Parrot Zik 2.0 – God lyd og exceptionel støjreduktion [test]

Anmeldelse: Et par veldesignede hovedtelefoner med frække features, god lyd og fantastisk støjreduktion.

Parrot Zik 2.0 – God lyd og exceptionel støjreduktion [test]

Parrot kalder deres hovedtelefon, Zik 2.0, for verdens mest avancerede hovedtelefoner. Det kan måske lyde indviklet eller skræmmende, men faktum er, at Parrot Zik 2.0 er avancerede på den brugervenlige måde. Zik 2.0 har tilmed god lyd og exceptionel god støjreduktion.

Hovedtelefonerne er trådløse og forbindes til smartphones og tablets via Bluetooth 3.0. Zik 2.0 har fået prædikatet ”Made for” Apples produkter, men der findes specialdesignede apps til både iOS og Android.

Designet af Phillipe Starck

Som navnet Zik 2.0 nok antyder, er dette anden udgave af Parrots hovedtelefon. Den er designet af den anerkendte franske designer, Philippe Starck, der også er kendt for sine møbel- og lampedesigns.

Designet er pænt og stilfuldt med funktionelle detaljer, der for eksempel gør det muligt at dreje hovedtelefonerne, så de ”klappes sammen” og nemmere kan glide ned i en taske.

Læs også: Spotify introducerer ny musikoplevelse til løbeturen

Fornemmelsen er solid og velkonstrueret, og det overordnede indtryk udstråler kvalitet, selv om de over store dele ”kun” er betrukket med et læder-lignende materiale.

Fornemmelsen omkring øret er behagelig og ear padsene har en god størrelse, der frem for alt ikke klemmer ørerne.

Parrot Zik 2.0 Touchcontrol

Masser af gennemtænkte features

De betjeningsmæssige features er bygget fantastisk flot ind i hovedtelefonerne, der kun har én synlig knap: On/off. Det vil ved første øjekast skuffe mange gadgetfreaks, men hele den højre del af hovedtelefonen gemmer på en skjult touchoverflade.

Ved at føre fingeren op eller ned, skrues der henholdsvis op og ned for lydstyrken. Føres fingeren vandret frem eller tilbage kan du hoppe frem og tilbage mellem numrene i din afspilningsliste. Endelig vil et enkelt tryk midt på overfladen pause eller genoptage afspilningen af musik.

Læs også: Apple vil satse stort med Beats-musiktjenesten

Det lyder måske indviklet, men det virker fantastisk enkelt og intuitivt efter ganske få forsøg, og så var der alligevel noget til hungrende gadgetfreaks.

Men det stopper ikke her. Musikken pauses automatisk, hvis man tager dem af – og så starter musikken selvfølgelig, når du tager dem på igen!

Parrot Zik 2.0 App

God lyd og exceptionel støjreduktion

Ud af kassen har Parrot Zik 2.0 en ganske udmærket lydkvalitet, hvor jeg dog finder diskanten en anelse skinger og med lidt manglende bund i bassen.

Det kan der dog hurtigt rodes bod på, hvis man henter Parrots app til Zik 2.0, hvor lydbilledet kan justeres via et enkelt interface, der vil kunne bruges af de fleste.

Læs også: OnePlus og JBL samarbejder om hovedtelefoner

Det helt store glansnummer kommer vi til, når vi begynder at lytte til Zik 2.0’s evne til at lukke unødig støj ude. Med støjreduktion slået til kan næsten alt støj fra omgivelserne lukkes ude, og det i en grad så det imponerer stort.

De seks indbyggede mikrofoner opfanger støj fra omgivelserne og filtrerer det effektivt fra. Selv om en højtaler står ved siden af og spiller høj musik, forstyrrer det ikke oplevelsen så længe man beholder hovedtelefonerne på. Fantastisk.

Batterilevetid og ladetid

Batterilevetiden afhænger af, hvordan du bruger Zik 2.0. Ved trådløs brug opgiver Parrot en batterilevetid på 6 timer, hvilket er lige i overkanten. Jeg har typisk kunne klemme omkring 5 timer ud af dem, men denne tid kan forlænges, hvis du i stedet anvender et kabel som kobling mellem hovedtelefon og telefon.

Det smarte går dog lidt af det, hvis du skal bruge kabel, hvilket jeg vel næppe behøver at udspecificere nærmere.

Opladningen sker via USB. Der medfølger godt nok et USB-kabel, men ingen strømforsyning, så her må du ud og låne fra mobilen eller tablet.

Parrot Zik 2.0 – Orange

Konklusion – Kvalitet koster penge

Selvom Parrot Zik 2.0 har været på markedet et stykke tid, er det stadig et helt specielt produkt med et flot design og mange gennemtænkte detaljer. Lydkvaliteten er god og støjreduktionen helt i top!

Med de negative briller kan nævnes en kort batterilevetid mellem hver opladning og en forholdsvis høj pris. Men her må vi bare konkludere, at kvalitet koster penge.

Læs også: Parrot Jumping Sumo – hoppende minidrone på hjul [TEST]

Da Zik 2.0 kom på markedet omkring årsskiftet var prisen 3.000 kroner. Nu findes produktet til lidt under 2.200 kroner, hvilket gør det lidt mere spiseligt, men stadig i den høje ende.

Parrot Zik 2.0 får 5 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Design
  • Lyd
  • Støjreduktion

Ulemper:

  • Batterilevetid
  • Pris

Seneste nyt om temaet

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 17/6/2015 gik vi videre med en nyhedsartikel med fokus på Her er de danske priser på Apple MusicKlik her for at åbne artiklen.. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..