iPhone 14 lancering den 7. september – se hvad du har i vente

Apple sigter mod lancering af iPhone 14 den 7. september, mens salget vil starte den 16. september - også nyt Apple Watch Series 8 kommer.

iPhone 14 lancering den 7. september – se hvad du har i vente

De nye iPhone 14 telefoner vil indlede en travl produktsæson i efteråret, som også vil omfatte flere nye Macs, iPads i den lave og høje prisskala og tre Apple Watch-modeller.

Salget af iPhone 14 starter den 16. september

Med lancering af iPhone 14 den 7. september, kan vi forvente, at salget starter i en lang række lande den 16. september. I hvert fald lyder det, at flere butiksmedarbejdere har fået besked på at forberede sig på en større ny produktlancering den 16. september.

Som det har været tilfældet de seneste år, så bliver der tale om et streamet online-event i stedet for et fysisk event.

I betragtning af, at der stadig er omkring tre uger til denne rygtede lancering, kan selskabets planer ændre sig, men Apple plejer at afsløre de nyeste iPhones i første halvdel af september.

Se også: Priser på iPhone 14

Større forskel på standard- og pro-modellerne

Standardmodellen, der bare hedder iPhone 14, skulle ligne iPhone 13, men selskabet vil fjerne 5,4-tommer versionen, mini-modellen, og tilføje en model med en 6,7 tommer stor skærm. Det vil være første gang, at Apple lancerer en iPhone uden for Pro-klassen med en skærm af denne størrelse.

14 Pro telefonerne står over for lidt større nyheder end de to standardmodeller. Den frontvendte kameraudskæring, kendt som notch, skulle blive til et pilleformet hul til Face ID-sensorer og det samme skulle gælde for frontkameraet. Dette vil give brugerne lidt mere plads på skærmen.

Apple lægger også den nye og hurtigere Bionic A16-chip ind i 14 Pro-modellerne, A15-chippen, der også er i iPhone 13-serien, kommer til de almindelige iPhone 14-modeller.

De mest markante ændringer i iPhone 14 Pro vil være i kamerasystemet med et 48-megapixel vidvinkelkamera sammen med 12-megapixel ultravidvinkel- og telesensor.

Se også: Billig reparation af iPhone 14

Gammel chipset betyder ikke billigere iPhones

Mobilekspert Daniel Søgaard Hald synes det er ærgerligt, at Apple ikke udstyrer standardmodellerne af iPhone 14 med den nye Bionic chipset. “Det er blevet en tradition for Apple, at udstyre deres nyankomne iPhones med et nyt og bedre chipset. Selv deres billigste model, iPhone SE, har hver gang fået nyeste Bionic-chipset. Rygtet om, at denne tradition stopper med iPhone 14 er selvfølgelig trist. På den anden side er A15 Bionic – på trods af at have været på markedet i snart et år – stadig det hurtigste chipset til mobiltelefoner på markedet, og har et meget stort overskud af ydeevne”.

Han forklarer videre, at den nye A16 Bionic menes at være en mindre opgradering. Som forbruger er der måske nogen, der håber på, at genbrug af chipsettet fra iPhone 13 vil betyde et prisfald på iPhone 14, men den tror Daniel Søgaard Hald ikke på.

“Jeg tror desværre ikke, det kommer til at ske, da prisen på chips og komponenter er steget gevaldigt. Så det er nærmere Apples forsøg på at kunne ramme en pris tæt på de nuværende iPhones”.

Se også: Skal man vælge iPhone Pro eller standard iPhone?

Nye Apple Watch Series 8

I de nyeste Apple Watches, der er kendt som Series 8, vil Apple tilføje sundhedfunktioner særligt målrettet til kvinder og der skulle også en kropstemperatur-sensor.

Standarduret vil ligne Series 7-uret, men en ny pro-model vil gå efter mere sportslige forbrugere. Den vil have en større skærm, en robust titaniumkasse, nye fitness-tracking-funktioner og længere batterilevetid.

Virksomheden planlægger også et nyt Apple Watch SE, selskabets billigere smartwatch, med en hurtigere chip.

Sammen med iPhone 14 ruller iOS 16 også ud til alle andre understøttede iPhones og watchOS 9 kommer også til Apple Watch.

Se også: Priser på Apple Watch

Nye iPads til oktober

Man forventer, at Apple for en gangs skyld præsentere nye iPads på et senere tidspunkt, nemlig sammen med lancering af nye Mac-computere til oktober. Det skyldes, at Apple mere og mere ser iPad som en naturlig del af laptop-universet.

Vi må se om det holder stik – det giver i hvert fald god mening efterhånden.