Samsung Omnia – del 2 (produkttest)

DEL 2 - mail, kalender og kontakter: Omniaen kan alt muligt. Selvom beskedskrivning kan være en udfordring er der gode takter at spore.

Samsung Omnia – del 2 (produkttest)

Da Samsung Omnia er baseret på styresystemet Windows Mobile 6.1, er der ingen synkroniseringsproblemer med Microsoft Outlook eller Exchange servere. Desuden understøttes både pop3 og imap-konti. Bruger du Hotmail, Yahoo Mail eller Gmail er det ligeledes let, at få mails med i lommen.

Alle de forskellige opsætningsmuligheder på frontskærmen kan vise, når nye beskeder eller mails ankommer. Ud for ikonerne vises, hvor mange ulæste beskeder mailbakken indeholder, og på Samsungs widget-baserede opsætning popper en widget ud med informationen. Benytter du flere forskellige mailkonti kan de alle installeres på Omniaen.

På sms-delen har Samsung slået MMS og SMS sammen, hvilket skaber forvirring. Når “skriv ny besked” vælges præsenteres brugeren for oplysningen “Fra MMS-besked”, men beskederne sendes alligevel som SMS med mindre aktivt indhold tilføjes. Jeg håber, at Samsung tilretter dette i en senere softwareopdatering.

Åbnes en kontaktperson vil ikonet “Send besked” åbne “send besked”, hvilket virker ret smart.

Samsung SGH-i900 Omnia, artikelfoto

Tastaturet

Ved skrivning af mails eller beskeder kan vælges mellem tre Samsung-tastaturtyper.

“Keyboard” er et QWERTY-tastatur, “Keypad” er 14-tasters tastatur, mens “Phonepad” giver et standard mobiltelefontastatur. Alle varianter har T9-ordbog på dansk. Hvilken type der egner sig bedst, er op til den enkelte bruger. En sidste mulighed er, at benytte Windows Mobiles eget onscreen tastatur, som dog kræver brug af stylus.

Alle tastaturer kan vendes horisontalt blot ved, at dreje mobilen, og det giver betydelig bedre plads for store fingre.

Tanken bag tastaturerne er, at betjeningen kan ske uden stylus. Hvilket tildels er lykkedes. Med lidt forsigtighed og koncentration kan tekster skrives fejlfrit, men det kræver øvelse.

Hver gang en tast trykkes giver mobilen en lille vibration, hvilket er en god brugeroplevelse.

Sættes Omnias skrivesystem op mod Apples iPhone vinder iPhonen, der opleves, som en del mere skriveegnet.

Samsung SGH-i900 Omnia, artikelfoto

Kalender, kontakter, opkaldslog

Samsung har tilføjet sin egen kontaktliste til SGH-i900 Omnia. Alle kontakter vises i store tydelige felter og med fingeren kan der let scrolles ned gennem listen.

Via en bar til højre, kan der hurtigt bladres ned til et bestemt bogstav eller søgefunktionen kan benyttes.

Generelt er kontaktlisten vedlykket, specielt fordi man ikke kommer til at “vælge” en kontakt, når en hurtigt scrollende liste skal stoppes. Så set i forhold til HTC’s nyeste touchprodukter, hvor fejltryk ofte sker, har Samsung gjort det klart bedre.

Opkaldsloggen er i øvrigt designet efter samme princip, og kontaktbilleder er også her en mulighed.

I kalenderen virker underligt, at Samsung ikke har lavet om på Windows Mobile-kalenderen. Her er man tilbage i styresystemets egen version og en stylus må tages i brug. Det samme gælder i øvrigt, når kontakter skal redigeres.

Samsung SGH-i900 Omnia, artikelfoto

Status

Jeg synes det er mærkeligt, at Samsung på den ene side laver egne tilpasninger, og på den anden side, ikke gennemfører det fuldt ud. Umiddelbart er jeg ikke overbevist om, at Omnia for businessbrugere bliver et hit… Det trækker mere i retning af private brugere med lyst til en masse lir.

Læs også:
 – Samsung Omnia – del 1 (produkttest)
 – Samsung Omnia – del 2 (produkttest)
 – Samsung Omnia – del 3 (produkttest)
 – Samsung Omnia – del 4 (produkttest)