Huawei Ascend Y300 – en perfekt begynder- mobil (mobiltest)

TEST: Huawei Ascend Y300 er netop nu et af de bedste bud på en perfekt begynder-smartphone på Android-platformen:

Huawei Ascend Y300 – en perfekt begynder- mobil (mobiltest)

For lidt mere end et år siden, helt præcist marts måned 2012, kom Huawei for alvor på manges læber i Danmark. Det var specielt på baggrund af telefonen Honor, som for alvor gav Android-konkurrenterne baghjul. En telefon, hvor man virkelig fik ”value for money”.

 – Huawei Honor – giver Android-konkurrenterne baghjul (mobiltest)

Dette er som sagt kun lidt mere end et år siden, og nu ser det ud til, at denne succes kan gentages med Ascend Y300.

Huawei Ascend Y300 debuterede på det danske marked til en uhørt skarp pris, dog eksklusivt hos TDC. Men med en pris på helt ned til 99 kroner inkl. mobilpakke 2T/3GB så får man VIRKELIG MEGET telefon for pengene.

Ved de øvrige forhandlere, som senere er kommet på, er prisen ikke set så skarp som hos TDC, men den kan købes for ned til kun 999 kroner uden abonnement.

Generelt om telefonen

Ascend Y300 kommer med en 4 tommer skærm (800 x 480 pixels opløsning), 1.0 GHz dual-core processor, 5 megapixels kamera, 4 GB intern hukommelse (dog er kun 0,98 GB tilgængeligt for brugerne), mulighed for microSD-kort på op til 32 GB, 512 MB RAM og Android 4.1.1 fra salgsæsken.

At Ascend Y300 kun kommer med en intern hukommelse, hvor 0,98 GB er tilgængeligt for brugeren er selvfølgelig ærgerligt, men et kendt problem på smartphones, hvor producenten bruger en stor del af hukommelsen fra starten.

 – Så meget plads stjæles i din smartphone

Men dog har jeg under testperioden, som har været en uges tid, haft installeret syv af mine ”must have” applikationer, samt to spil – samt taget billeder med kameraet. Og jeg er endnu ikke blevet mødt af beskeden om fyldt hukommelse. Derfor vil jeg ikke mene, at det vil være et kæmpe problem for målgruppen på Ascend Y300.

Telefonen understøtter også microSD-kort op til 32 GB hukommelse, hvis man ønsker yderligere plads.

Huawei Ascend Y300
Huawei Ascend Y300 (Foto: Huawei)

Designet er neutralt

Ascend Y300 har et ganske pænt og neutralt design, som på ingen måde gør nogen fortræd, ej heller en designpris-vinder.

Foruden det, så er telefonen utrolig god at holde i hånden – god fysisk størrelse (124.5 x 63.8 x 11.2 mm) og en vægt på 130 gram. Den har også en bagside med lidt mønster i, som gør telefonen ligger godt i hånden, og ikke er for glat at holde ved.

Huawei Ascend Y300
Huawei Ascend Y300 (Foto: Huawei)

Brugeroplevelsen – bestemt godkendt

Jeg har i testperioden haft gode oplevelser med Huawei Ascend Y300, som både kører pænt og stabilt. Den kan selvfølgelig ikke hamle op med topmodellerne, men hvis man ser på prisen, så kan man bestemt ikke klage.

Under testperioden har jeg ikke oplevet nogle problemer overhovedet, men er man nybegynder skal man bestemt heller ikke frygte ikke at kunne betjene telefonen, for Huawei har lavet en smart ”guide”, som fortæller dig hvordan du betjener de forskellige funktioner.

Tastaturet – beskeder og fortsat manglende ordbog

Under min test af Ascend Y300 har der været forskellige meninger omkring tastaturet men personligt har jeg vænnet mig det, og tastaturet har fungeret godt til min størrelse hånd.

Så efter fortroligheden og tilvænningen det første døgns tid, så er tastaturet og jeg endt med at blive ganske gode venner.

Huawei har i denne telefon dansk tastatur og ordbog indbygget, hvilket tildels ikke har været gældende for en række andre, tidligere, modeller fra producenten.

Ascend Y300 – bedst på specs

Huawei Ascend Y300 minder på specifikationerne en smule om Huawei Honor, som vi tidligere har anmeldt til topkarakter. Der er et par punkter, hvor der er mere ”kraft” i Honor, men den koster også fortsat næsten det dobbelte af den vejledende pris på Ascend Y300.

Sammenligner man den med HTC Desire C, som snart har et år på bagen, så er der heller ikke nogen tvivl om man for alvor får mere for pengene, blandt andet en 1.0 GHz dual-core processor mod en 600 MHz single-core processor, et større batteri, større skærm og Android 4.1 Jelly Bean. Den fås i samme prisklasse netop nu, billigste pris der er set på Mobilpriser.dk er netop nu 879 kroner uden abonnement.

Er det Samsung Galaxy Ace 2, som kampen står mod, så er der heller ikke her tvivl om prisen – hvis det handler om specifikationer og pris. Ace 2 har mindre skærm, kun 800 MHz dual-core processor og et mindre batteri, ellers er mange specifikationer lig hinanden. Dog har den 256 MB RAM mere end Ascend Y300. Galaxy Ace 2 er dog også dyrere, da den billigste pris netop nu er 1.530 kroner uden abonnement på Mobilpriser.dk.

Dermed vil jeg mene, at Huawei Ascend Y300 er den bedste Android-smartphone i det prisniveau.

Emotion UI Huawei p

Emotion UI – super fedt tiltag

Huawei Ascend Y300 kommer med brugerfladen Emotion UI, oven på Android-styresystemet, der er skabt for at give større brugervenlighed, samt give brugerne muligheden for at personificere mobilen yderligere.

Huawei vil give kunderne brugervenlighed

Emotion UI blev præsenteret på IFA-messen i august måned sidste år, men Huawei Ascend Y300 er altså den første telefon, der kommer med det på det danske marked.

Huawei har med Emotion UI lavet store ændringer i Android-systemet, som vi kender det – eksempelvis er der ikke den sædvanlige ”program-oversigt”. I stedet vises program-ikoner og widgets ved siden af hinanden på startskærmene (der kan i alt vælges 9 startskærme). Det hele er altså trukket ud på forsiden.

Der kan vælges mellem en række temaer, tapeter og overgange.

Personligt har Emotion UI efter min mening gjort en række gode ting for styresystemet, og det er utrolig brugervenligt, samt meget nemt at navigere rundt i.

Med Emotion UI synes jeg også, at Huawei for alvor viser, at de mener det alvorligt når de siger de vil erobre det europæiske marked.

Huawei vil erobre det danske marked med lavpris smartphones

Huawei Emotion UI gør at Android-platformen får et nyt udtryk og adskiller sig fra konkurrenterne. Det virker til, at Huawei har været længere inde i Android end HTC og Samsung eksempelvis har med deres egne brugerflader.

Personligt holder jeg også meget af det store udvalg af sjove overgange, som der er på denne mobil.

Internet – godt og funktionelt

Generelt fungerer internettet som det skal og jeg synes bestemt heller ikke, at det har krævet megen tålmodighed at få siderne indlæst, ventetiden har bestemt været godkendt.

Internetoplevelsen er ikke helt, som på en topmodel, men til den pris telefonen kan erhverves for, så kan man bestemt ikke klage. Det går i et tempo hvor man godt gider læse dagens nyheder på mobilen, samt tjekke Facebook osv.

Huawei Ascend Y300
Huawei Ascend Y300 (Foto: Huawei)

Batteri – god lang batteritid

Der sidder i Huawei Ascend Y300 et batteri på 1.730 mAh og uden brug af den batteri-spare funktion, som er i telefonen, har jeg uden problemer kunne have telefonen i brug i to dage, hvor jeg har været online på mail, Facebook, sendt SMS’er og ført telefonsamtaler på samme måde som jeg plejer.

Det er ikke unormalt at oplade moderne telefoner hver eneste nat, men dette har altså ikke været nødvendigt med Ascend Y300. Batteriet er derfor bestemt godkendt.

Kamera – nemt og hurtigt

Kameraet i Ascend Y300 er et 5 megapixels kamera, som tager nogen ganske hæderlige billeder.

Det siges, at det kamera man har med sig altid er det bedste. Der er heller ikke nogen tvivl om, at kameraet i Ascend Y300 klarer sig fint.

Du kan se nogle af de billeder vi har taget i testperioden med testeksemplaret af Ascend Y300 i galleriet herunder.

Hjælpecenter – guider dig igennem alt

Huawei Ascend Y300 har fra salgsæsken af en applikation installeret, som hedder ”Hjælpecenter”. Denne guider brugeren igennem de fleste muligheder i telefonen.

Alt lige fra en introduktion, hvad de forskellige taster gør, fortæller hvad ikonerne i topgardinet betyder, lidt omkring de forskellige temaer, profiler og meget andet – samt giver svar på de ofte stillede spørgsmål.

Denne smarte ”Hjælpecenter”-funktion har måske også været en af årsagerne til, at Huawei Ascend Y300 er valgt til, at være en telefon der satses på i TDCs nye kampagne ”Kom godt i gang” med en smartphone.

Huawei Ascend Y300
Huawei Ascend Y300 (Foto: Huawei)

Konklusion – den perfekte begynder-mobil

Ascend Y300 har været min følgesvend den seneste uges tid, og der har ikke været problemer med telefonen er lukket uventet ned, har genstartet eller været ”frosset i systemet”. Den har den seneste uge kørt fejlfrit og helt uden problemer.

Telefonen leverer også et overraskende godt resultat når man kigger på prisen.

Også de sammenligninger vi har lavet på specifikationer og pris med nogle af konkurrenterne, er til fordel for Huawei, og den nye Ascend Y300.

Huawei Ascend Y300 lander på 5 ud af 6 stjerner, men hvis man køber den med TDC så er der ingen tvivl, så er Huawei Ascend Y300 en telefon til 6 ud af 6 stjerner. Den er klart topkarakteren værdig, hvis prisen kun er 99 kroner.

Emnet følges op

Temaet er stadig aktuelt. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 2/5/2013 fulgte vi op med nyheden om SmartGlass – en ekstra dimension til din Xbox – Du finder artiklen her. Få også seneste nyt om sagen her..