Doro PhoneEasy 740 – smartphone til de smarte ældre

WEB-TV: Vi har afprøvet den nye smartphone til ældre, Doro PhoneEasy 740.

Doro PhoneEasy 740 – smartphone til de smarte ældre

Doro PhoneEasy 740 er en 3G telefon med en unik brugerflade og en række smarte funktioner, der er målrettet seniorer.

Ifølge produktets indpakning så er  Doro PhoneEasy 740 “en fantastisk enkel smartphone, som gør det nemt at holde kontakt med familie og venner – og med resten af verden. Du kan ringe op, udveksle tekstbeskeder og billeder, surfe på internettet og meget mere. Det hele er nemt takket være Doro Experience grænseflade.

Doro PhoneEasy 740 kører på Android 2.3 styresystemet og har kalender med påmindelser, FM-radio, lommelygte, vækkeur, 5 megapixelskamera med autofokus og forstørrelsesglasfunktion.

Telefonen har berøringsdisplay, og det er muligt at installere flere programmer.

Der er mulighed for at modtage og afsende e-mails og via den indbyggede webbrowser, man kan gå på internetttet. Der er selfølgelig også indbygget GPS og telefonen har ekstremt høje ringetoner.

Der medfølger 4 GB hukommelseskort, cradle til opladning samt armbånd.

Endelig så kan man styre vitale dele af telefonen over internettet via Doro Experience Manager, hvor man blandt andet kan redigere telefonbogen.

Men alt dette er bare specifikationer.

Smartphonene til seniorer

Som det kan ses i nedenstående Youtube video produceret af Doros reklamebureau, så er målgruppen seniorer – eller det som man i gamle dage kaldte ældre og gamle.

Men Doros nye smartphone skal altså kunne noget specielt, hvis de skal ramme målgruppen. Og som det fremgår af reklamefilmen, så er en iPhone synonymet for en smartphone for målgruppen. Så det er altså op af bakke for Doro fra starten.

Hvorfor så vælge en Doro?

Når nu selv målgruppen som det første tænker på en iPhone, hvorfor dog så investere i en Doro telefon med Android? Jo, det er der flere gode grunde til, men man skal opleve telefonen for at se telefonens gode og dårlige sider.

I stedet for en traditionelt anmeldelse, så vil vi i stedet gennemgå produktet i et lille web-TV indslag, da sammenligningen med normale smartphones ikke rigtigt giver nogen mening.

Samtidig så foventer vi heller ikke ligefrem, at det er Doros målgruppe, som er de mest flittige læsere på Mobilsiden.dk, og så er det vigtigere at fremvise produktet gode og mindre gode sider, i stedet for at fokusere på om smartphonene tager bedre eller dårligere billeder end fx en HTC One X.

Lad det være sagt med det samme; Doro Phone Easy 740 er faktisk en udmærket telefon, men der er altså bare en række irriterende softwarefejl.

Og selvom denne lidt mavesure journalist i web-TV indslaget mest fokuser på de mindre heldige aspekter af denne ældrevenlige smartphone, så gør det bestemt ikke telefonen ubrugelig.

Det er bare synd, at Doro alligevel har sendt en telefon på markedet med disse fejl.

Målgruppen er jo ikke ligefrem hardcore smartphone nørder, og mange af disse softwarefejl vil med garanti forvirre brugerne.

Til gengæld så skal Doro have ros for at have lavet en simpel brugerflade med avancerede funktioner, og den smarte Doro Experience manager gør det nemt at fjernstyre telefonens basisfunktioner. Men det er altså ikke så meget smartphone over telefonen endnu – det er mere en såkaldt featurephone, men et par ekstra tricks.

Doro PhoneEasy 740 er først skridt på vejen, og selvom det ikke er helt 100 procent vellykket, så er det alligevel en spændende smartphone for ældre.

Se med i vores Web-TV indslag her:

Opfølgning af sagen

Næste interessante historie om sagen kom frem. mobilsiden har bragt sagen videre. 5/12/2012 havde redaktionen fokus på nyheden Hvilket producenter bliver udslettet af smartphonekrigen? – Klik her. Få også seneste nyt om emnet her.