7 Android-telefoner med ny hurtig Snapdragon 8 Elite

Flere kommende Android-telefoner udstyres med nyeste Snapdragon 8 Elite-chipset, der lover ekstrem ydeevne. Se modellerne her.

7 Android-telefoner med ny hurtig Snapdragon 8 Elite

Vil du have en af de hurtigste Android-telefoner på markedet? Så skal du sandsynligvis gå efter en af disse kommende telefoner, der kommer med det nye Snapdragon 8 Elite-chipset.

Se også: Test af de nyeste Android-telefoner

De hurtigste nye Android-telefoner

En række kommende telefoner lanceres med et nylanceret chipsæt fra Qualcomm, der byder på store forbedringer i ydeevne, grafik, trådløse forbindelse, GPS-præcision og strømforbrug. Det nye chipsæt hedder Snapdragon 8 Elite.

Indtil videre har Qualcomm bekræftet, at Asus, Honor, iQoo, OnePlus, Oppo, realme, Samsung, Vivo og Xiaomi vil annoncere de første Snapdragon 8 Elite-telefoner.

Se også: De absolut bedste Android-mobiler

De kommende telefoner med Snapdragon 8 Elite er:

  • ASUS ROG Phone 9
  • OnePlus 13
  • Xiaomi 15
  • iQOO 13
  • Nubia Z70 Ultra
  • RedMagic 10 Pro
  • Realme GT7 Pro

Det er godt ikke bekræftet endnu, men også Samsungs kommende Galaxy S25-serie forventes udstyret med Snapdragon Elite – sandsynligvis i en overclocket udgave under navnet Snapdragon 8 Elite for Galaxy.

Om det er alle modeller i Samsung Galaxy S25-serien er uvidst. En mulighed er, at det kun er topmodellen Galaxy S25 Ultra, der får den nye hurtige chip.

Det er dertil også meget sandsynligt, at Motorola lancerer en Edge 60 Ultra med det nye Snapdragon 8 Elite.

Se også: De absolut bedste mobiler

Store forbedringer med Snapdragon 8 Elite

Qualcomm har netop løftet sløret for et helt vildt chipsæt til Android-telefoner, hvor der loves et stort fremspring i ydeevne samt andre opgraderinger.

den første med nye Oryon CPU-kerner, der er clocket til 4,32 GHz, samt seks performance-kerner, der er begrænset til 3,53 GHz.

Qualcomm påstår, at det nye Snapdragon 8 Elite-chipsæt overgår Snapdragon 8 Gen 3 med 45 % i enkelt- og flertrådede CPU-opgaver, og har en 40 % hurtigere GPU og en 45 % hurtigere NPU.

Ikke desto mindre siges det, at Snapdragon 8 Elite opnår strømbesparelser på 27 %.

I øvrigt vil Snapdragon 8 Elite være kompatibel med op til 24 GB RAM og skulle levere op til 30 % mere lokaliseringsnøjagtighed takket være et triple-band GNSS-modul.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på mobiltelefoner

Kommer først i 2025

Godt nok lanceres mange af ovenstående modeller i de sidste måneder af 2024, men kun i Kina. Du skal derfor væbne dig med tålmodighed, hvis du er blevet fristet.

Herhjemme forventer vi lanceringer af Samsung Galaxy S25, OnePlus 13 og Xiaomi 15 tidligt i 2025.