Test: Huawei Watch GT2 – pengene værd

Anmeldelse: Huawei bygger med Watch GT2 videre på en allerede velfungerende formel, men vi havde håbet på lidt mere nyt.

Test: Huawei Watch GT2 – pengene værd

Huawei er tilbage med et nyt smartwatch, arvtageren for det gode Watch GT, med helt op til to ugers batteritid, et nyt Kirin A1-chipsæt, hjertemonitorering, søvn måling, bluetooth opkald direkte på uret, en god platform til registrering af træningen samt et nyt design.

Vi har haft uret til test i snart en måned, hvor det har været igennem lidt af hvert. I forhold til forgængeren er nyhederne i det nye ur ret begrænsede, men alt i alt er det stadig en anbefalelsesværdig oplevelse. Huaweis Watch GT2 er ikke markedets bedste full-blown smartwatch, men rammer fint sin egen lille niche.

Læs også testen af Huawei Watch GT Active Edition

Huawei Watch GT 2: Fordele og ulemper

Fordele:

 • To ugers batteritid
 • Brugerfladen er let at finde rundt i
 • Gennemført sundhedsapp
 • Et solidt, flot og behageligt smartur
 • En god fitnesstracker
 • God mikrofon og udmærket højtaler
 • Fornuftig pris

Ulemper:

 • Ikke den mest flydende og prangende softwareoplevelse
 • Ingen Qi-trådløs opladning
 • Ingen besvarelse af beskeder
 • For få muligheder for deling af træningspas
Huawei Watch GT 2
Huawei Watch GT 2 er et nydeligt smartwatch. Her ses det i 46mm sportsudgaven. Foto: Mobilsiden.dk

Designet på Watch GT 2

Huaweis nye smartwatch kommer i to modeller med hver to varianter: Classic (46mm), Sport (46mm), Classic (42mm) og Elegant (42mm). Uret vi har fået til test er sport i 46mm. Det første man lægger mærke til ved Watch GT 2 er det nye design. Tidligere var rammen hævet over urets skærm, men denne gang er overgangen helt uden forhindringer. Det føles lækkert når man navigerer rundt i urets software og ser samtidig godt ud – men det sidste er selvfølgelig en smagssag. Jeg var bekymret for ridser i skærmen og i den sortfarvede aluminiums-urkasse, men uret er som nyt. Også selvom jeg ved det har fået nogle slag her og der.

Som noget nyt kommer Watch GT 2 med indbygget mikrofon og højtaler, hvilket betyder at telefonopkald kan klares direkte på håndleddet og nye notifikationer kan afspilles med lyd. På trods af denne tilføjelse, så er uret heldigvis stadig 5 ATM vandresistent. Der kan svømmes med det, men ikke dykkes. Mere om kvaliteten af højtaler og mikrofon senere i testen.

Derudover er der ikke de store designmæssige forskelligheder fra forgængeren. Men det gør bestemt intet, for Watch GT 2 er måske det flotteste smartwatch på markedet og kvaliteten føles absolut i orden.

Specifikationer på Watch GT 2

Huawei watch gt 2 specifikationer
Mål og vægt 45,9 x 45,9 x 10,7 mm
46 gram uden rem
Skærm 1,39 tommer AMOLED
454×454 pixel
Processor Kirin A1
Batteri 455 mAh
Op til to ugers batteritid
Magnetisk opladedock
RAM / Internt Lager 16MB / 4GB
Software Huawei Lite OS
Andet 5 ATM vandresistent
Bluetooth 5.1
GPS
Optisk pulsmåler
Barometer
Lyssensor
Vejledende pris  1.999 kroner
Huawei Watch GT 2
På Watch GT 2 har skærmen samme højde som rammen omkring. Efter en måneds tid er der stadig ingen ridser at se. Foto: Mobilsiden.dk

Nu med lyd på

Denne gang kommer Huaweis smartwatch med en indbygget mikrofon og højtaler. Det giver en række nye muligheder – også nogle som Huawei ikke har tænkt på at udnytte.

Først og fremmest kan telefonopkald klares direkte på håndleddet. Ganske smart hvis telefonen har gemt sig eller begge hænder er optagede af andre opgaver.

Derudover kan man nu få lyd på notifikationer og uret kan afspille musik. Det sidste ved jeg ikke helt hvorfor man skulle gøre og det lyder heller ikke særlig godt. Men det er altså muligt.

Mikrofonen ville man også kunne bruge til at optage lyd, så som en diktafon, men så langt har Huawei desværre ikke tænkt.

Kvaliteten af mikrofonen er imponerende god. Jeg har haft en del samtaler på uret og alle har rapporteret, at lyden opleves som rigtig god. Højtaleren er ikke helt af samme høje kvalitet, men udmærket til opkald, hvis der ikke er for meget støj omkring. Jeg savner dog at kunne skrue endnu højere op for lydstyrken.

Reddet på målstregen

Watch GT 2 kommer med Huaweis eget Lite OS i version 1.0.2.28. Versionen er vigtig. Tre fjerdedele af testperioden er foregået på tidligere versioner, hvilket ikke var en god oplevelse. Navigationen rundt i urets software var hakkende, skærmen tændte ikke altid når jeg hævede håndleddet og det reagerede ikke altid på mit berøringsinput.

Jeg blev så træt af det, at jeg endte med at smide det i skuffen i nogle dage. For nogle dage siden fik jeg igen mod på at prøve det. Jeg opdaterede til nyeste softwareversion og det har været en helt anden oplevelse siden da.

Det er stadig ikke den super-flydende oplevelse, som man kender fra fx Apples smartur, men meget tilsvarende forgængeren til Watch GT 2. Det hakker en smule her og der og reagerer ikke altid hurtigt nok, men man kan sagtens leve med det. I forhold til andre smartwatches på markedet, så har Huaweis nogle begrænsninger. Der er nemlig hverken en appbutik, navigation, besvarelse af beskeder eller mange af de andre ting, som både Samsungs Galaxy Watch-serie og Apple Watch tilbyder.

Huaweis Lite OS-softwar er derudover ganske udmærket og meget let at finde rundt i. Swipe op for at se notifikationer, swipe ned for genveje, swipe til højre og venstre for at se skridt, afspilning, stress og puls. De to knapper giver adgang til urets menu og GPS-målt træning. Ganske simpelt.

Urets fremragende skærm har en positiv indvirkning på softwaren. Opløsningen er på 454×454 pixel, altså hele 462 ppi, og er af typen AMOLED. Alt står knivskarpt og urskivernes sorte farve matcher perfekt den sorte ramme om uret.

Huaweis sundhedsapp, der fås til både Android og iOS, formår at levere en rigtig god oplevelse. Den er nydelig at se på og er simpelt opbygget. Her får man et overblik over skridt, aktivitetsminutter, træningspas, hjerterytme, søvn og stress. I appen kan man desuden lege med urets indstillinger samt skifte urskiver. Nu vi er omkring urskiverne, så er der ikke mange at vælge i mellem og for få af dem er pæne at se på. Flere urskiver Huawei, tak.

Huawei Watch GT 2
Huaweis sundhedsapp fungerer rigtig godt og er meget overskuelig. Foto: Mobilsiden.dk

En god træningsmakker

Ligesom forgængeren, så kommer Watch GT 2 med en ret gennemført træningsplatform. Her er 15 forskellige træningskategorier at vælge i mellem, inklusiv cykling, svømning, klatring og romaskinetræning. Ifølge Huawei får man med fuld monitorering indblik i op til 190 typer data, når der trænes.

Når man trykker på nederst fysiske knap på Watch GT 2 kommer man direkte til træningsdelen i uret. Kan man ikke finde præcis den sportgren der skal udøves, så finder man i bunden af listen “Anden træning”. Uret husker hvilken træning der sidst blev valgt. Under de forskellige kategorier får man yderligere indstillinger, som fx at holde skærmen tændt under hele træningspasset.

Både urets GPS og den optiske pulsmåler virker tilfredsstillende præcise. GPS’en kan bruger op til 10 sekunder på at finde signal, men virker derudover meget stabil.

Er du allerede bruger af en bestemt træningsplatform, så er chancen for automatisk synkronisering af dine træningspas fra Huaweis sundhedsapp ikke stor. Data kan nemlig kun deles med Google Fit og MyFitnesspal. Bruger du uret med en iPhone, så synkroniseres data dog med Apple Health.

Huawei Watch GT 2
Watch GT 2 kommer i to størrelser. 46mm koster 1.999 kroner og 42mm fra 1.799 kroner. Vær opmærksom på, at 42mm har kortere batteritid. Foto: Huawei

Endnu bedre batteri i Watch GT 2

Huawei Watch kom med markedet bedste batteri i et smartwatch, men bliver nu overgået af Watch GT 2. Ikke med meget, men det er uden tvivl bedre. Huawei lover op til 14 dage, inkluderet lidt brug af GPS’en. Det kan jeg kun bekræfte.

Jeg har fået cirka 2×15 dage ud af to opladning af Watch GT 2, hvilket er meget imponerende. Trænes der med GPS hver dag, så forvent cirka en halvering af batteritiden.

Konklusion: Watch GT 2 er pengene værd

Watch GT 2 minder meget om Watch GT. Forskellene ligger primært i design og tilføjelsen af en mikrofon og højtaler. Personligt havde håbet på en mere flydende, gennemført og lækker softwareoplevelse denne gang, men måske næste gang? Det er urets største ulempe. Derimod giver Watch GT 2 markedets bedste batteri og en gedign platform til træning, fitness og velvære.

Det er et flot smartwatch og det er simpelt at bruge. Det er rart endelig at kunne besvare opkald og lyd på notifikationer sætter vi også pris på.

Det er bestemt ikke markedets mest avancerede smartwatch, men kommer med nogle begrænsninger i forhold til konkurrenterne. Kender man til disse, så får man en rigtig god oplevelse med uret. Derudover er den vejledende pris på 1.999 kroner meget fornuftig. Der er bestemt ingen grund til at skifte Watch GT ud med dette, men for alle andre der overvejer et smartwatch, så bør Watch GT 2 være med i overvejelserne. Det bliver i hvert fald på mit håndled lidt endnu.

Vi kan kun anbefale Huawei Watch GT 2, der lander på 5 ud af 6 stjerner.

Seneste nyt om emnet

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. d. 13/9/2019 gik vi videre med temaet i artiklen om Test: Motorola One Zoom – Superb mellemklasse – Den videre historie kan du læse her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..