Sony SRS-X77 – Lækker lydkasse med formidabel finish [TEST]

Anmeldelse: Vi har testet Sonys bud på en bærbar højtaler med lyd og design i topklasse.

Sony SRS-X77 – Lækker lydkasse med formidabel finish [TEST]

Sony er her, der og alle vegne, når det gælder elektroniske produkter. I alt lige fra telefoner til spillekonsoller er den japanske elektronikgigant med på beatet, og dette gør sig naturligvis også gældende, når der er tale om kvalitetslyd på farten.

Læs også: Sony udvider sortimentet for Bluetooth-lyd

Med den fikse SRS-X77 hopper Sony med på den innovative bølge af smarte og funktionelle højtalere, der kan forbindes let med alt fra et tap med en NFC-chip til AirPlay via en iPhone.

Sony SRS-X77

Formidabelt godt skåret

SRS-X77 har, modsat sit noget komplicerede navn, et meget enkelt og stilfuldt look. Den sort/grå finish er helt i top, og højtaleren skriger mildest talt kvalitet.

På toppen af apparatet findes en matsort glat overflade, der, udover Sonys logo, også inkluderer højtalerens ”instrumentbræt”. Her er der mulighed for at skifte imellem de forskellige forbindelsesmuligheder, der hver især indikeres via små LED-lys.

Læs også: Denon Envaya Mini: Tag musikken med dig overalt [TEST]

Derudover er det en lækker detalje, at selve knapperne er touch-følsomme, som lidt ligesom en moderne kogeplade går i ét med fladen omkring dem. Kun ved tænd/sluk-funktionen er der tale om en egentlig fysisk knap.

SRS-X77

Sony = kvalitetslyd

Med produkter fra Sony forventer man, at kvaliteten er i top, og der ingen tvivl om, at højtaleren lever op til dette renommé.

Inde bag det grålige frontgitter findes kernen i apparatet, som i den grad er guf for en lydentusiast. Her gemmer der sig to fuldtoneenheder, der sammen med en 62 mm subwoofer er med til at give en uovertruffen lyd, der nemt spiller op til både fest og farver.

Især bassen i X77 er sublim, og den virker meget naturlig. Selv ved en høj lydstyrke bliver den hverken skrattende eller overdimensioneret.

Læs også: Nye X-højttalere fra Sony: Kompakt storlyd

Det er naturligvis meget forskelligt, hvorvidt en kraftig bas er at foretrække, men i de sammenhænge, hvor jeg har anvendt højttaleren, ja så er det netop bassen, at folk bemærker og dernæst beundrer.

Generelt set har jeg været meget overrasket over denne højtalers evne til at producere en utrolig klar og lækker lyd, der hverken har skuffet ved høj volumen eller når den har skullet spille større rum op.

Sony SRS-X77

Én højtaler – så mange muligheder

Som det kort er nævnt ovenfor, får du med SRS-X77 en højtaler med rigtig mange facetter. Overordnet set er der tale om en transportabel trådløs højtaler, der skal kunne tages med rundt og nemt slutte sig til ens enheder.

Men det er ikke kun det, den kan. Bag på denne lydkasse findes nemlig, foruden aux-porten og strømindgangen, en indgang for et Ethernet-kabel.

Men er det ikke en bluetooth-højtaler? Jo, men ved at koble den til sit hjemmenetværk kan du faktis, på samme måde som det populære Sonos-system, kontrollere og styre din musik i forskellige rum via Sonys egen app. En app hvor du let kan tilgå al din musik, hvad enten der er tale om Spotify, lokal musik eller radio.

Læs også: Denon Envaya – Enorm lyd og elegant design [TEST]

Derudover har du yderligere mulighed for at streame din musik frit som du ønsker det. SRS-X77 understøtter nemlig også AirPlay, Google Cast, Spotify Connect etc.

Alt dette lyder naturligvis meget godt, og der er da heller ikke noget sindsoprivende galt med, at en højtaler kan lidt af det hele.

Læs også: Sony lancerer SRS-X2 og X3: Kompakt vellyd

Dilemmaet ligger dog i, at X77, på grund af sin størrelse og vægt, placerer sig lige i midten af de to kategorier ved både at være lidt for stor til at være en egentlig transportabel højtaler, men samtidigt også en anelse for klejn til at kunne fungere som den primære højtaler i hjemmet.

Sony SRS-X77

Relativt langt på literen

På en fuld opladning lover Sony, at deres højtaler vil kunne bruges i op til 10 timer. En tid, der på sin vis ligger et stykke under konkurrenter som eksempelvis B&Os serie af Beoplay, men samtidigt også er et udtryk for, hvor kraftig og god lyd, som X77 rent faktisk producerer.

I testperioden, der løb over cirka tre uger, har jeg af flere omgange oplevet en batteritid, der levede op til det lovede. Kun enkelte gange, når jeg for alvor har presset højtaleren, har den måttet kaste håndklædet i ringen før tid.

Læs også: Sony Action Cam Mini HDR-AZ1: Robust fluevægter [TEST]

SRS-X77 har desuden bagtil en udgang for strøm gennem USB til f.eks en telefon eller tablet. En feature som jeg før har rost, og som også denne gang skal have anerkendelse. Når højtaleren selv blokerer stikkontakten med sin egen lader, er det utrolig smart også at kunne få strøm på sin mobiltelefon.

Sony SRS-X77

Specifikationer

 • Størrelse: 6 x 13,2 x 30 cm
 • Vægt: 1,9 kg.
 • Lyd: Produceret af to 46 mm enheder med en subwoofer på ca. 62 mm i midten
 • Batteri: Op til 10 timers afspilning
 • Farver: Hvid og sort
 • Understøttede enheder: Diverse enheder med enten bluetooth, aux-port, eller WiFi-adgang
 • Tilkoblingsmuligheder: Bluetooth 4.0, Airplay, Google Cast, AUX-indgang og som trådløs medieenhed
 • Pris: Ca. 2.500 (Fona)

Læs også: B&O PLAY BEOLIT 15: en fryd for sanserne [TEST]

Sony SRS-X77

Gylden mellemvej eller ”stuck in the middle”?

Der er ingen tvivl om, at Sony virkelig har ramt plet med kvaliteten på både design- og ikke mindst lydsiden. SRS-X77 både lyder og passer godt til mange forskelle situationer.

Alligevel ser jeg den bedst egnet til den selvbevidste unge, der vægter lydkvaliteten højt, men som samtidigt også ønsker at kunne tage sin musik med sig. Ligeledes er den især velegnet unge, idet der er mulighed for at tilkoble den med så mange forskellige enheder og styresystemer.

Prisen skal dog også tages i betragtning. Med en pris på over 2.500 kroner er den, ellers perfekte højtaler til kollegieværelset, måske ikke så perfekt længere. Derfor er SRS-X77 til dem, der har lidt ekstra penge at spendere, men som sandelig også får ”value for money”.

Læs også: Har du behov for hi-fi-lyd? Tag testen her

Det gennemgående forbehold fra min side af er dog stadig at finde i det faktum, at den placerer sig mellem både at være stationær qua ethernet-indgangen og muligheden for kontrol af musik i flere rum, og samtidigt også bærbar med dens mange muligheder for trådløs streaming og en relativ lang batteritid. Men med en vægt på næsten to kilo er det ikke, fordi den er en fjer at bære rundt på.

Jeg har dog, indtil videre, haft stor fornøjelse af at bruge begge aspekter af den, og den har i den grad levet op til mine forventninger.

Sony SRS-X77 er altså til dig, der vil have lækker lyd, et råt design og masser af smarte funktioner for en rimelig retfærdig pris.

Sony SRS-X77, vi lander på en 5’er.

Fordele:

 • Fremragende lyd
 • Mange tilkoblingsmuligheder
 • Nem at anvende

Ulemper:

 • Pris
 • Ikke perfekt transportabel størrelse
 
Mobilsiden badge fem stjerner

Opfølgning på sagen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 18/9/2015 gik vi videre med en artikel omkring Spotify-rygte: kommer snart til Chromecast – Forstættelsen om temaet kan læses her. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.