Duel: Huawei P30 Pro mod Samsung Galaxy S10+

Vi sætter de seneste to flagskibe Samsung Galaxy S10+ og Huawei P30 Pro op mod hinanden i en god gammeldags duel.

Duel: Huawei P30 Pro mod Samsung Galaxy S10+

Huaweis nyeste flagskib i deres P-Serie er netop blevet lanceret. P-serien står for “photography”, så der er ingen tvivl om hvor seriens fokus ligger. Men P30 Pro byder på forbedringer hele vejen rundt og er uden tvivl en af de bedste flagskibmobiler man pt. kan købe herhjemme. Men kan den hamle op med Samsungs seneste Galaxy S10+? Vi har haft Huawei P30 Pro til test i noget tid, så vi har et ganske godt grundlag for at kunne sammenligne de to. Hvilket flagskib du skal vælge, håber vi denne duel kan hjælpe med til at give et svar på.

I denne duel kigger vi på otte forskellige parametre, som vi mener er de allervigtigste for en smartphone. Begge telefoner har selvfølgelig masser af funktioner og muligheder, som vi ikke kommer nærmere ind på her, hvorfor vi også anbefaler at man læser deres fulde tests. Dem finder du her:

Test af Samsung Galaxy S10+

Test af Huawei P30 Pro

I duellen sammenligner vi designet, skærmen, ydelse, batteri, netværk, lyd, kamera og pris. Lad os gå i gang.

Design

Der er mange ligheder i de to mobilers design. Begge har glas på forside og bagside, buet bagside og skærm, flere kameraer på bagsiden og en notch til frontkamera. Samsungs notch er ikke den typiske notch, men er mere et hul i skærmen, hvor der er gjort plads til kameraet. Hvilken notch man er til er en smagssag, men de har begge en.

De føles meget ens i hånden og den ene føles ikke billigere end den anden. Men der er mindre fordele og ulemper ved begge. Huawei P30 Pro har mindre ramme at holde fast i, fordi dens skærm og bagside buer mere. Udover ringere greb er det også sværere at undgå at trykke på den buede del af skærmen på P30 Pro. Forskellen er dog ganske lille, men den er der.

P30 Pros kameraer på bagsiden sidder også helt ude i siden, hvor man ofte får sneget en finger med på billedet. Et kameramodul der sidder i midten af telefonen, som på Galaxy S10+ og Mate 20 Pro, er ofte mere praktisk. Huawei P30 Pro vipper desuden ved brug, når den ligger på et bord.

Powerknappen på Samsung Galaxy S10+ er placeret alt for langt oppe på højre side, og kræver at man justerer grebet om telefonen, for at kunne nå den. På P30 Pro sidder den heldigvis hvor man alligevel har fingre i nærheden. Samsung Galaxy S10+ byder på en indgang til jackstik, hvilket Huaweis ikke har. Begge telefoner er desuden IP68 certificeret.

Det er utroligt tæt i denne kategori. Men efter længere tids brug af begge telefoner, så synes vi sejren i denne kategori skal gå til S10+.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Huawei P30 Pro Galaxy S10
Begge er flotte og yderste velbyggede mobiltelefoner. Foto: Mobilsiden.dk

Læs også: Test af Samsung Galaxy S10 Lite

Skærm

Vi har med S10 Plus og P30 Pro at gøre med telefoner med ret store skærme. Huawei P30 Pro er med sine 6,47 tommer den største af de to, hvor S10+ må nøjes med 6,4 tommer. Begge skærme er af typen OLED og producerer rigtig flotte farver, kontrast og begge er tydelige at se i direkte sollys og ved helt skæve vinkler.

Samsung Galaxy S10 Plus’ skærm kan gå helt op til 1440 x 3040 pixel, hvor P30 Pro må nøjes med 1080 x 2340 pixel. Galaxy S10+ står dog som standard til at vise 1080×2280, hvilket er et godt kompromis mellem kvalitet og batteriforbrug. Begge skærme understøtter HDR, men S10+ går skridtet videre med HDR+.

Glasset på Samsungs flagskib er beskyttet med Gorilla Glass 6, og vi ved desværre ikke hvad Huaweis anvender.

Der på papiret mange ligheder ved de to skærme, men i virkeligheden er deres farvegengivelse ganske forskellig. Huaweis hælder til de lidt køligere farver, hvor Samsungs er mere til det rødlige og varmere.

Der er desuden mindre kant omkring skærmen på Samsung Galaxy S10+, både i siden og i bunden.

Endnu en sejr til Samsung.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Huawei P30 Pro Galaxy S10
Powerknappen på Galaxy S10+ sidder helt i toppen af telefonen og er svær at nå. På Huawei P30 Pro sidder den bedre placeret lige over midten på telefonen. Foto: Mobilsiden.dk

Ydelse og software

Indtil videre har der været mange ligheder mellem vores to duellanter, men det stopper nu. Både Huawei og Samsung bruger deres egenudviklede chipsæt, som begge byder på masser af kunstig intelligens, rigeligt med kerner og gigahertz. Begge klarer alt man kan finde på at smide efter dem. I benchmarks er Samsungs Exynos 9820 dog Huaweis Kirin 980 overlegent, men det er ikke noget man mærker i brugen af dem.

Begge kommer med minimum 8GB RAM og 128GB lagerplads. Huaweis går op til 256GB lagerplads, i Danmark i hvert fald, og Samsungs til 1TB. Begge kan udvides med hukommelseskort, S10+ med MicroSD og P30 Pro med Huaweis egen standard. Huaweis NM-kort er svære at skaffe over 128GB, hvor MicroSD let findes i meget større kapaciteter.

Begge flagskiber benytter Android 9 Pie, men deres brugerflader er meget forskellige. Huaweis hedder EMUI og er i version 9.1 og Samsungs hedder One UI og er i version 1.1. Samsung har gjort meget ud af lanceringen af deres nye brugerflade, men der er bestemt også tænkt over det. Designet er moderne, det er flyden, hurtigt og letter enhåndsbetjening. Men Huaweis EMUI er heller ikke dårligt. Det er utroligt hurtigt til at åbne apps og der er mange brugbare funktioner. Desværre er det ikke helt på højde med Samsungs nye brugerflade og Huawei P30 Pro må derfor se sig slået af Galaxy S10+ i endnu en kategori.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Huawei P30 Pro Galaxy S10
Begge telefoner er hurtige og klarer alt man kan smide efter dem. Men Samsung Galaxy S10+ vinder på dens fremragende One UI brugerflade, som bl.a. gør det lettere at nå ting på skærmen med én hånd og så er det flottere at se på. Foto: Mobilsiden.dk

Batteri

Store skærme er ofte lig med store batterier. Huawei P30 Pro har det største batteri på hele 4200 mAH, men Samsung Galaxy S10 Plus’ er kun 100 mAh mindre.

Begge tilbyder hurtigopladning, men Huaweis er Samsungs overlegn. Deres 40W SuperCharge giver helt op til 70 procent batteri på 30 minutter. Her må S10+ nøjes med en ældre 15W opladning. Begge understøtter trådløs hurtigopladning på 15W og de har også begge omvendt trådløs opladning.

Batteriet i Huaweis flagskib kan S10+ ikke slå. Nu har jeg brugt begge telefoner i lang tid og der er stor forskel. Huawei P30 Pro holder let to dage for mig, hvor Galaxy S10+ går helt kold efter halvanden dag. Det er bestemt ikke dårligt af S10+, men bare ikke på højde med P30 Pro. En rigtig aktiv dag har jeg brug for at klatlade S10+, hvilket ikke er et behov med P30 Pro.

Jeg ved ikke hvordan Huawei har fået så meget mere ud at batteriet i P30 Pro, men forskellen kan mærkes i dagligt brug.

Vinder: Huawei P30 Pro

Netværk

OBS: Her kunnet man sagtens blive nørdet omkring diverse værdier, men sådan vil jeg ikke gribe det an. Jeg vil se på hvordan jeg oplever dækningen generelt i det daglige; oplever jeg udfald, hvor hurtig er dataforbindelsen.

Både Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+ klarer opkald og dataforbindelser ganske godt. P30 Pro er bedre når signalet er svagt, men Samsungs lyder bedre når der er god dækning. Huawei P30 Pro har ikke den klassiske højtaler i toppen, i stedet kommer lyden igennem telefonens skærm via vibrationer. Det er anderledes og fungerer udmærket, men lydkvaliteten fra Samsungs højtaler er en tand bedre. Selve lydkvaliteten bliver vurderet i næste kategori og tæller derfor ikke med her.

Kælderen, i huset hvor Mobilsiden har kontor, er altid en god test, hvor rigtig mange telefoner kæmper for at fastholde signal. Her klarer Huawei P30 Pro sig bedst, hvor man i Galaxy S10+ til tider oplever små udfald.

Begge klarer også WiFi-forbindelser fint, men Samsung Galaxy S10+ er hurtigere til at skifte i mellem mobildata og WiFi.

På grund af bedre dækning ved dårlige forhold, så tager Huawei sejren her.

Vinder: Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro Galaxy S10
Lyden i Samsung Galaxy S10+ er bedre end i Huawei P30 Pro. Der er desuden stereo højtalere og plads til jackstik. Foto: Mobilsiden.dk

Lyd

Der er stor forskel på lyden i de to flagskibe. Både Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+ har Dolby Atmos, Bluetooth 5.0 og aptX, men de har ikke begge stereo højtalere. Både med og uden hovedtelefoner lyd Samsung Galaxy S10+ bedst. Stereo højtalerne i S10+ er langt bedre end hvad Huawei P30 Pro kan præstere, og gør det langt sjovere at fx spille spil, se video man selv har optaget og indhold på Youtube. Desuden tilbyder Galaxy S10+ den klassiske hovedtelefonudgang, så man let og uden adapter kan smide et hvilken som helst sæt hovedtelefoner i.

Lyden under opkald er, som afsløret i forrige kategori, også bedre i Galaxy S10+. Lyden i ørestykket er ikke højere end i P30 Pro, men lyden er mere klar og gengivelsen mere korrekt.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Kamera

Både Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+ byder på nogle helt utrolig gode kameraer. De er faktisk så gode at jeg ofte dropper at tage mit spejlrefleks med til events, fordi de gør det så godt.

Begge telefonernes kameraer tilbyder ultravidvinkel, bokeh/portrætfunktion og optisk zoom. Begge kameraer er meget fleksible og kan håndtere mange situationer, men Huaweis tager det hele skridtet videre. Her får man ikke kun 2x optisk zoom, men 5x optisk og helt op til 10x hybrid. Derudover er Huaweis P30 Pros natbilleder i en klasse for sig.

Man kan skrive side op og side ned om begge kameraer, men i sidste ende ville vi vælge dét i Huawei P30 Pro. Det giver en fleksibilitet ikke før set i et mobilkamera og kvaliteten er helt i top.

Har du brug for uddybende ord, så anbefaler jeg at læse testen af Huawei P30 Pro, hvor netop disse to kameraer bliver sammenlignet.

Vinder: Huawei P30 Pro

huawei P30 Pro
Maksimum optisk zoom på Huawei P30 Pro. Foto: Mobilsiden.dk
Samsung galaxy s10
Maksimum optisk zoom på Galaxy S10 Plus. Foto: Mobilsiden.dk

Pris

Nok er begge telefoner flagskibe og derfor også dyre, men der er alligevel stor forskel. Mindste udgave af Huawei P30 Pro har en vejledende pris på 6.699 kroner og Samsung Galaxy S10+ på 7.999 kroner. Altså en forskel på hele 1.300 kroner. Forkellen bliver kun større når man sammenligner priser ved teleselskaberne, og nærmer sig hurtigt de 2.000 kroner.

Vinder: Huawei P30 Pro

Samlet vurdering

Nu er det blevet tid til at finde en samlet vinder. Samsung Galaxy S10+ vinder i kategorierne design, skærm, ydelse og software og lyd. Huawei P30 Pro vinder i batteri, netværk, kamera og pris. Det betyder at vi for første gang ender i en uafgjort duel. Begge er fantastiske telefoner, men de har hver deres styrker. Så kan den enkelte vurdere hvad der er vigtigst og forhåbentlig lettere vælge den rigtige mobiltelefon.

Huawei P30 Pro: 4 sejre

Samsung Galaxy S10+: 4 sejre

Samlet vinder: Uafgjort

Mere om temaet

Historien døde ikke med det samme. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 4/10/2018 fulgte vi op med artiklen; Test: ASUS Zenfone 5z – Alt for meget af det gode – Det videre forløb i sagen finder du her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.