Nokia 3120 Classic (produkttest)

En forholdsvis billig telefon med masser af funktioner.

Nokia 3120 Classic (produkttest)

Da jeg fik telefonkassen i hånden, var jeg i tvivl om, det var telefonen eller opladeren der manglede. Selvom kassen bestemt ikke syner af meget, så var der heldigvis blevet plads til det hele, samt et lille headset.

Telefonen i sig selv, kræver da heller ikke særlig meget plads, den vejer blot 85 gram og er 13 millimeter tyk.

Førstehåndsindtrykket

Mobilens design kan næppe chokere nogen – det er en ganske almindelig candybar telefon med ganske normal opsætning af knapperne. Hjørnerne er runde og enheden er gennemgående pæn at se på.

Materialerne er som sådan ikke noget, at skrive hjem om, den er bygget i hård plast. Ikke ligefrem noget der får den designorienterede bruger til at gå bagover, men det kan heller ikke forventes af en telefon i denne prisklasse.

Skærmen er derimod lækker, to tommer stor med en ganske fornuftig opløsning. Der er ingen grynede elementer, hverken når der køres igennem menuerne eller vises billeder. For mit vedkommende betyder en ordentlig skærm, en ganske betydelig del, der er ikke noget værre, end at gå og kigge på en grynet skærm, hver gang man skal læse en sms eller lignende, og det er bestemt heller tilfældet her.

Betjening

Telefonbetjeningen kan gennemgående beskrives med to ord: "uhyggelig" "enkel".

Styresystemet er Nokias eget (Series40 fifth edition), og der er absolut ingen overraskelser. Menuen er gitterformet og alting ligger, der hvor det (i hvert fald for mit vedkommende) er intuitivt at lede efter det.

Også selve betjeningen kan næsten ikke blive mere simpel, under skærmen sidder selvfølgelig en funktionstast i hver side, og i midten sidder en fem-vejs navigationstast. De resterende taster er så fantastisk store, at alle burde kunne ramme dem, jeg havde i hvert fald ingen problemer, desuden reagerer de upåklageligt.

Musikafspiller

I salgspakken medfølger et headset.

Vanen tro, skal dette være tilsluttet, hvis du ønsker at høre FM-radio, idet headsettet fungerer som antenne.

Telefonen indeholder også en mp3-afspiller, så du kan overføre din egen musik. Som udgangspunkt medfølger der ikke noget kabel, så enten skal det gøres via Bluetooth, ellers skal du købe et kabel. Stikket er heldigvis et micro-USB stik så det er meget muligt at du har et kabel liggende fra et kamera eller lignende.

De indbyggede 24 MB telefonplads giver dig ikke plads til frygtelig mange sange, men under bagdækslet gemmer der sig en lille plads til et microSD kort, dog medfølger der ikke noget som standard. Nokia 3120 Classic understøtter hukommelseskort på op til 4 GB.

Når alle de gode musikegenskaber så er nævnt, så kan jeg tage fat i det medfølgende headset. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan man kan sende et monoheadset med en telefon, som indeholder både mp3-afspiller og radio. Det gør næsten de to funktioner ubrugelige, når man ikke kan lukke noget af støjen fra medpassagerne i toget eller bussen ude.

Andre kommentarer

Enheden er også udstyret med understøttelse af 3G, det vil sige at du kan surfe på internettet og foretage videoopkald. Selvom enheden måske ikke henvender sig til de brugere der sætter internet på mobilen i højsædet, så er Opera Mini forudindlæst, så du har muligheden for det.

Ud over det kamera der benyttes til videoopkald, så findes der et primært kamera på bagsiden med en opløsning på to megapixel. Det tager ganske udemærkede billeder, der er ikke autofokus men dog fotolys.

Konklusion

Jeg kunne godt forestille mig, at Nokia 3120 Classic blev en utrolig populær telefon. Med alle de muligheder den indeholder, kan den tiltale en bred vifte af kunder.

Specielt ungdommen vil sandsynligvis kunne få glæde af denne model, de kan skrive SMS’er i en rasende fart og høre musik, når de skal fordrive tiden. Desuden kan telefonen aktuelt fås for cirka 1.300 kroner uden abonnement, så den ligger ikke i den dyre ende.

Jeg syntes bestemt at Nokia har ramt hovedet på sømmet med denne model, den indeholder mange muligheder til en forholdsvis billig penge.

Der er sparet lidt på telefonmaterialerne, men det syntes jeg ærlig talt ikke gør så meget, så længe telefonen hænger ordentlig sammen – og det gør den.

Dog er det utrolig håbløst, at der kun medfølger et monoheadset, så hvis man faktisk ønsker, at benytte radioen og mp3-afspilleren, skal man overveje at smide lidt ekstra penge efter et stereoheadset.

Alt i alt er telefonen faktisk utrolig lækker i forhold til prisen, den fortjener fem ud af seks stjerner.