WiMP – den bedste musiktjeneste i Danmark

TEST: Musiktjenesten WiMP fra Telenor er på flere områder mere interessant end rivalen TDC Play. Vi har testet, hvor godt musikken spiller.

WiMP – den bedste musiktjeneste i Danmark

Tanken bag WiMP er at give kunder hos Telenor adgang til at høre musik på mobilen og computeren, altså grundlæggende samme princip som på TDC Play (og YouSee Play). Forskellen på de to tjenester er dog ret tydelig.

Mens TDC Play primært fungerer ved at brugerne downloader musikken til deres computer eller mobiltelefon (på computeren kan musikken dog streames, red.), så spiller Telenor WiMP musikken direkte over dataforbindelsen. Man skal således ikke downloade sangene – blot afspille dem.

Fordelen hos TDC Play er, at det ikke kræves at internet-forbindelsen er tilsluttet for at musikken kan afspilles. Desuden er tjenesten gratis at bruge for kunderne, da den er inkluderet i abonnementet.

WiMP koster enten 49 eller 99 kroner om måneden (inkl. den datatrafik tjenesten bruger). Spørgsmålet er dog, om det er pengene værd.

Flere millioner sange – men alligevel huller i samlingen

Udvalget er enormt i WiMP. Selvom der mangler enkelte mystiske 80’er sange i kataloget, finder man altid noget, der er værd at høre.

Der er det meste – fra Lars Lilholt til Lady Gaga – men ikke The Beatles og Shu-Bi-Dua.

Vi har i testperioden lavet en hel del stikprøve-søgninger, og der tegner sig et billede af, at alle tjenester har samme udvalg.

Lidt firkantet sagt; Det som findes – findes i alle tjenesterne TDC Play, Apple iTunes Store og Telenor WiMP. Og det som ikke findes – f.eks. The Beatles er ikke tilgængelig nogen af stederne.

Utroligt brugervenligt

Adgangen til WiMP på PC og Mac sker via et softwareprogram, der skal installeres. Når den korrekte adgangskode er angivet, åbnes det, som bliver din personlige musiksamling.

Der kan findes inspiration i playlister, albumlister og genrelister samt “nye” og “anbefalede albums”. Naturligvis kan man også søge efter egne favoritter.

Det smarte er, at albums kan markeres med en stjerne, hvorefter det optræder i kategorien “mine favoritter” som derfor med tiden, bliver ens egen samling af yndlingsmusik.

Ved visningen af det enkelte album kan der let tilføjes enkelte sange til en personlig spilleliste (eller flere). Dermed kan der oprettes musiklister til enhver lejlighed.

Hør musikken på mobilen

Der hvor WiMP bliver overdreven lækker at bruge, er på mobiltelefonen. Telenor har en applikation til henholdsvis Android og iPhone, som praktisk talt flytter musikken over på mobilen.

Alt musik, spillelister m.v. er tilgængelig på mobilen, uden man som bruger skal gøre noget som helst for det selv. Du kan altså med få klik afspille alt musikken “i marken” – blot der er hul igennem på mobilens dataforbindelse.

Når musikken spiller vises albumcoveret og et let slide med fingeren, får afspilningen til at springe frem til næste sang. Det er både let at bruge – og ser i øvrigt godt ud grafisk.

Du kan også få adgang til musik, hvor der ikke er mobildækning – det kræver blot aktivering af ‘offline-tilstand’, som gør det muligt, at hente spillelisterne ned på mobilen.

Lydkvaliteten på såvel computeren som mobilen er i øvrigt rigtig god – og man glemmer hurtigt, at der er tale om musik, der ikke ligger på ens egen enhed.

Konklusion: Er WiMP pengene værd?

Gider du ikke bøvle med overførelse af sange fra computeren til mobilen – eller tænke over musikformater og hvordan album covers sættes på sangene, er Telenor WiMP noget for dig.

Al betjening er gjort ualmindelig let, og det er virkelig en fornøjelse, at alle favoritsange helt automatisk er tilgængelig, der hvor man er.

Jeg synes dog ikke, at WiMP giver nok forslag til musik. F.eks. mangler der på forsiden mulighed for at spille aktuelle hitlister inden for forskellige genre. Desuden er man MEGET afhængig af, at 3G-forbindelsen på telefonen virker.

Hvis den pludselig mister forbindelsen, stoppes afspilningen, og man må genstarte mobil-applikationen. Desværre starter musikken ikke igen hvor man stoppede – den skal altså findes frem på ny.

Samlet set fremstår WiMP meget mere moderne end TDC Play – særligt det, at man ikke skal downloade, og bare har musikken med sig, er rigtig rigtig fedt. Tilgengæld er TDC bedre til at foreslå musik og hitlister.

WiMP vil jeg vurdere som den aktuelt bedste musiktjeneste i Danmark. Fem ud seks stjerner.

Læs også:
 – Mere om Telenor WiMP