ASUS afslører Zenfone 9 den 28. juli – se foreløbige specifikationer

Sæt kryds i kalenderen ud for torsdag den 28. juli. Her afslører ASUS den næste topmodel, Zenfone 9. Se også de foreløbige specifikationer.

ASUS afslører Zenfone 9 den 28. juli – se foreløbige specifikationer

Computer- og mobilproducenten ASUS har løftet sløret for, hvornår firmaets næste flagskibstelefon, ASUS Zenfone 9, bliver præsenteret for offentligheden.

Det bliver torsdag den 28. juli klokken 15:00 dansk tid, at ASUS afslører den kommende Zenfone 9-telefon. Det foregår ved en online præsentation, som kan følges via en livestream på YouTube. ASUS har til formålet oprettet denne side, hvor du kan følge livestreamen.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

ASUS Zenfone 9: Nyt design og topspecifikationer

Modsat på området for computere har ASUS meget beskedne markedsandele på området for smartphones, men den taiwanske producent har ufortrødent lanceret topmodeller i Zenfone-serien helt siden Zenfone 4 fra 2014. Siden har firmaet opnået større succes med sine gamingtelefoner under sub-brandet ROG Phone.

Den kommende ASUS Zenfone 9 tegner dog alligevel til at blive en interessant smartphone.

For nylig blev en officiel video fra ASUS lækket. I den afsløres designet fra alle ledder og kanter samt en række specifikationer. På designfronten kommer Zenfone 9 til at få et helt nyt udtryk, særligt på bagsiden. Her vil de to bagkameraer have hvert sit store, runde kamerahus frem for tidligere, hvor de to sensorer på bagsiden var indsat i et samlet og mindre kamerahus. Rammen rundt om telefonen er også udført i en ny stil, der giver Zenfone 9 sin egen særegne designstil. At dømme ud fra videoen kan telefonen fås i rød, blå, hvid og sort.

Zenfone 9 får en 5,9” Samsung AMOLED-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz og med et frontkamera placeret i skærmens øverste venstre hjørne. Telefonen bliver, ikke så overraskende, drevet af Qualcomms ypperste Snapdragon 8+ Gen 1-chipset, og der er plads til et 4.300 mAh batteri. Telefonen kommer med samme 50 megapixel primære Sony IMX766-kamerasensor, som man også finder i ROG Phone 6-serien. Zenfone 9 adskiller sig dog ved at have 6-akset optisk billedstabilisering.

Af videoen fremgår det også, at ASUS Zenfone 9 får en fingeraftrykslæser monteret på højre side af rammen og ikke under skærmen som i mange andre telefoner. Der er også stereohøjtalere og et 3,5 mm hovedtelefonstik – noget der hører til sjældenhederne i topmodeller. Sidst, men ikke mindst, er den IP68-vandbestandig.

Se også: Priser på ASUS-telefoner