: De billigste priser på iPhone

I år har Apple givet brugerne næsten alt det, de længe har efterspurgt: Større batterier og 120 Hz-skærmopdateringshastighed – så mangler vi bare at få udskiftet det Lightning-stik med USB-C og en hurtigere opladning. Mon ikke Apple og deres nye iPhone, med disse nye tilføjelser, denne gang kan friste selv Android-fans?

I år er iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max ens. Har du overvejet en iPhone 13 Pro, så kan du altså fint læse denne artikel også. Den eneste forskel er størrelsen og prisen. Når det kommer til pris, så koster iPhone 13 Pro Max fra 9.699 kroner og helt op til 14.199 kroner. Billig er den ikke, men Apple har opdateret den med længere batteritid, hurtigere ydelse, mere lysstærk skærm og endelig en 120 Hz ProMotion-skærm. Og så er kameraerne opdateret med nye Sony-sensorer, som skulle give et mere lysfølsomt kamera. Til gengæld er de blevet tykkere og tungere, har samme langsomme opladning og et fuldstændig identisk design sammelignet med sidste års modeller.

Se også: Billig reparation af iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max – bedømmelse

Design & Materiale: 10/10
Brugervenlighed: 8/10
Batterilevetid: 10/10
Skærm: 10/10
Kamera: 10/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 6/10
Samlet karakter: 87/100

De bedste priser på Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB

Opdateret 19/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telenor
Mindstepris
8.999,-
8.999,-
Lomax
Mindstepris
9.699,-
9.699,-
Teleboxen
Mindstepris
9.699,-
9.699,-

Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 4.467,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

Design, holdbarhed og materiale

Designet på iPhone 13-serien overrasker ikke. iPhone 13-serien ligner nemlig iPhone 12-serien til forveksling, lige bortset fra nye farver. Selvom det er svært at se forskel, så er det dog alligevel små ændringer, og det kan sagtens mærkes.

Enheden vi har til test er en iPhone 13 Pro Max i den nye Sierra Blue (skyfri blå), og det er en fed farve. Man mærker dog tydeligt, at telefonen er vokset. Målene er næsten identiske til sidste års model, men den er blevet en anelse tykkere og også en anelse tungere. Dette skyldes først og fremmest, at Apple har sat større batterier i de nye iPhone 13, og specielt i 13 Pro Max er det vokset betydeligt. Og spørger du mig, så bytter jeg gerne lidt ekstra vægt og tykkelse for længere batteritid. Det laver dog ikke om på, at iPhone 13 Pro Max er en STOR og TUNG telefon. 160,8 x 78,1 x 7,7 millimeter måler den og vejer hele 240 gram. Er du mere til det lommevenlige og noget der lettere kan enhåndsbetjenes, så skal du nok overveje i iPhone 13 Pro.

Kameraet på bagsiden er blevet større, notchen er blevet lidt mindre og ellers er alt som det plejer. Det gør dog ikke noget, for både iPhone 12 og iPhone 13 er nogle af de flotteste telefon på markedet, og de er utroligt velbyggede.

Når det kommer til holdbarheden, så er der stadig Ceramic Shield på skærmen. Og kigger jeg på min 1 år gamle iPhone 12 Pro, så er skærmen stadig fri for ridser, selvom jeg ikke ligefrem har været forsigtig med den. iPhone 13 Pro-serien er udstyret med IP68-certificering mod væske og støv, rammen er i rustfrit stål og for- og bagsidens glas er i Ceramic Shield.

Se også: Telefoner med lækkert design

iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 Pro Max er tykkere og tungere.
iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 Pro Max i Sierra Blue og de nye kameraer.

Brugervenlighed

Når det kommer til brugervenligheden, så gør iPhone 13 Pro Max det godt. iOS 15 er en stor forbedring i forhold til tidligere, som bedre overblik over indstillinger og notifikationer. Samtidig sidder de fysiske knapper de helt rigtige steder, Face ID er en smart og hurtig mulighed til at låse telefonen op. Og kender jeg Apple ret, så skal denne iPhone nok blive opdateret i mange år frem.

iOS 15 kommer med en lang række af nye funktioner og indstillinger, og selvom der efterhånden er meget nyt i iPhonens software, så er det let at finde rundt i. Apple har formået at få iOS til at ligne sig selv, men samtidig give flere mulighed og funktioner, uden det bliver for rodet og avanceret.

Der er stadig den store fysiske powerknap på højre side, lydstyrkeknapperne på venstre – og selvfølgelig den lille knap, hvor man kan skifte mellem lydløs og lyd. Og med en IP68-certificering, så skal man ikke bekymre sig om vand og støv. Jeg kan ikke anbefale at tabe en iPhone 13 Pro Max, men det tyder på at holdbarheden er god. Til den pris, så smider de fleste dog nok et cover på.

Det er dog ikke alt der er godt, når det kommer til brugervenligheden i iPhone 13 Pro Max. De skarpe kanter omkring telefonenss ramme, dens høje vægt og størrelse gør den ret uhandy og tung at sidde med i længere tid. Den kan også være svær at enhåndsbetjene på grund af dens store størrelse. En anden mindre ting er, at rammen er i blankt stål, som er tæt på umuligt at holde pænt og fri for fedtede fingre. Jeg havde foretrukket anodiseret aluminium, hvilket samtidig ville give en lidt lavere vægt.

Og til sidst er der Apples Siri, som på ingen måde er på højde med Googles Assistent. Hun er sjældent til megen hjælp.

Se også: De mest brugervenlige mobiltelefoner

iPhone 13 Pro Max
Den mindre iPhone 13 Pro er noget mere lommevenlig.

Batteritid

iPhonens er ikke ligefrem kendt for deres store batterier og lange batteritid. Apple har dog langsomt forbedret batteritiden, som fik et stort boost sammen med iPhone XR fra 2018. Det er dog svært at holde det helt slanke udseende og samtidig have et stort batteri. Heldigvis har Apple denne gang valgt, at telefonen gerne må være en anelse tykkere og tungere og have et større batteri.

Det betyder at batteri i iPhone 13 Pro Max er vokset til 4373 mAh, til sammenligning med 3687 mAh i iPhone 12 Pro Max. Og de knap 700 mAh burde gøre en forskel, i kombination med det mere strømbesparende nye A15 Bionic chipset.

Og der er bestemt en forskel – en kæmpe forskel. iPhone 13 Pro Max er blandt de bedste telefoner på markedet, når det kommer til batteritid. Ved gennemsnitligt brug med brug af diverse apps, sociale medier, kamera, Netflix, Youtube og GPS har den let holdt to dage på en fuld opladning. Jeg skal virkelig gå til den, hvis jeg skal tømme batteriet på en enkelt dag. Det er en af de få telefoner, hvor man ikke skal bekymre sig om batteriniveauet. Det er ret imponerende.

Opladning kan ske med både kabel og trådløst. Der er ingen oplader inkluderet og stadig kun en 20W kablet opladning, som, ifølge Apple, skulle give op til 50 procent batteri på 30 minutter. Den trådløse opladning er også stadig 15W.

Opladning af iPhone 13 Pro Max fra 0-100 procent tager:

  • 15 min: 25 procent
  • 30 min: 48 procent
  • 45 min: 67 procent
  • 60 min: 75 procent
  • Fra 0-100 procent: 1 time og 30 minutter.

Se også: Mobiltelefoner med længst batteritid

iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 Pro Max og dens nye mere lysstærke og hurtigere 120 Hz-skærm.

Skærm

Overvejer du en iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro Max, så er skærmen garanteret en af årsagerne til det. Selvom alle de nye iPhones har fået mere lysstærke skærme, så er det skærmene i Pro-modellerne, der byder på den største opgradering. iPhone 13 Pro og Pro Max er nemlig de første iPhones med ProMotion-skærm, som har op til 120 Hz-skærmopdateringsfrekvens.

Det er en automatisk tilpasset skærmfrekvens, som tilpasses til indholdet på skærmen, fra 10 Hz og op til 120 Hz. Og det giver en optimal kombination af strømbesparelse og en flydende og hurtig softwareoplevelse. iPhones med 60 Hz-skærme var allerede utroligt flydende, men med 120 Hz, så er det på et helt nye niveau, som kan matche de bedste Android-telefoner. Når man først har vænnet sig til den nye 120 Hz-opdateringsfrekvens, så bliver det svært at gå tilbage. Skulle man have lyst, så kan man dog vælge 60 Hz-skærmopdatering i indstillingerne, hvor der justeres mellem 10 og 60 Hz.

Skærmen i iPhone 13 Pro og 13 Pro Max er i typisk god kvalitet. Indtil man tager den med udenfor, så kan det være svært at mærke forskellen i forhold til iPhone 12. Men udenfor ser man tydeligt, at der er mere lys i den nye skærm.

Se også: Mobiltelefoner med bedste skærme

iPhone 13 Pro Max
Er kameraet i iPhone 13 Pro blevet bedre?

Kamera

Kameraet er også en af de ting i iPhone 13 og 13 Pro, som skulle have fået en stor opdatering. iPhone 13 Pro og 13 Pro Max har fået nye Sony-sensorer, som er mere lysfølsomme. Men her er også nye funktioner og forbedringer ombord.

Der sidder stadig tre kamerasensorer i iPhone 13 Pro-serien: et hovedkamera på 12 megapixel, et telefoto på 12 megapixel og et ultravidvinkel på 12 megapixel. Ultravidvinkelkameraet kan endelig bruges som makrokamera. Den større lysfølsomhed betyder, at kameraet gør det bedre i svag belysning, og man skal holde telefonen stille i kortere tid end tidligere. Samtidig sørger en Lidar-sensor for at, der altid er hurtig fokusering, uanset om det er lyst eller mørkt. En dejlig nyhed er også, at der nu er 3x zoom, op fra 2,5 i iPhone 12 Pro Max.

iPhone 13 Pro-modellerne byder også på nye funktioner til videooptagelse. ProRes giver virkelighedstro farve­gengivelse og lav komprimering, så du kan optage, redigere og levere indhold i høj kvalitet. Cinematic Mode, eller Filmisk funktion, giver mulighed for at optage film, hvor man kan skifte fokus fra forgrund til bagrund, hvilket giver en film-lignende oplevelse.

Og hvordan er kameraet så i iPhone 13 Pro Max? Overordnet set meget imponerende og et af de bedste mobilkameraer lige nu. Og når det kommer til videokvalitet, så er iPhone 13 Pro i en liga for sig. Lad os starte med hvad der kunne være bedre.

Der er ikke meget dårligt at sige om kameraoplevelsen i iPhone 13 Pro Max. Hvor Android-topmodellerne tilbyder enormt lang højkvalitets zoom, så er der kun op til 3x optisk i iPhone 13 Pro og Pro Max. Billeder taget med iPhone 13 Pro har fine deltaljer og farver, men kontrasten synes jeg er en anelse for kraftig. Nogle områder fremgår mere mørke end de gør i virkeligheden. Og til sidst er der frontkameraet, som er udmærket, men ikke fantastisk.

Derudover byder iPhone 13 Pro Max på en fremragende kameraoplevelse, som er betydeligt bedre end i sidste års iPhone 12 Pro. Sensorerne er mere lysstærke, balancen med kameraer i virkelig god og det er også et hurtigt kamera. Her er også nye gode funktioner som makrokamera, cinematic mode og indbyggede filtre, der giver flere muligheder og funktioner. Android-telefoner har længe tilbudt makrokameraer, men den store forskel er, at når Apple kommer med samme funktionalitet, så er kvaliteten helt i top.

Det jeg elsker mest ved dette kamera er, at man kan hive det op ad lommen, tage et hurtigt billede og være sikker, at resultatet bliver godt og som jeg havde ønsket det ville blive. Med kameraet i iPhone 13 Pro, så er Apple i liga med de helt store.

Herunder kan du se billeder taget med i iPhone 13 Pro Max. Inden længe er vi også klar med en kameratest, hvor vi sammenligner alle de bedste kameratelefoner på markedet.

Se også: De bedste kameratelefoner

Hastighed i brugerflade

Det er sjældent at iPhones føles langsomme, men den nye iPhone 13 Pro Max overrasker alligevel på ydelse. Den nye A15 Bionic chip med fem grafikkerner og den nye skærm på 120 Hz gør, at iPhone 13 Pro Max flyver gennem alt. En Antutu-test afslører af iPhone 13 Pro Max scorer omkring 830.000 point, hvilket er ret imponerende.

Men man mærker hurtigt, at iPhone 13 Pro Max er en mege hurtig telefon – også selvom man kommer fra en iPhone 12 Pro. Det er ikke fordi springet fra A14- til A15-chippen er stort ret ydelsesmæssigt, men det kan alligevel mærkes. Det største årsag? Det må skyldes den nye skærm.

iPhone 13 Pro Max er en af de hurtigste mobiltelefoner på markedet i dag, og den vil være hurtig i mange år fremover. Også derfor kan den forventes at få softwareopdateringer i seks år eller mere.

iPhone 13 Pro Max gør alt hurtigt og der opleves aldrig hakken eller langsomme øjeblikke. Føles den hurtigere end iPhone 12? Ja. Føles den hurtigere end de hurtigste Android-flagskibe? Nej, de virker til at være på samme niveau. Der er dog den forskel, at mange Android-telefoner har det med at skubbe applikationer ud af RAM-hukommelsen for at spare batteri. iPhone 13 Pro Max derimod holder stædigt fast i mange apps og i lang tid i den hurtige RAM-hukommelse, så de altid er klar til brug. Og det virker ikke til at påvirke batteritiden.

Se også: Telefoner med hurtig ydelse

Datahastighed

iPhone 13 Pro og Pro Max er også hurtige på nettet. Der er både 5G, dog ikke mmWave, og 4G advanced ombord, i kombination med Wi-Fi 6.

Man kan undre sig over, at Apple ikke har inkluderet nyeste Wi-Fi 6e og bluetooth i version 5.2 (kun bluetooth 5.0 i iPhone 12 Pro-serien). At der derimod ikke er mmWave er ikke den store bekymring, da der kan gå flere år, inden det forventes anvendt i Danmark. Man skal dog huske på, at en telefon som denne forventes at holde i mange år, og man kunne ende med at have mmWave enkelte steder i Danmark, hvor iPhone 13 Pro Max altså ikke kan hoppe på. En stor bekymring er det dog ikke.

På 4G trækker iPhone 13 Pro Max let mellem 2-300 Mbps i download, så der er god fart på. Jeg har endnu ikke kunnet fange et 5G-signal på den. Dette skyldes ikke telefonen, men den manglende 5G-dækning hos min udbyder. Jeg vil dog opdatere denne test af iPhone 13 Pro Max med 5G-downloadhastigheder, når jeg finder et stærkt signal.

Se også: Telefoner, der er hurtige på nettet

iPhone 13 Pro Max
Stadig med Lightning, hvilket giver en langsom overførselshastighed sammenlignet med USB-C.

Spil

iPhone 13 Pro Max er en god telefon til spil. Udvalget af spil til iOS er virkelig stort og af en god kvalitet. Og hvis man har lyst, så kommer de fire telefoner i serien med tre måneders gratis Apple Arcade, som giver fri adgang til masse reklamefri spil af høj kvalitet.

Skærmen er stor og lysstærk til gaming, ydelsen er helt i top, batteriet er stort og der er gode stereohøjtalere i iPhone 13 Pro Max. iPhone 13 Pro Max er den hidtil bedste iPhone til gaming, og den har endda potentiale til at blive endnu bedre. Når spillene kommer til at understøtte 120 Hz-skærmen, så bliver det en game-changer. Det er noget Android-telefoner stadig kæmper med, hvor udvalget af spil der understøtter de hurtigere skærme er skuffende. Og hvis der er nogle der kan få udviklerne med, så er det Apple.

Jeg mangler dog stadig, at Apple får udviklet nogle specifikke funktioner til gaming, som man finder på Android. De er ofte gode og brugbare, og giver en bedre gamingoplevelse.

Se også: Bedste mobiltelefoner til gaming

Antennekvalitet

Indtil videre har der været meget ros og ikke meget ris til Apple og den nye iPhone 13 Pro Max i denne anmeldelse. Spørgsmålet er hvordan det ser ud på antenne-fronten? iPhones er ikke ligefrem kendte for deres gode antennekvalitet, og desværre er det ikke anderledes med iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro har nemlig begge en antennekvalitet på 0,99 W/kg, hvilket er i den høje ende. Det er sikkert ikke noget du vil lægge mærke til, hvis du altid har god mobildækning. Men er din mobildækning meget dårlig, så vil en telefon med en antenne i dårlig kvalitet, have sværere ved at holde fast i mobilsignalet. Den vil også bruge flere ressoucer på det, og det kan få betydning for fx batteritiden.

Med en høj SAR-værdi kan der også være en bekymring for mobilstråling. Her kan man eventuelt benytte et headset, når der tales i telefon eller man kan vælge en telefon med en god antenne.

Samtalekvalitet

Med en dårlig antennekvalitet, så er udgangspunktet for en samtalekvaliteten ikke god. Ser vi et øjeblik bort fra antennen, så er telefonsamtaler i iPhone 13 Pro rigtig gode. Og er du derude, hvor dækningen er virkelig dårlig, så overvej om ikke Wi-Fi-opkald kunne være en løsning – det understøtter den selvfølgelig.

Her er selvfølgelig også voLTE-opkald, så man får lyden i HD, hvilket gør en kæmpe forskel. Lyden er rigeligt høj og klar i iPhone 13 Pro Max, hvilket også gælder for samtaler over højtalerne. Faktisk har iPhone 13 Pro Max nogle af de bedste højtalere i en telefon. Og både i opkald, til film og spil gør det en stor forskel, at iPhone 13 Pro Max har så gode højtalere indbygget.

Enkelte producenter har indbyggede værktøjer, hvor lyden kan justeres til den enkeltes hørelse. Det tilbyder iPhone 13 Pro Max desværre ikke.

Se også: Mobiltelefoner med god samtalekvalitet

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

I forhold til sidste års iPhone 12-serie ligner iPhone 13 ikke den store opgradering. Efter at have brugt iPhone 13 Pro Max, så mærker man dog tydeligt forbedringerne. Batteritiden i iPhone 13 Pro Max er fantastisk og i mine øjne den bedste opgradering længe. Også kameraet har fået en overhaling og er i år betydeligt bedre og har flere funktioner.

Og vi skal heller ikke glemme skærmen, som nu endelig har 120 Hz. Apples 120 Hz-skærmopdateringsfrekvens er ikke bedre end Android-konkurrenternes, men iPhonen kan nu endelig hamle med dem. En lige så stor forbedring ved iPhone 13 Pro og Pro Max er den højere lysstyrke i skærmen, som gør den utroligt let at se udendørs.

Der er også andre nyheder i iPhone 13 Pro-serien, som fx bedre ydelse og et forfinet styresystem, men det er batteri, kamera og skærm der gør forskellen. Disse tre kvaliteter er den primære årsag til, at iPhone 13 Pro Max er så stor en forbedring.

Den længere batteritid kommer dog på en bekostning: størrelse og vægt. iPhone 13 Pro Max er en meget stor telefon – specielt med et cover på. Den er i år både tykkere og tungere end sidste års 12 Pro Max. Personligt foretrækker jeg bedre batteritid fremfor dette, men det er ikke sikkert du gør.

Der er stadig ingen super hurtig opladning, antennekvaliteten er stadig skuffende, den bruger stadig Lightning-stik og frontkameraet trænger til en opgradering efterhånden.

Og så er der prisen. iPhone 13 Pro og Pro Max er ikke ligefrem billig, men fastholder dog sidste års pris. iPhone 13 Pro starter ved 8.999 kroner og 13 Pro Max ved 9.699 kroner. Skal du have en af de bedste mobiltelefoner på markedet, så skal iPhone 13 Pro og 13 Pro Max være med i dine overvejelser, men du skal grave dybt i lommerne.

For:

  • Hurtig ydelse
  • Skærmen med 120 Hz og bedre lysstyrke
  • Kameraet
  • Batteritiden
  • God byggekvalitet og holdbarhed

Imod:

  • Antennekvalitet
  • Meget stor og meget tung
  • Prisen
  • Opladning kunne være hurtigere

De bedste priser på Apple iPhone 13 Pro 128 GB

Opdateret 19/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telenor
Mindstepris
8.399,-
8.399,-
Inphone.dk
Mindstepris
8.971,-
8.971,-
Lomax
Mindstepris
8.999,-
8.999,-

Apple iPhone 13 Pro 128 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 1.765,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 13 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

De bedste priser på Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB

Opdateret 19/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telenor
Mindstepris
8.999,-
8.999,-
Lomax
Mindstepris
9.699,-
9.699,-
Teleboxen
Mindstepris
9.699,-
9.699,-

Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 4.467,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

iPhone 13 Pro Max – specifikationer og funktioner

  • Mål: 160,8 x 78,1 x 7,7 mm
  • Vægt 240 gram
  • System: iOS 15
  • Skærm: 6,7 tommer Super Retina XDR OLED, fuld HD, 2.778 x 1.284 pixel, Ceramic Shield, HDR10, 10-120 Hz refresh rate
  • Processor: Apple A15 Bionic
  • RAM: 4 GB
  • Indbygget hukommelse: 128, 256, 512 og 1.024 GB
  • Batteri: 4.373 mAh, 20W opladning
  • Datahastighed: 4G + 5G
  • Kamera: 12 + 12 + 12 megapixel, Lidar-sensor, autofokus, OIS, 3 x optisk zoom, fotolys, blænde F/1.5
  • Frontkamera: 12 megapixel, F/2.2
  • Video: 4K ved 60 fps
  • Tilslutninger: Lightning, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6
  • Sar værdi: 0,99 W/kg
  • GPS: Ja
  • FM-radio: Nej
  • NFC: Ja

Se også: Test af iPhones