iPhone 17 og 17 Plus får ProMotion always on-skærme

Næste års iPhone 17 og iPhone 17 Plus vil få LTPO OLED-skærme, som muliggør ProMotion (variabel opdateringshastighed) til Apples standard iPhone-modeller.

iPhone 17 og 17 Plus får ProMotion always on-skærme

De nuværende iPhone 15 og iPhone 15 Plus bruger LTPS-skærmpaneler (low-temperature polycrystalline silicon), mens Apples iPhone 15 Pro-modeller bruger mere avancerede LPTO OLED-paneler (low-temperature polycrystalline oxide).

LPTO-paneler understøtter ProMotion, så skærmen kan anvende en variabel opdateringshastighed på op til 120 Hz for jævnere afvikling af spil, scrolling og visning af videoindhold.

Ved visning af statisk indhold kan ProMotion-skærme skrue opdateringshastigheden helt ned til 1 Hz, hvilket er grunden til, at iPhone 15 Pro-skærmene har en always-on-funktion. Den viser låseskærmens ur, widgets, notifikationer og baggrund, selv når enheden er låst, hvilket næsten ingen strøm bruger.

Læs også: De 10 bedste af de billigste mobilabonnementer

Kommer først til næste år

Det ser ud til, at Apple vil bibeholde brugen af de mere enkle LPTS-paneler i hvert fald på dette års iPhone 16 og iPhone 16 Plus. Det skal sikre at markere forskellen mellem standard- og Pro-modellerne.

Men fra 2025 er forventningen, at basismodellerne også får den opdaterede skærmteknologi. Det vil gøre Apples 2025 iPhone-serie til den første, hvor alle modeller får en always-on ProMotion-skærm.

Spørgsmålet er, hvordan Apple så vil differentiere imellem basis- og Pro-modellerne? For hvis standardmodellerne af iPhone 17 får en betydelig panelopgradering med LPTO, ProMotion og en funktionen “Skærm altid til”, må Apple finde på noget nyt, der adskiller dem.

Vi tvivler på, at en basismodel i aluminium og en Pro-model i titanium er nok i forbrugernes øjne. Der er selvfølgelig stadig kameraerne, hvor forskellen på basis- og Pro-modellerne for alvor kan blive tydelig.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones