Hvad er forskellen på iPhone 16 og iPhone 16 Pro?

Den nye iPhone 16-serie er lige på trapperne. Men hvad er forskellen på de normale iPhone 16-modeller og iPhone 16 Pro-modellerne? Vi kigger nærmere på fire væsentlige forskelle.

Hvad er forskellen på iPhone 16 og iPhone 16 Pro?

Apple afslører sin helt nye flagskibs iPhone-serie i næste uge, herunder iPhone 16 og iPhone 16 Pro.

Er du i tvivl om, hvilken af de kommende iPhones du skal vælge? Frygt ej. Vi guider dig her til fire væsentlige forskelle mellem iPhone 16 og iPhone 16 Pro, som kan gøre det lidt nemmere at beslutte, hvilken af de to iPhones der er den rette for dig.

Husk: Uanset hvilken iPhone 16 model du vælger og uanset hvor flot telefonen er i sig selv, så skal der et flot cover til iPhone 16 for at give den ekstra beskyttelse og levetid.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

iPhone 16 Pro har større skærme

En af de største forskelle ved iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max er deres større skærme. Skærmen i iPhone 16 Pro stiger fra 6,1 tommer til 6,3 tommer, mens skærmen i iPhone 16 Pro Max stiger fra 6,7 tommer til 6,9 tommer.

iiPhone 16 og iPhone 16 Plus får ikke samme skærmforøgelser og beholder deres nuværende størrelser på 6,1 og 6,7 tommer. Det er også kun Pro-modellerne, som får ProMotion med 120 Hz opdateringsfrekvens.

Hvis du ønsker at have den størst mulige iPhone-skærm, skal du altså købe iPhone 16 Pro-modellerne i år. Det er i øvrigt første gang siden iPhone 13, at der er forskel på skærmstørrelserne på ikke-Pro- og Pro-modellerne.

Se også: Se priser på brugte iPhones

Ramme af titanium

Med iPhone 15 Pro introducerede Apple for første gang et helt nyt design, hvor den ydre ramme er lavet af titanium i stedet for rustfrit stål.

Selv om Apple ofte ændrer iPhone-designet senere, vil det ikke i år. Igen i år vil titaniumdesignet nemlig være eksklusivt for iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max.

Titanium er hårdere end rustfrit stål og aluminium, som ellers bruges i de fleste telefoners design. Dermed får du også en – på papiret – bedre holdbarhed med i købet ved at vælge en Pro-model.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Bedre kameraer

Som sædvanlig har iPhone 16 to kameraer (en primær sensor og en sensor med ultravidvinkellinse), mens iPhone 16 Pro har tre sensorer (en primær sensor, en sensor med ultravidvinkellinse og en sensor med telefotolinse).

I år bliver kamerahistorien dog mere interessant, fordi sensoren telefotolinse og 5x zoom, som fik debut i iPhone 15 Pro Max, også finder vej til iPhone 16 Pro.

Det betyder, at du ikke længere behøver at vælge den største iPhone for at få det bedste kamera. Du bliver dog nødt til at vælge enten iPhone 16 Pro eller iPhone 16 Pro Max for at få de bedste kameraer i en iPhone.

iPhone 16 Pro vil også have en opgraderet sensor med ultravidvinkellinse. Her øges opløsningen fra 12 megapixel til 48 megapixel. Den normale iPhone 16 vil i mellemtiden stadig have en 12 megapixel sensor med ultravidvinkellinse.

Se også: Apple afslører iPhone 16 den 9. september

Bedre processor

I år vil både iPhone 16 og iPhone 16 Pro have Apples kommende A18-chip indeni. iPhone 16 Pro får dog en mere kraftfuld version med A18 Pro-chippen.

Vi har endnu ikke et klart billede af, hvordan A18 Pro vil adskille sig fra A18, men forventningen er, at A18 Pro vil have en 6-kernet GPU, mens A18 vil have en 5-kernet GPU.

Apple A18 Pro-chippen vil angiveligt også have en meget kraftigere Neural Engine, hvilket kunne love godt for fremtidige Apple Intelligence-funktioner.

Hvis du vil have den bedste ydeevne inden for AI, skal du altså gå med iPhone 16 Pro-modellerne. Og skal det være det bedste af det bedste, skal du vælge iPhone 16 Pro Max, da den – som den eneste model – får 12 GB RAM.

Se også: 6 tips til bedste holdbarhed på iPhonens batteri

Hvornår skal jeg vælge iPhone 16 Pro-modellerne?

iPhone 16 og iPhone 16 Pro vil være mere ens end nogensinde. Det skyldes primært, at knappen Handling kommer til alle fire modeller.

Alligevel er der nogle vigtige måder, hvorpå Apple vil adskille iPhone 16 Pro fra iPhone 16 – og kameraet spiller en vigtig rolle i den forbindelse.

I alle fire iPhone 16-modeller vil Apple Intelligence være understøttet, så valget på en iPhone 16 Pro-model vil for de flestes vedkommende bero på, om man ønsker det bedste af det bedste – og ikke om en bestemt funktion er understøttet eller ej.

Behøver du ikke det bedste af det bedste, kan du altså med fordel ”nøjes” med en iPhone 15 eller en iPhone 15 Plus.