Denon Envaya – Enorm lyd og elegant design [TEST]

Anmeldelse: Mobilsiden.dk tester Denons bud på en kompakt bluetooth-højtaler med lyd og design i højsædet.

Denon Envaya – Enorm lyd og elegant design [TEST]

I en tid hvor vi i større og større grad bevæger os “på farten”, og hvor musik, film og spil ikke længere er noget, som kun opleves inden for hjemmets fire mure, har vi i stigende grad set produkter, der er nemmere at bruge og have med rundt i en travl hverdag.

Inden for lydindustrien har vi kunnet se denne udvikling i form af de mange bluetooth-højtalere som enhver Hi-fi-gigant med respekt for sig selv i denne tid producerer.

Japanske Denon er naturligvis ingen undtagelse og med deres Envaya-serie, ser vi et seriøs bud på en transportabel højtaler, der både kan bryste sig af en fornem lyd og et stilrent udseende.

Læs også: B&O PLAY BEOLIT 15: en fryd for sanserne [TEST]

Denon Envaya
Denon Envaya

Udsøgt design

Den labre højtaler er udført i hærdet plastisk med en glat og blank overflade i en henholdsvis sort og hvid variant.

I denne anmeldelse har vi kigget på den hvide udgave, hvortil der medfølger fire udskiftelige hylstre, som giver din højtaler en smule kulør bag det noget mastodonte frontgitter.

Læs også: Har du behov for hi-fi-lyd? Tag testen her

Man skulle umiddelbart tro, at Envaya, med dens afrundede kanter, ville have svært ved at stå selv, men det har Denon selvfølgelig tænkt på. Ved at vippe den øverste del af bagsiden slås en lille støttefod ud, som gør det muligt at placere højtalen i fin balance og i en god vinkel for den optimale lyd.

Rundt om logoet på fronten og ved siden af knapperne på toppen findes små LED-lys, der fungerer som indikatorer for tilkobling af enheder, ændring i volumen og opvågning af højtaleren. Denne feature er meget gennemtænkt og er med til at gøre hele oplevelsen omkring produktet endnu bedre.

Denon Envaya

Lyd for alle pengene

Vi kommer ikke uden om det. Designet og de ekstra funktioner kan være nok så fine, men når alt kommer til alt, så er det lyden, der er den centrale spiller i vurderingen af højtaleren.

Nede i maskinrummet befinder der sig to 57mm kraftige fuldtoneenheder samt en passiv enhed i midten på 100mm, som ved brug af enten bluetooth eller aptX-teknologi producerer en solid lyd, som Denon selv lover er i CD-kvalitet.

Jeg må tilstå, at det er længe siden, at jeg sidst har hørt en så god og velfunderet lyd i et så relativt lille apparat. Denne ovalformede kasse formår virkelig at få skabt en seriøs mængde audio output, som nemt spiller både værelset, kontoret eller stuen op.

Læs også: BeoPlay A2 – Designperle med uovertruffen lyd [TEST]

Et lille minus kan findes ved den noget kraftige bas, som, til tider, kan virke lidt for dominerende og derved overskygge lyden, der af den grund blive en smule ubalanceret. Det er dog smag og behag, om man vil ofre lidt af lydens klarhed for en mere dyb og kraftig bas.

Overordnet set så klarer Envaya sig overraskende godt, og selv om man aldrig kan opnå “ægte Hi-fi” med en så kompakt højtaler, så synes jeg alligevel at Denon er nået et langt skridt i den rigtige retning med dette produkt.

Denon Envaya
Denon Envaya
Denon Envaya

Seks knapper – lyd i kontrol

På overfladen af den transportable højtaler findes en række af knapper, der inkluderer en tænd/sluk knap, volumenkontrol og knapper til skift mellem henholdsvis en bluetooth og AUX-forbindelse.

Derudover er der gode nyheder, hvis du er ejer af en enhed med indbygget NFC-chip. Ved blot at føre din afspiller hen over det lille ’N’-ikon på toppen er det nemlig muligt at oprette forbindelse til højtaleren, uden overhovedet at tænke på at pille ved dine indstillinger.

En ekstra nyttig feature er muligheden for at lade sin enhed op via USB-indgangen på siden, som sammen med indgangen for et AUX-stik og opladeren af højtaleren i alt udgør tre indgange.

Denon Envaya
Denon Envaya forbindes nemt med din enhed

Musik til (det meste af) din dag

På en fuld opladning lover Denon, at Envaya vil kunne bruges i op til 10 timer, hvilket ligger en smule under nogle af konkurrenterne, som f.eks. Beoplay A2’s 24 timer.

Alligevel formår Denon at overraske positivt. I testperioden oplevede jeg faktisk at kunne bruge højtaleren i lige godt 12 timer, før den måtte give op. Dette var endda ved svingende lydstyrke og med skift mellem flere enheder.

Læs også: WOOFit JAM – Stor lyd på farten[TEST]

Specifikationer

Størrelse: 4,75 x 14 x 25,5 cm
Vægt: 1,3 kg.
Lyd: CD-kvalitet fra to 57mm enheder med en passiv basenhed på 100mm i midten
Batteri: Omkring 10 timers afspilning
Farver: Hvid og sort (mulighed for fire forskellige stoftyper i farverne indigo, lunar, sunset og fandango)
Understøttede enheder: Diverse smartphones, tablets og computere med enten bluetooth eller en aux-port
Tilkoblingsmuligheder: Bluetooth 4.0, AUX-indgang med aptX-teknologi
Pris: 1.099 kroner (Hi-Fi-klubben)

Denon Envaya
Denon Envaya er perfekt at tage med ud på terrassen

Én højtaler til det hele

Envaya er god til rigtig mange ting, og jeg har i løbet af testperioden haft den med mig rundt flere steder, indendørs såvel som udendørs, og den har fungeret upåklageligt hver gang.

Du skal dog ikke regne med Envaya til din festlige lejlighed. Der kommer den til kort. Nuvel den kan sætte gang i en god aften, men når først gæsterne ankommer og der skal gang i dansegulvet, ja så må der investeres i noget større grej.

Men igen, Envaya skal kunne tages med på farten, og det job udfører den umådeligt godt.

Læs også: Oxx Caramba: Lommelyd med bund i [TEST]

Konklusion

Du får med Envaya, alt i alt, en fantastisk enkel højtaler, som gør hvad den skal, uden problemer. Den giver dig en klar og dyb lyd, er designmæssigt godt skruet sammen, parrer uden problemer med din enhed, og er nem at have med rundt.

Batterilevetiden er en smule kortere end flere af konkurrenternes, men samtidigt betaler du også en hel del mindre for Envaya, der med sin pris på 1099 kroner lægger sig et godt stykke fra konkurrenter som B&O’s BeoPlay serie og Bose Soundlink.

Den noget overdimensionerede bas kan, for nogen, ses som et større problem, men som musikken til din grill-aften, radioen i sommerhuset eller lignende, ja så fungerer Envaya fremragende.

Jeg har virkelig haft en god oplevelse i anvendelsen af højtaleren, og jeg vil helt klart anbefale den til dig, som søger en god, solid og velfungerende transportabel højtaler, der er alle pengene værd.

Vi lander på 6 ud af 6 mulige stjerner til Denon Envaya, der meget vel kunne være den perfekte gave til en kommende student.

Læs mere om Denon Envaya på deres egen side 

Fordele:

  • Nem at betjene
  • Sprød og dyb lyd
  • Flot design
  • Formidabel pris

Ulemper:

  • Kun 10 timers batterilevetid
  • En lidt overdimensioneret bas