Doro 6531 klaptelefon til seniorer [TEST]

Klaptelefonen som får det modne publikum online, uden at de skal gå på kompromis med deres egne behov - mød Doro 6531

Doro 6531 klaptelefon til seniorer [TEST]

”Selvom markedet for ”almindelige” mobiltelefoner langt fra vokser med samme 
hast som smartphone-markedet, så foretrækker 40 pct. af seniorerne stadig den 

traditionelle mobiltelefon. På den baggrund lancerer Doro nu en ny serie af 
klaptelefoner med ekstra stor skærm og høj brugervenlighed – men som samtidig 
kan gå på Facebook, surfe på nettet og sende e-mails”

Sådan lød det i pressemeddelelsen som tikkede ind hos redaktionen, og det er noget som jeg selv kan genkende fra min egen familie.

Jeg har i årevis prøvet at prakke mine ”gamle” mobiltelefoner på mine svigerforældre, uden noget form for succes.

De sværger til deres efterhånden antikke klaptelefon fra Nokia, som de har fået i julegave af mig og min bedre halvdel, for en evighed siden.

Deres behov kan på ingen måde sammenlignes med det behov jeg selv har på min mobil, og derfor virkede det også oplagt, at lade min svigerfar kaste sig ud i en test af Doro 6531.

Hans behov er primært at have en telefon som kan ringe, have en god batteritid og ikke mindst skal det være en klaptelefon, for de nye telefoner, fylder alt for meget i lommen.

Derfor vil denne anmeldelse heller ikke tage udgangspunkt i hvor god den er på nettet, hvor hurtigt den sender mails osv. da det er et behov som min svigerfar ikke har.

Er du til større skærm i din ældre venlige mobil, så læs med her

Doro 6531
Doro 6531 med dobbelt skærm, så du altid kan se hvem der ringer til dig

Specifikationer

Pris: ca. 1400 kr. – se priserne på Mobilpriser.dk 
Skærmstørrelse: 2,8” LCD
Skærmopløsning: 320 x 240 pixel 
Kamera: 2 MP
Batteri: 800 mAh
Mål (b;h;d): 55,1 x 103,9 x 19,2 mm
Vægt: 108 g
Se alle specs her: Mobilpriser.dk

Første udfordring

første udfordring kom allerede da vi skulle have indsat simkortet fra hans gamle Nokie i den nye Doro 6531 – det passede selvfølgelig ikke. Simkortet i hans gamle Nokia telefon var i fuld størrelse, og der skal micro-sim kort i Doro 6531.

Allerede her var svigermor klar til at afbryde testen, da det var for besværligt at skulle til at have fat i en anden størrelse simkort.

Svigerfar besøgte dog den lokale fysiske telebutik og fik et nyt simkort så vi kunne få liv i telefonen.

Er du i tvivl om de nye regler for mobildata i EU, så læs med her

Doro 6531
Doro 6531 kommer med store og tydelige taster

Opsætning

Selve opsætningen af telefonen stod jeg for, det er meget nemt og simpelt at få gang i telefonen, men da jeg i forvejen klarer de fleste elektroniske udfordringer for svigerforældrene, ville det være unaturligt at sætte dem i gang med at få liv i telefonen.

Doro 6531 kører med sit eget udviklede styresystem, det fungerer dog fuldstændig og ligner det som du finder på de gamle Nokia telefoner, så svigerfar følte sig med det samme hjemme på telefonen.

Daglig brug

Som tidligere beskrevet, så har svigerfar ikke de store tekniske behov i det daglige. Han skal have en telefon som har god antenneforbindelse, som holder godt strøm og som ligger godt i lommen.

Og alle disse ting opfylder Doro 6531 til fulde. Det 800 mAh store batteri holder godt på strømmen, så selvom det efter andre standarter er et lille batteri, så holder telefonen strøm en ca. 5 dages tid.

Her bliver der talt samlet et par timer i telefonen, og ellers er den standby. Der bliver sjældent sendt sms’er på telefonen, og der bliver taget sparsomt med billeder, den primære funktion er tale.

Da selve telefonen er lavet i plast, er antennen også rigtig god. Der har ikke været nogle problemer med mobildækningen på noget tidspunkt i testperioden som har strukket sig over et halvt års tid nu.

Vi har samlet et overblik over de billigste abonnementer hvis du skal rejse indenfor EU

Hvad kan telefonen også

Af andre ting som kan fremhæves ved telefonen er også at du selvfølgelig nemt kan gå på nettet og Facebook med telefonen. Den har Bluetooth, indbygget FM-radio og lommelygte, og nogle store og præcise taster med lys i, som gør at de både er nemme at se og trykke på.

Klaptelefonen låser tastaturet når den klappes sammen, så på den måde undgår man uheldige lomme-opkald.

Derudover virker telefonen med alle høreapparater og har en god høj og tydelig højttaler med HD-lyd.

På bagsiden af Doro 6531 sidder der en tryghedsknap, som gør det muligt, med ét tryk – at ringe op til en eller flere modtagere og sende en sms med en forudkodet besked, samtidig med at telefonens indbyggede gps sendes oplysninger om ens aktuelle position, så hjælpen hurtigt kan nå frem.

Konklusion

Fra dag 1 i testperioden har Svigerfar været glad for telefonen. Hans valg af telefon er ikke økonomisk betinget, mens rent ud fra hvad hans behov er, derfor har han også hårdnakket takket nej til mine aflagte topmodeller gennem årene.

Med sin gode batteritid, fremragende antenne, og ikke mindst de store knapper med lys i tastaturet er telefonen blevet en favorit hos ham.

Det at telefonen har dobbelt skærm, så der altså er en skærm udvendigt på telefonen, så du kan se hvem der ringer, uden at du behøver at åbne telefonen, har også været et af de positive punkter ved telefonen.

Jeg har selvfølgelig selv prøvet telefonen for at teste lidt af de andre funktioner som telefonen også kan. Og alt i alt får du et fremragende produkt, hvis du er i målgruppen for det.

Personligt kunne jeg godt selv have ønsket mig et bedre kamera end de 2 megapixel der sidder i.

Men alt i alt vil det være en telefon som sandsynligvis appellerer til det mere modne publikum, hvor behovet for at være online i døgndrift ikke er til stede.

Samlet set, ender telefonen på 5 stjerner.

Mobilsiden badge fem stjerner

Sidste nye om temaet

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 1/3/2017 var der nyt om emnet i artiklen; 10 ting du skal overveje inden du køber ny mobil [TIP] – Historien bringes videre her. Seneste højaktuelle stof om “Mobiltelefon” finder du i denne spalte..