Xiaomi vil give oplader til dem der beder om den

Kinesiske Xiaomi fjerner også opladeren fra æsken til deres nye Mi 11-telefoner - de vil dog give den gratis med til dem, der efterspørger den.

Xiaomi vil give oplader til dem der beder om den

I går kunne vi skrive om, hvordan Xiaomis nyes topmobiler Mi 11 og Mi 11 Pro vil blive leveret uden oplader. Lige som det er tilfældet med iPhone 12. Også Samsung ser ud til at gå den vej med deres kommende S21-serie, der bliver lanceret til januar. Dog har Xiaomi et lille kort i ærmet som et plaster på såret.

Xiaomi vil give oplader til dem, der behøver en

Xiaomi oplyser nemlig, at de brugere, der ønsker at få en lader med i æsken kan få det kvit og frit. De skal altså ikke betale ekstra for det. Det er trods alt en fin gestus, som Apple for eksempel ikke tilbyder.

Køber man en iPhone 12-telefon og mangler en oplader skal man selv købe den. Apple sælger selv en USB-C-strømforsyning (20 W) for 169 kroner.

Årsagen til, at flere producenter fjerner opladeren fra æsken begrundes med, at mange i forvejen har en oplader og derfor er det skidt i forhold til miljøet at producere og medsende en, som mange måske ikke har brug for. Samtidig kan producenterne gør æsken til telefonen mindre, hvilket også er godt af miljøhensyn. Onde tunge vil dog sige, at det er endnu en måde til at maksimere profitten på: Tving brugerne til at købe deres egen oplader.

Se også: Find telefoner med bedst batteritid

Oplader med maksimal hastighed

Det er dog ikke sikkert, at den oplader, folk har liggende derhjemme understøtter den hurtige opladning, som nye telefoner tilbyder.

Spørgsmålet er så, om man får en lynoplader med i æsken til at understøtte den maksimale opladningshastighed på telefonen. Måske man får en oplader med begrænset opladningskapacitet.

Se også: Nyheder om telefoner

Historien slutter ikke her

Fortællingen slutter ikke her. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 29/12/2020 kørte vi fortællingen om Xiaomi Mi 11 flagskibet kommer uden oplader – Artiklen finder du her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Xiaomi” finder du her..