Nokia 6700 Classic (produkttest)

En klassiker i topkvalitet! Nokia 6700 Classic er klart en af Nokia bedste mobiler i lang tid.

Nokia 6700 Classic (produkttest)

Bagsiden er konstrueret i rustfrit stål og samme look gør sig gældende på fronten. Allerede når den pakkes ud, er man imponeret. Hele mobilen fremstår nærmest som et spejl fra alle sider.

Nu har Nokia jo ikke opfundet den dybe tallerken med denne mobil. Præcis som en Massey Ferguson-traktor altid har lignet en Massey Ferguson, uanset design – så ligner 6700 Classic stadig en Nokia-mobil.

Med stildesignet følger også en opadgående vægt. Men de 113 gram føles på ingen måde tyngende i lommen.

Kan den noget?

Ja! Vigtigst af alt, kan den være en mobiltelefon. Der er ikke moderne ting som touchscreen, udtrækstastaturer, eller avancerede menuer. Kun det basale, plus lidt af det sjove.

En lille mobil som Nokia 6700 Classic bruger i øvrigt ikke ret meget strøm. To fulde arbejdsdage har i testperioden ikke været et problem.

Menusystemet er Nokia velkendte Series40, som, for langt de fleste,  er enkelt og flydende at betjene . Som en bonus findes der under sms-delen grafiske smileys, noget som Nokias dyrere modeller ikke tilbyder.

Gode taster

Sender man mange sms-beskeder vil tastaturet hurtigt blive elsket. Afstanden mellem de enkelte taster er gode og i øvrigt pænt store.

Menuknapper og “tag” / “læg på”, er ligeledes placeret med god afstand. Dermed er risikoen for fejltryk pænt minimeret.

De eneste knapper som virker trælse, er volumen på højre side. Disse er så bløde, at man bliver i tvivl om, hvorvidt der rammes korrekt.

Lidt af det sjove

Selv om dette er en prisbillig mobiltelefon, har Nokia ikke glemt det sjove. F.eks. viser den et analogt ur, når den bliver lagt hårdt ned på bordet.

Et fem megapixels kamera med fotolys, der i et hurtigt snap, tager billeder i rimelig kvalitet vil glæde mange. Desuden byder mobilen på FM-radio med RDS-funktion, musikafspiller samt diktafon. Det er en endda muligt via equalizeren at justere lyden.

Som en ekstra bonus har Nokia 6700 Classic også Nokia Maps, som kan bruges til simpel ruteplanlægning eller blot til at orientere sig om området. Positionen kan fastslås via GPS.

I salgspakken medfølger microSD-kort på 1GB.

Alt i alt en succes

Nokia 6700 Classic bliver en stor salgssucces for Nokia. Den henvender sig til mobilbrugeren, som vil have en standardtelefon med lidt af det sjove. F.eks. kan den sagtens åbne simple hjemmesider eller gå på Facebook.

Prisen ligger over seks måneder fra 2.000 til 2.500 kroner – hvilket gør mobilen rigtigt konkurrencedygtig.

Med Nokia 6700 Classic får du en simpel moderne mobiltelefon til den rigtige pris. Derfor – topkarakter seks ud af seks mulige points.