JBL J46BT anmeldelse – In-ear høretelefoner til de aktive [PRODUKTTEST]

JBL presser al deres know-how i nogle trådløse in-ear høretelefoner, der henvender sig særligt til de aktive kunder.

JBL J46BT anmeldelse – In-ear høretelefoner til de aktive [PRODUKTTEST]

Amerikanske JBL er globalt kendt som lydspecialister, og har i tidens løb lanceret et hav af højtalere på egen hånd eller i særligt samarbejde med andre virksomheder. Denne gang har Mobilsiden.dk fået lov til at teste de såkaldte “JBL J46BT”, der er bluetooth-kompatible in-ear høretelefoner fra virksomheden.

Først og fremmest skal jeg pointere sværhedsgraden i at lave en anmeldelse af tilbehør til øregangene. Der er som oftest en gruppe som sværger til disse in-ear modeller. De resterende foretrækker istedet de mere løstsiddende, der altså ikke får hovedet til at lyde som en zombie, når du slendrer ned af gaden og musikken ikke spiller.

JBL J46BT høretelefoner

Prisvindende design

Selvom at JBL er kendt for deres kompetencer på lyden, er også designet gennemført på deres J46BT høretelefoner. Materialevalget er udelukkende plastik og gummi, hvilket gør høretelefonerne særlig anvendelige til løbeturen, og det skal vi naturligvis komme nærmere ind på.

Selve høretelefonerne, der også indeholder teknikken, er forbundet af en flad gummi ledning. Denne er tiltænkt til at ligge bag nakken, når du er iført nylondragten med sved på panden.

JBL J46BT høretelefoner

På ledningen er der placeret en fjernbetjening, hvor du let kan skrue op/ned for lyden og besvare/afvise opkald. Knapperne er tydelige, og er med gummi-belægningen igen henvendt til det svedende folk, der i løb hurtigt kan interagere med musikken i luften.

JBL J46BT høretelefoner

På den højre hovedtelefon er batteripolerne placeret. Det er altså her, at man, ved hjælp af det medfølgende ladekabel, oplader J46BT høretelefonerne, så der igen er op til 5 timers trådløs afspilning tilgængelig.

Det foregår ved en skræddersyet clips som monteres på hovedtelefonen, og som derfor kan kobles til strøm via USB i den anden ende. En lille rød diode vil lyse, når du kobler J46BT til strøm, så at du ved om laderen er rigtig monteret.

JBL J46BT vejer blot 15 gram og kommer i farverne sort/orange, hvid/orange og blå/sort.

Er du ikke imponeret af designet på JBL’s høretelefoner, så er der andre, der ikke ser det sådan. J46BT høretelefoner vandt nemlig “CES Design & Innovation Award” på årets CES-messe i Las Vegas.

Tendens til at falde ud

Som pointeret så er udformningen af høretelefoner en personlig smagssag. Jeg oplever dog at JBL J46BT har en irriterende tendens til at falde ud, selv når jeg går stille og roligt ned af gaden.

I pakken har JBL vedlagt gummipropper i tre forskellige størrelser, så der er altså plads til personlig tilpasning. Derudover er hver af høretelefonerne udstyret med en orange gummiflap, der skal hjælpe med at holde dem på plads. 

Alligevel sker det altså, at jeg gentagende gange må rette til, og løb med J46BT har derfor været udelukket i testperioden. 

Jeg vil derfor opfordre dig til at se JBL J46BT an i en butik inden erhvervelsen, da pasformen på høretelefoner er væsentlig i det daglige brug.

 

4 liters Bluetooth maskine kobler sig hurtigt på

JBL har udstyret J46BT med Bluetooth 4.0 standarden, og opsætningen er “lige til højrebenet”. Når du holder tænd/sluk knappen nede for at tænde hovedtelefonerne, fortsætter du indtil den lille indikator blinker rød og blå skiftevis.

Herefter åbner du bluetooth på mobilen eller computeren, og har lynhurtigt forbundet de 2 parter, så musikken kan sendes igennem luften uden problemer.

Lydindstillet til sportsbrug

Lydkvaliteten i JBL J46BT lever op til det velkendte navn, og er desuden forudindstillet til sportsbrug, så at en mærkbar bass kan hjælpe med motivationen, når benene føles tunge på landevejen.

Bass’en kan endda have tendens til at stjæle billedet, hvilket for nogle musikgenrer kan virke forstyrrende. Det er dog ikke overraskende, når J46BT netop henvender sig til det aktive liv, der hverken har behov for Bach eller Beethoven, for at holde motivationen oppe.

Så er du en aktiv person med hang til pop, dance, techno og clubmusik, så vil jeg tro at JBL J46BT vil falde godt til rette i din samling af udstyr til løbeturen.

JBL J46BT – designperlen til “sportens folk”

JBL har med bløde former og materialer ramt plet på de kunder, der savner trådløs lyd til løbeturen eller anden form for fysisk aktivitet.

Lyden er aggresiv og med en fyldig bass, der med garanti nok skal holde rytmen, når David Guetta og Morten Breum danner del af playlisten på løbeturen.

Dog oplever jeg personligt, at JBL J46BT har tendens til at løsrive sig fra ørene, på trods af de medfølgende tilpasningsmuligheder som JBL har vedlagt i lommen sammen med lader og ekstra, orange øreflapper.

Da pasformens succes i høj grad bærer præg af personlig præferencer og oplevelser, er det ikke noget som på den måde er afspejlet i den endelige vurdering. Jeg vil igen anbefale, at du ser J46BT an inden køb, så du ikke render i samme problemer som mig.

Vejledende pris på JBL J46BT lyder på 799 kr.

Fordele: 
– Flot design
– Glimrende batterilevetid
– lydkvalitet skræddersyet til formålet

Ulemper:
– har tendens til at falde ud
– Bluetooth kræver stadig mobilen