Samsung Galaxy S9+ eller Huawei P20 Pro – hvilken skal du vælge [DUEL]

Vi sætter de to anmelderroste Samsung Galaxy S9+ og Huawei P20 Pro op imod hinanden i en god gammeldags duel.

Samsung Galaxy S9+ eller Huawei P20 Pro – hvilken skal du vælge [DUEL]

Det er svært at vælge en ny mobil i dag. Der er en overflod af forskellige modeller på markedet, og det er de færreste købere der ved, hvad der er værd at gå efter. I denne artikel vil vi prøve, at hjælpe dig lidt på vej. Vi sætter giganten Samsung op imod den lidt mere, endnu, ukendte Huawei. Står du og ikke kan vælge imellem Galaxy S9+ og P20 Pro? Forhåbentlig kan vi hjælpe dig på vej med denne artikel.

Design

Huawei P20 Pro måler 155 x 73.9 x 7.8 mm og Samsung Galaxy S9+ måler 158.1 x 73.8 x 8.5 mm, og der er kun 9 gram i vægtforskel. På papiret er det små forskelle der skiller dem af, men det er en helt anden historie, når man står med begge telefoner i hænderne.

Galaxy S9+ har den, efterhånden velkendte, buede skærm, som giver den et lidt futuristisk udseende. Fingertrykslæseren sidder på bagsiden og er ikke den letteste at ramme. De fysiske knapper på telefonen har en skøn klik-fornemmelse, så man ikke er i tvivl efter et tryk på den. Galaxy S9+ kan prale med et jackstik, en ting som mange stadig gerne vil have. Den er bygget i glas og er derfor glat og tager let imod fedtede fingre.

Galaxy s9 vs P20 Pro
De er næsten lige store og der er kun 9 grams vægtforskel. Galaxy S9+ har dog jackstik. Foto: Mobilsiden.dk

Huawei P20 Pro er også bygget i glas og er mindst lige så skinnende som Samsung’en. Huawei har valgt at fingeraftryklæseren skulle være på forsiden, men bagsiden er også godt udfyldt med hele tre kameralinser. P20 Pro har en lille skærmudskæring i toppen, som giver mulighed for et lidt større display i samme fysiske telefonstørrelse. Knapperne på P20 Pro giver også god feedback, men ikke i samme klasse som Galaxy’en.

Læs også: Huawei P20 Pro – De første indtryk

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro med sin runde profil og glasydre er fantastisk at holde i hånden. Foto: Mobilsiden.dk

Den mest ergonomiske telefon er uden tvivl Huawei P20 Pro. Men de oser dog begge af en imponerende byggekvalitet. Om man på udseendet bedst kan lide den ene eller den anden er relativt, men jeg synes personligt, at Huawei P20 Pro ligger bedst i hånden og giver det bedste generelle indtryk.

Vinder: Huawei P20 Pro

Skærm

Begge displays er af typen AMOLED, Samsungs er dog med en højere opløsning på hele 1440 x 2960 pixel, hvor Huawei P20 Pro ”kun” har 1080 x 2244 pixel. Det er dog ikke en forskel man ser ved dagligt brug. Begge displays har en tendens til, at overdrive farverne en smule. Men de har også begge mulighed for, at ændre dette i telefonens indstillinger, til en mere naturlig farvegengivelse.

Begge displays er fremragende, og der er ingen farveforvrængning at se, når man kigger på skærmene fra alle leder og kanter. Der er en smule mere lys i Huaweis display, men til gengæld er Samsungs 0.1” større.

Vinder: Uafgjort

Galaxy s9 vs P20 Pro
Store displays på 6.1″ på P20 Pro og 6.2″ på Galaxy S9+. Foto: Mobilsiden.dk

Software og ydelse

Begge telefoner benytter Googles Android platform; Galaxy S9+ er på version 8.0 og P20 Pro på version 8.1, samt begge er på Googles sikkerhedsopdatering fra 1. marts. Begge producenter har hver deres software, som de ligger ovenpå Android. Samsungs hedder Samsung Experience og Huaweis hedder EMUI, og der er generelt ret stor forskel på dem. EMUI har hentet inspiration fra iOS til iPhone, mens Samsungs er lidt dens egen.

Begge er dog gode løsninger. De er hurtige, flydende og med nyttige software tilføjelser. Samsungs synes jeg dog rent grafisk er den pæneste.

Læs også: Sådan får du styr på Huawei telefoners strømstyring [TIP]

Begge telefoner benytter producenternes egne chipsets. Huawei med deres Kirin 970 og Samsung med deres Exynos 9810. Begge telefoner er ekstremt hurtige og man venter aldrig på noget. I skift mellem forskellige apps er P20 Pro den hurtigste, hvilket jeg tænker er pga. Huaweis kunstige intelligens, som forudser hvad brugeren ofte gør og lærer deraf. Dog er Samsung’en den hurtigste til, at åbne spil og videoer. Men det er dog minimale forskelle. Medmindre man direkte sidder og sammenligner, vil man ikke kunne opleve nogen forskel.

Vinder: Samsung Galaxy S9+

Batteri

Huawei P20 kan prale med, at have det største batteri. Hele 4000 mAh har de fået plads til, hvor Galaxy S9+ må nøjes med 3500 mAh. Begge bliver leveret med en lynoplader, og de oplader nogenlunde lige hurtigt. Huaweis oplader er dog TÜV certificeret, så sikkerheden skulle være i top. Huawei P20 Pro holder strøm meget længere end Galaxy S9+, og der er derfor ingen tvivl om vinderen her.

Vinder: Huawei P20 Pro

Galaxy s9 vs P20 Pro
Samsung Galaxy S9+ mod Huawei P20 Pro. Foto: Mobilsiden.dk

Netværk

Her kunnet man sagtens blive nørdet omkring diverse værdier, men sådan vil jeg ikke gribe det an. Jeg vil se på hvordan jeg oplever dækningen generelt i det daglige; oplever jeg udfald, hvor hurtigt er dataforbindelsen.

I vores kælder på kontoret er dækningen generelt rigtig dårlig. I de fleste telefoner vil man opleve udfald, mens man med nogle er tvunget til at gå udenfor. Her klarer P20 Pro sig bedst. Faktisk er det den bedste jeg har prøvet i vores kældertest endnu, hvilket er ret imponerende.

Derudover oplever jeg til tider udfald i dataforbindelsen på Galaxy S9+, som jeg ikke oplever på Huawei P20 Pro. Samsung Galaxy S9+ er bestemt ikke præget af dårlige netværksforbindelser, og Galaxy modellerne bliver bedre og bedre for hver generation til dette(Galaxy S6 havde en horribelt dårlig antenne). Men Huawei P20 Pro er endnu en gang den klare vinder.

Galaxy S9+ har plads til MicroSD, til gengæld har P20 Pro dualsim.

Vinder: Huawei P20 Pro

Lyd

Lyd under samtaler er rigtig god på begge telefoner. Det gælder både lyd fra ørestykket og fra højttaleren. De spiller begge omtrent lige højt, men der er flere detaljer at hente i Galaxy S9+. Det er ikke dog ikke noget man hører ved normale telefonsamtaler.

Hører man musik eller ser videoer på dem, så er Samsung Galaxy S9+ den klare vinder. Lyden fra Samsung’en er knap så hård i lyden og der er markant flere detaljer i de høje toner. Når der er skruet helt op, så lyder begge godt og uden forvrængning. De har begge en god bund, men Galaxy S9+ er mere klar, detaljeret og renere.

Vinder: Samsung Galaxy S9+

NDA!!! Samsung Galaxy S9 og S9 Plus
Højttaleren på Galaxy S9+ spiller renere og med mere detaljerede høje toner. Foto: Mobilsiden.dk

Kamera

Samsung Galaxy S9+ og Huawei P20 Pro har begge fremragende kameraer, men de er meget forskellige. Galaxy S9+ har et dobbelt kamera, hvor Huawei har fået plads til hele tre af dem. Du kan læse mere om de enkelte kameraer her:

Anmeldelse af Samsung Galaxy S9+

Anmeldelse af Huawei P20 Pro

Galaxy s9 vs P20 Pro
De to kamera apps på Galaxy S9+ og P20 Pro. Herfra ser de ret ens ud, men de er meget forskellige i brug. Foto: Mobilsiden.dk

Selve kamera app’en på de to telefoner er rimeligt ens. En lille fordel ved Samsungs er, at man hurtigt kan swipe imellem de forskellige muligheder. Til gengæld har P20 Pro en indbygget kunstig intelligens, som automatisk registrerer omgivelser og ændrer kameraindstillingerne til det mest optimale i enhver situation.

P20 Pro tager uden tvivl de bedste billeder når det bliver mørkt:

Huawei P20 Pro
Taget med Huawei P20 Pro. Foto: Mobilsiden.dk

På billeder i dagslys ser vi mere naturlige farver på Huawei P20 Pro, men leverer et lidt varmere resultat. Til gengæld ser det ud til, at P20 Pro’s softwarebehandling er lidt mere aggressiv, og prøver at forøge skarpheden en smule.

Galaxy s9 vs P20 Pro
Taget med Samsung Galaxy S9+. Foto: Mobilsiden.dk
Galaxy s9 vs P20 Pro
Taget med Samsung Galaxy S9+. Foto: Mobilsiden.dk

Begge leverer dog rigtig gode billeder i dagslys. Portræt billeder og selfies er dog bedre på Huawei P20 Pro, som vinder med en markant bedre bokeh funktion.

Vinder: Huawei P20 Pro

Pris

Der er vidst ingen tvivl om vinderen her. Samsung Galaxy S9+ i 128GB koster lige nu kr. 7.999 uden abonnement. Huawei P20 Pro ligger i kr. 6.299. Tager vi 64GB udgaven af Galaxy S9+, så koster den ca. kr. 7.000, så Huawei P20 Pro er stadig betydeligt billigere.

Vinder: Huawei P20 Pro

huawei p20 pro
Huawei P20 Pro er den samlede vinder. Foto: Mobilsiden.dk

Samlet vurdering

Samlet ser vi fem sejre til Huawei P20 Pro og to til Samsung Galaxy S9+, samt en enkelt uafgjort. Huawei P20 Pro er denne gang den klare vinder i vores duel.

Samlet vinder: Huawei P20 Pro

Mere om temaet

Sagens videre forløb om emnet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 10/4/2018 kom der flere nuancer om emnet med en artikel omkring temaet Nye billeder viser OnePlus 6 frem – kommer i blå – Klik her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.