Jabra Speak 710 – til både business og pleasure [TEST]

Jabra nyeste kontorhøjtaler fungerer også, når der skal slappes af.

Jabra Speak 710 – til både business og pleasure [TEST]

Konferencehøjtalere er typisk ikke noget, som mobilsiden.dk beskæftiger sig meget med. De er forbeholdt erhvervskunder, med et matchende prisskilt og features som de færreste almidelige mobilbrugere har behov for.

Med sin nye Speak 710 højtaler satser danske Jabra på også at kapre nye kunder, for denne højtaler kan ikke bare begå sig som kontorløsning, den er også skabt til at fungere som en fin rejsefælle af en trådløs højtaler.

Se også:  Jabra Speak 710 – stor lyd til både forretning og ferie

Jabra Speak 710
Foto: Jabra

Mål: 158 x 58 x 155 mm
Vægt: 298 gram
Lyd: 150-20.000 Hz frekvensrespons.
Effekt: 2W, 10W RMS
Batteri: op til 15 timers spilletid, 480 dages standby
Tilslutning: Bluetooth 4.2, A2DP v.1,3, JBL
Øvrigt: Avaya, Cisco og Skype til erhverv certificeret
Pris: vejledende 2.049 kr.

Jabra Speak 710
Foto: Mobilsiden.dk

Designet på Jabra Speak 710 er en smule atypisk i forhold til majoriteten af trådløse højtalere derude. Den er først og fremmest en businessløsning, hvorfor du ikke finder nogen som helst form for spræl i designet.

Det virker en smule kedeligt og konservativt, men det er også okay – når du afholder en præsentation, er det dig og ikke din medbragte elektronik der skal trække opmærksomhed.

Konstruktionen virker bundsolid, med robust plast hele vejen rundt. Man savner en smule eksklusivitet med al den plast, men det giver den klare fordel, at hele setupet vejer under 300 gram. Diameteren på godt 15 cm og en profil på omkring 5 cm gør at herligheden let finder plads i tasken. Et medfølgende hylster sikrer samtidig at den ikke lider under transporten. Her er dog ingen nævneværdig beskyttelse mod støv eller sprøjt.

En indbygget fod der let klappes ud, gør at den let tilpasses forskellig slags brug. Enten kan den hvile fladt i konferencelokalet eller vendes mod en i hotelværelset.

Se også: Jabra Move Wireless – Pæn til prisen [TEST]  

Jabra Speak 710
Foto: Mobilsiden.dk

Slutter sig til alt

Betjeningen kunne heller ikke gøres meget mere ligetil. De enkelte knapper er touch-følsomme lysdioder omkring højtaleren og de er enkle at skelne fra hinanden i både lys og mørke.

Selve tilslutningen foregår via Bluetooth, men kan også foregå via den indbyggede USB-kabel, som også agerer som ladekabel. En lille indbygget trådløs dongle gør det samtidig muligt på enkel vis at slutte en desktop PC til højtaleren.

Speak 710 byder samtidig på en dedikeret knap til forbindelse med assistenter som Apples Siri, Googles Now samt Microsoft Cortana. Speak 710 er certificeret til Avaya, Cisco og Skype til erhverv, m.m.

Jabra fortjener ros her for at skabe en enhed som fungerer både problemfrit og stabilt. Den trådløse forbindelse er bundstabil og tilslutningen foregår hurtigere end med sædvanlige trådløse højtalere. Det er en fornøjelse at bruge.

Skal du fylde et større lokale op med lyd, kan speak 710 fungere i tandem med en anden højtaler af samme slags og på den vis tilbyde stereo-vellyd i større lokaler. 

Driftstiden på 15 timer er samtidig længere end den man typisk ser i højtalere af denne kaliber. I praksis levede den lidt kortere, men en til halvanden dags musik på kontoret kan du godt regne med.

Læs også:  Jabras to nye sport-headsets holder styr på din træning

Jabra Speak 710
Foto: Mobilsiden.dk

Let lyd

Speak 710’s diminutive størrelse og dens rødder som konferenceløsning gør, at forventningerne til lydkvaliteten skal justeres.

Til dens primære opgave som konference/præsentationshøjtaler er den mere end passende og fylder let et mødelokale til 6-8 personer med lyd. De indbyggede, omnidirektionelle mikrofoner fanger let tale i lokalet og både opkaldets modtager og afsendere hører tydeligt hvad der bliver sagt.

Når mødet er slut og der i stedet skal spilles musik eller seneste afsnit af en favoritserie, formår Jabra Speak 710 at spille hotel- eller soveværelset op – men heller ikke meget mere.

Outputtet er disciplineret med en velkontrollerede diskant- og mellemtoner. I bunden mangler der dog lidt saft og kraft – der er konkurrenter som BeoPlay P2 mere oplagte.

Jabra Speak 710
Foto: Mobilsiden.dk

Et interessant alternativ

Med Jabra Speak 710 blander den danske lydspecialist genrerne sammen ved at tilbyde reelt set to produkter i en og samme pakke: en konferencehøjtaler og en bærbar højtaler. Begge opgaver klares tilfredsstillende her i en overraskende let og velforbundet pakke.

Prisen vil dog afskrække nogle. Med en debutpris på over to tusinde kroner, kan du let finde større, kraftigere og bedre højtalere til samme pris. Professionelle løsninger er dyre, men i Speak 710’s tilfælde kan det retfærdiggøres.

Vi lander derfor på 4 ud af 6 stjerner.

Se også:  Jabra Halo Smart: Nyt Bluetooth-headset med smarte funktioner

Fordele:

  • Godt batteri
  • Mange tilslutningsmuligheder
  • Lav vægt

Ulemper:

  • Høj pris
  • Hverken støv eller vandtáfvisende
  • Tyndbenet bas