Lenovo Moto G5 Plus – behøver man egentlig mere? [TEST]

Lenovos nye budgetmobil er dyrere, men også bedre, end nogensinde.

Lenovo Moto G5 Plus – behøver man egentlig mere? [TEST]

G-serien fra Motorola, og nu Lenovo, har fra første inkarnation i 2013 været garant for en god mobiloplevelse til fornuftige penge.

Nu er vi nået til femte generation og med dagens testemne, G5 Plus-modellen, er mobilen bedre ekviperet end nogensinde. Softwaren er up-to-date, komponenterne er langt fra at være skrabede og for første gang nogensinde udgør metal en væsentlig del af materialebudgettet.

Prisen er samtidig så småt krøbet op, så den nu er væsentligt højere end en hvad en begyndermobil typisk koster. Det er derfor nærliggende at se, hvorvidt Moto G5 Plus, kan måle sig med hvad mellemklassen har at byde på.

Se også:  Lenovo på vej med ny, prisvenlig Moto C og Moto C Plus

Lenovo Moto G5 Plus

Specifikationer Lenovo Moto G5 Plus

Mål: 150,2 x 74 x 7,7 mm, 155 gram
Display: 5,2 tommer Full HD, 424 PPI
Ydelse: Qualcomm Snapdragon 625 octa-core (op til 2,0 GHz), 3GB RAM
Kamera: 12 MP f/1.7 optik
Batteri: 3.000 mAh, 15W micro-USB kvikoplader
Lagerplads: 32GB + micro-SD op til 256GB
Øvrigt: dual-SIM
Pris: se dagsprisen hos mobilpriser.dk

Lenovo Moto G5 Plus
Lenovo Moto G5 Plus byder på et nydeligt finish. Foto: Mobilsiden.dk

Flottere end nogensinde

Med G5-serien, går Lenovo nye veje rent designmæssigt. Moto G -seriens budgetrødder har hidtil betydet at alt foregik i plast, men i denne omgang får begge telefoner et metallook, der løfter kvalitetsindtrykket en tand opad.

I G5 Plus indgår der endda lidt mere metal i produktionen, hvor eksempelvis hele bagsiden nu er beklædt med et fint alupanel.

Er du bekendt med metal-unibody forarbejdningen fra dyrere telefoner som OnePlus 3 eller Apples iPhones, vil det dog ikke have samme kølige touch som dens dyrere kolleger – hele chassiset i Moto G5 Plus er nemlig støbt i plast.

Læs også:  Lenovo-chef – det har vi satset på med Moto G5 [WEB-TV]

Det er dog godt skruet sammen alt sammen, så telefonen virker lige så solid som dens meget holdbare forgængere. Den er dog ikke vandtæt længere, men en omgang nano-coating gør, at du ikke behøver at pakke det hele væk under en enkel regnbyge.

Bagpå dominerer en sort cirkulær ramme omkring kameraet og flashmodulet, hvilket vækker associationer til Nokias Lumia-kameramobiler Z-serien og samtidig antyder at kameraet kan mere end bare tage fotos til husbehov.

Lenovo Moto G5 Plus
Lenovo Moto G5 Plus er skruet godt sammen. Foto: Mobilsiden.dk

Vellykket ergonomi

I hånden er Moto G5 Plus en lidt stor størrelse – den er hele 74mm bred, hvilket får telefonen til at konkurrere med den nedre phablet-klasse, hvor telefoner som LG G4 og OnePlus 3 formår at pakke et 5,5 tommer stort display i samme plads som Moto G5 Plus 5,2 tommers ditto.

Volumen og power-knapper er indrettede så de nemt kan nås, det samme kan dog ikke helt siges om fingeraftrykslæseren som er placeret nederst under displayet – lige under navigationsknapperne.

Her er det fristende at bruge det som Home-knap, hvilket resulterer i at mobilen slukkes – et lidt uventet resultat.

Alternativt kan fingeraftrykslæseren benyttes som en form for touchpad: et enkel tryk giver adgang til hjemmeskærmen, mens et svirp til højre og venstre åbner henholdsvis tilbage- og multitasking-funktionen.

Det kræver en enkel dags tilvænning men når du en gang har lært tricket, så fungerer det hver gang – og nu har du altså fået mere plads på displayet.

Se også:  Lenovo Moto G5 og G5 Plus: Stærk pris, batteri og kamera

Lenovo Moto G5 Plus
Lenovo Moto G5 Plus er større end man lige tror. Foto: Mobilsiden.dk

Svagt display

Moto G5 og G5 Plus deler mange kvaliteter, men altså visse svagheder som displayet der i Moto G5 viste sig at være en lidt lyssvag sag.

Displayet er dog lidt større med 0,2” større diagonal, så det nu spænder over 5,2” tommer. Opløsningen er fortsat Full HD, hvilket rækker til at få alting til at se veldefineret ud.

Farverne er frodige på displayet, men de lades altså i stikken af den svage baggrundsbelysning og mere reflekterende coating på displayet. Resultatet bliver, at telefonen er svær at tyde udendørs.

På lydsiden deler Moto G5 Plus også sin lillebrors udmærket, men på ingen måder imponerende lydtryk. Heldigvis er det frontvendt, hvilket er en praktisk detalje.

Læs også:  Lenovo Moto G5 Plus hands-on [WEB-TV]

Lenovo Moto G5 Plus
Displayet på Lenovo Moto G5 Plus er lidt svær at tyde udendørs. Foto: Mobilsiden.dk

Yder godt

Klapper du motorhjelmen op på Moto G5 Plus, vil du genfinde meget af den mekanik der fungerede i Moto G5 – bare i en hurtigere og mere strømbesparende version.

Den er fortsat otte-kernet, men den spinder næsten 50 procent hurtigere med en maxfrekvens på 2,0 GHz. Strømforbruget synes dog ikke lide under turboladningen, for Snapdragon 625 processoren er printet med den langt mere strømeffektive 14nm procesteknologi.

RAM er der fortsat 3GB af, men lagerpladsen er fordoblet til 32GB, hvilket giver mere plads til apps, spil og den daglige brug. Og så kan desuden udvides for få penge med et micro-SD kort.

Moto G5 Plus adskiller sig væsentligt på batteriet – det kan ikke længere pilles ud, men til gengæld har det en større kapacitet end hos den mindre model.

I daglig brug gør det Moto G5 Plus til en sand maratonløber af en smartphone der kan holde sig gående i op til to døgn. Her hjælpes mobilen givetvis en del af det ikke særligt lysstærke display – det ville nok forkorte driftstiden hvis den kunne blænde det mere op.
Opladningen foregår tjept her, takket været den medfølgende kvikoplader der får hældt omkring 60 procent i batteriet på en time.

Netværksmæssigt gør G5 plus det lige så godt som sin udemærkede lillebror ved trofast at forbinde sig til de hurtigste 4G-bølger – selv i mobilsiden.dks udfordrende kældertest.

Lenovo Moto G5 Plus
Lenovos svar på always-on display lader væsentlig info og notifikationer lyse op så snart du løfter telefonen. Foto: Mobilsiden.dk

Fersk Android

Når du tænder for Moto G5 Plus, mødes du af næsten samme rendyrkede oplevelse som den der kendetegner Googles egne Pixel og Nexus-smartphones: Android 7.0 uden softwaretilpasninger.

Det er generelt enkelt og lige til at gå til. Lenovo har dog fulgt Motorolas eksempel ved at bygge et par ekstra features ind i mobilen der skal lette hverdagen.

Mest praktisk og elegant er nok Lenovos tilgang til notifikationer, ved at løfte skærmen kan du se, hvor-vidt nye notifikationer er tikket ind, og ved at trykke på dem kan du se indholdet – helt uden at skulle låse mobilen op.

Du kan også bruge visse bevægelser til at styre Moto G5. Tager du eksempelvis et dobbelt karatehug med mobilen åbnes lommelygten, mens et hurtigt vrid med håndleddet åbner op for kameraet. Det er smart nok, men jeg kan nu godt leve uden.

Se også:  4 måneder gammel Moto-smartphone får ikke Android 7.0 Nougat

Lenovo Moto G5 Plus
På Lenovo Moto G5 Plus er kun rendyrket Android. Foto: Mobilsiden.dk

Et fint kamera

Sammenligner man Moto G5 og G5 Plus springer særligt kameraet frem. I Plus modellen får du faktisk lidt færre pixels – 12 mod 13 i den billigere model. Til gengæld er her tale om væsentligt større pixels og en markant mere lysstærk optik. Det er den slags der kan være udslagsgivende under svære lysforhold.

På papiret matcher Moto G5 Plus Samsungs langt dyrere Galaxy S7 og S8 serie. Her 12 megapixels med fokuspixel-teknologi samt en lysstærk f/1,7 optik.

I praksis synes Plus-modellen dog ikke at kunne måle sig med Samsungs topmobiler. Efterbehandlingen er bare ikke lige så effektiv og her er ingen optisk billedstabilisering til at assistere end til nattefotos.

I fuldt dagslys er resultaterne dog ganske overbevisende – alt står skarpt og veldefineret om end farverne virker en tand blodfattige i forhold til Samsungs toptelefoner.

Se også:  Billeder lækket: Moto X er tilbage!

Lenovo Moto G5 Plus fotosample
Lenovo Moto G5 Plus fotosample. Foto: Mobilsiden.dk

Når mørket har sænket sig ryger resultaterne endnu en tand ned. Støjreduktionen er her så hårdhændet, at det går ud over detaljerne. Ser du billederne på en mindre skærm kan du dog glæde dig over det lave støjniveau mens at eksponering og farver er overbevisende.

På videofronten er her ingen optisk stabilisering – der bliver i stedet satset på en yderst effektiv elektronisk pendant der giver meget vellykkede resultater.

Lenovo Moto G5 Plus
Lenovo Moto G5 Plus vil kunne tilfredstille de fleste. Foto: Mobilsiden.dk

Behøver man egentlig mere?

Moto G serien har altid været kendetegnet ved sin snusfornuft. Her er ingen vild bling, intet der reelt stikker ud, bare et stykke hæderligt og velfungerende mobil.

Med Moto G5 Plus følger Lenovo op til seriens DNA ved at levere der hvor det vitterligt tæller for de fleste brugere: fin ydelse, godt kamera, enkel software og stærkt batteri. Behøver man egentlig mere?

Prisen er skruet lidt i vejret i forhold til tidligere generationer, men det er som sådan OK, for Moto G5 Plus er en mobil der vil tilfredsstille langt flere brugere end før. Vi lander derfor på 5 ud af 6 mulige stjerner.

Få den bedste pris hos mobilpriser.dk

Fordele:

  • Lang driftstid
  • Uspoleret Android 7.0
  • God ydelse
  • Udmærket kamera

Ulemper:

  • Micro-USB opladning
  • Stor i forhold til displaystørrelsen
  • Lyssvagt display
 

Sagen er ikke slut

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. Efterfølgende d. 10/5/2017 bragte vi en artikel omkring Den nye Nokia 3310 kan købes i Danmark den 31. maj – Artiklen kan læses her. Få også seneste nyt om temaet her..