Sennheiser Momentum M2 Wireless: Eminent lyd og retrolæder [TEST]

Anmeldelse af Sennheisers Momentum M2 Wireless - det bedste spillende trådløse headset til dato.

Sennheiser Momentum M2 Wireless: Eminent lyd og retrolæder [TEST]

Med vedholdende rygter om, at Apples snart vil skrotte headset-stikket i iPhones, vækkes ny interesse for trådløse headsets som kan gøre tilværelsen endnu mere kabelfri.

Trådløse hørebøffer er ikke nye, men for audiofile har udvalget længe være begrænset af elektronik der ikke helt magter at overføre lyden trådløs uden tab.

Dette problem vil du ikke få med Sennheisers lækre, men også dyre, Momentum Wireless. Og så får du ovenikøbet aktiv støjreduktion med i handlen.

En komplet pakke der løber op i næsten tre tusinde kroner. Er den høje pris mon forsvarlig?

Læs også:  Bose lancerer trådløse QuietControl 30 og QuietComfort 35

Sennheiser Momentum M2 Wireless Specifikationer

Type: Lukket, over-ear med aktiv støjreduktion
Vægt: 260 gram
Ydelse: 16 -22.000 Hz respons
Batteri: 22 timer, 3 timers micro-USB opladning
Kabellængde: 140cm
Farver: sort eller hvid/brun
Øvrigt: Aktiv støjreduktion i både høretelefoner og mikrofon
Pris: Fra omkring 2.800 kroner

Sennheiser Momentum Wireless M2
Foto: Mobilsiden.dk

Momentum både ser og føles som et sæt klassiske Hi-fi-hørebøffer. Her får du læder, kontrastsyninger og overdimensionerede en metalramme. Kun tre detaljer røber, at Sennheiser Momentum Wireless er kreeret i dette århundrede: ørekoppen er støbt i letvægtsplast og ledningen er nu borte – men til gengæld har du nogle små knapper der gemmer sig på siderne.

At Momentums design er tilbageskuende er Sennheiser helt klar over, og da det ikke nødvendigvis falder i alles smag giver selskabet valget mellem en vintage-lignende hvid model og en mere tidløs sort variant. Vælger du den hvide, eller rettere cremefarvede, variant udleves retrolooket helt ud – med matchende 70’er brunt læder.

Se også:  Fujifilm Instax SHARE SP-1: Charmerende vintage-printer [TEST]

Selv knapperne er gemt af vejen, så de ikke bryder indtrykket: de er små og peger bagud. Placeringen er dog fin til betjening med højre hånd, og med lidt øvelse er betjeningen ligetil.

Headsettet leveres med ikke bare et, men to, etuier: et tyndt et i mikrofiber samt et kraftigere et i similiruskind der holder styr på blandt andet USB-kabel, jack-stik og flyadapter.

Selve jack-stikket er standard 3.5mm mini-jack men benytter sig af en non-standard 2.5mm indgang til ørekoppen. Meningen her er nok at sikre at kablet på sin plads, men det bliver faktisk irriterende i hverdagen, for det ikke er helt ligetil at stikke det ind.

Sennheiser Momentum Wireless M2
Foto: Mobilsiden.dk

Varm, trådløs frihed

Prisen og Sennheiser M2 er skabt til lange lytteseancer som interkontinentale flyture, eller en arbejdsdag på kontoret.

Komforten sikres derfor af bløde læderpuder og en todelt ramme betrukket med læder. Puderne er bestemt behagelige, men de bliver hurtigt varme – jeg vil derfor hellere vende mig mod enten BeoPlay H7 eller Boses QC35 hvis headsettet skal bæres i timevis.

Samtidig slutter headsettet ikke altid helt til når man bevæger sig, hvilket hindrer den aktive støjreduktion i at virke optimalt. Her kan justeringen af de enkelte ørekopper højde afhjælpe situationen, det er dog desværre ikke muligt at låse headsettet fast i en bestemt indstilling.

Til gengæld kan du bevæge dig helt frit med Sennheiser M2. Du skal bevæge dig over 15 meter fra telefonen, eller gemme dig bag et par vægge før forbindelsen begynder at knase.

Læs også:  Jabra Halo Smart – Stærk til prisen [TEST]

Sennheiser Momentum Wireless M2
Foto: Mobilsiden.dk

Simpelt setup

Selve parringen med smartphonen eller tabletten kunne ikke være enklere. Har din telefon NFC kan den trådløse opsætning klares på få sekunder, men ellers skal du en tur igennem indstillingerne.

Forbindelsen foregår igennem Bluetooth 4.0 og den audiofile aptX-standard, lydkvaliteten kan derfor potentielt opnå studiekvalitet.

Hvor andre producenter tilbyder dedikerede apps til at fintune lyd, konfigurere headsettet eller andre nyttige indstillinger. Det får du ikke med Sennheiser – desværre.

Læs også:  Har du behov for hi-fi-lyd? Tag testen her

Sennheiser Momentum Wireless M2
Foto: Mobilsiden.dk

Imponerende lyd

Nu kommer vi til det, som er Sennheiser hofdisciplin: lydkvaliteten. Og den skuffer bestemt ikke.

Lyden er noget det mest engagerende jeg har oplevet i et trådløst headset til dato. Hvor gode headsets får en til at føle at man er til stede i studiet, transporterer Momentum M2 derimod en direkte ned i orkestergraven.

Bassen er der rigeligt af, der stikkes dybt hvilket næsten bliver overvældende med basprægede musikgenrer som RnB, House eller Hip-hop. Er du til en mere neutral lydgengivelse, kan Sennheiser derfor skuffe lidt. Præcisionen og rummeligheden er der, men lydbilledet er tunet mod det mere lystige end det kliniske – heldigvis er det noget som de fleste givetvis vil foretrække.

Momentum Wireless byder på aktiv støjreduktion, som tager omverdenens lyd og digital piller den ud af det headsettet leverer. Det virker, men ikke i samme omfang som i Boses nyligt lancerede QuietComfort 35.

Til gengæld holder støjreduktionen lidt længere, med i alt 22 timer lytning på en enkel opladning – rigeligt til selv København-Tokyo tur/retur. Skulle batteriet løbe tør, lyder M2 stadigvæk godt med et kabel sluttet til – hvilket er væsentligt bedre end Boses QuietComfort 35.

Med Momentum Wireless følger også en mikrofon til modtagelse af opkald. Lyden er fin til husbehov, men efter støjreduktionen på mikrofon gør det svært at bruge det udendørs.

Se også:  BeoPlay H7 – komfortabel læderstue [TEST]

Sennheiser Momentum Wireless M2
Foto: Mobilsiden.dk

Fantastisk lyd med små skavanker

Det er en udelt fornøjelse at prøve et sæt Sennheiser Momentum Wireless på for første gang. Lyden lever fuldt ud op til Sennheisers Hi-fi-DNA og det både ser og føles eksklusivt at have på.

Med tiden vil du dog opleve små skår i ejerglæden. Det kunne eksempelvis godt være lidt lettere og varme lidt mindre om ørerne. Samtidig er både støjreduktionen i både mikrofon og hørebøffer set bedre.

Det bliver derfor lydkvaliteten du skal vælge Sennheiser Momentus Wireless for – den er i top, især hvis du er bas-fan.

Prisen er i den høje ende, men det er sidste ende et produkt som du kan have glæde af i mange år endnu. Karakteren bliver derfor solide 5 stjerner ud af 6 mulige.

Se også:  Bose QuietComfort 35 – Hold omverdenen udenfor [TEST]

Fordele:

  • Superb lyd med masser af bas
  • Lækkert vintage-design
  • Stærkt batteri
  • Brugbar i passiv tilstand

Ulemper:

  • Støjreduktion og komfort er set bedre
  • Høj pris
 

Seneste nyt

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 9/8/2016 gik redaktionen videre og publicerede historien Plantronics Voyager 5200 UC – perfekt til business [TEST] – Læs her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..