Xiaomi 14 Ultra kan blive årets bedste kameramobil

Xiaomi 14 og 14 Ultra kommer begge til Danmark med Leica-kameraer, AI-funktioner og kraftfuld hardware - se priser og funktioner.

Xiaomi 14 Ultra kan blive årets bedste kameramobil

Xiaomi 14 og 14 Ultra er netop blevet lanceret på Mobile World Congress i Barcelona og det er særligt kameraet, der er i fokus. Begge telefoner får blandt andet glæde af Xiaomis samarbejde med Leica og telefonerne udstyres med Leica Summilux-optik og en ny sensor kaldet Light Fusion 900, der lover fantastiske lys- og kontrastegenskaber.

De to telefoner er også først ude med de nye AI-funktioner, der kommer med Qualcomm Snapdragon 8 gen 3.

Se også: Test af Xiaomi 14

Xiaomi 14 Ultra kommer til Danmark

Mest interessant er naturligvis Xiaomi 14 Ultra, som Xiaomi bekræfter kommer til Danmark. Det er første gang, vi officielt får en af Xiaomis Ultra-telefoner til Danmark.

Telefonen har et design inspireret af professionelle kameraer og har et cover i vegansk læder. Den er IP68-certificeret og dermed vandtæt ned til 1,5 meter dybt vand i 30 minutter.

Stor og flot skærm

Xiaomi 14 Ultra har en WQHD+ 6,73-tommers AMOLED-skærm, der lover at levere en stærk visuel oplevelse. Den har 2K-opløsning med 3.200 x 1.440 pixel og variabel opdateringsfrekvens fra 1-120 Hz. Lysstyrken er op til 3.000 nits, det vil sige, at skærmen er meget lysstærk – kraftigere end på iPhone 15 Pro Max for eksempel, der har 2.000 nits lysstyrke.

Af andre skærmteknikker kan nævnes Pro HDR, Dolby Vision, HDR10+, adaptiv læseindstilling, solskinindstilling og en række TÜV Rheinland-certificeringer, der lover at beskytte øjnene mod træthed ved brug i lang tid.

TÜV Rheinland er en global test- og certificeringsvirksomhed, der tester produktkvalitet, sikkerhed og effektivitet og er bredt anerkendt som et betroet og pålideligt tredjeparts test- og certificeringsbureau over hele verden.

Xiaomi Shield Glass beskytter skærmen mod ridser og slag.

Se også: Telefoner med bedste skærm

Bedste kamera på markedet?

Kameraet er det store nummer på telefonen og kameraopsætningen består af fire kameraer hver på 50 megapixel. Man bør derfor få høj kvalitet på billederne, hvad enten det er traditionelle billeder, vidvinkel eller zoom, man kaster sig ud i at tage med telefonen.

Er man til makro-billeder, så understøtter den ned til 5 cm makrofotografi.

xiaomi 14 ultra

Kamerateknikker som Leica Authentic Look og Leica Vibrant Look understøttes også, der er et Master-lens system med forskellige kameraindstillinger, for eksempel 35mm Documentary-tilstand og 50mm Swirly bokeh. Vi finder også Xiaomi ProFocus, Portrait Night mode, Master Cinema og Movie mode samt 8K video med 30 billeder per sekund på alle fire optikker.

Til de professionelle brugere kan også nævnes  10-bit LOG videooptagelse og 16-bit Ultra RAW. Frontkameraet er på 32 megapixel.

Kameraeksperterne hos Leica har igen været med til at udvikle kameraet i telefonen og de har været med inde over både hardware og software.

Se også: Hvilke telefoner tager de bedste billeder?

Høj ydeevne og kraftigt batteri

Telefonen har den nyeste Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform med 16 GB RAM (LPDDR5X) og 512 GB lagerplads (UFS 4.0 Storage) og Xiaomi lover fire års software-opdateringer til Android og fem års sikkerhedsopdateringer.

Når det gælder brugerflade, har den Android 14 som det underliggende system og HyperOS trukket henover. HyperOS er selskabets nye UI, der erstatter MIUI. Xiaomi forklarer, at HyperOS giver brugerne adgang til et operativsystem med avanceret fil- og hukommelsesstyring, en brugervenlig grænseflade og robuste sikkerhedsfunktioner.

Telefonen drives af Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform. Den version af Snapdragon øger ikke kun ydeevnen, men sænker også strømforbruget betydeligt sammenlignet med tidligere generationer og sammen med en forbedret køleteknik lover Xiaomi forbedret batteritid.

Batteriet er på 5.000 mAh og understøtter opladning med 90W med kabel og 80W trådløst.

Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform er opdateret med nye AI-baserede funktioner, f.eks. AI Subtitles, avanceret AI Album Search samt en række AI-funktioner til billeder og video.

xiaomi 14 ultra

Se også: Telefoner med lang batteritid

Tilgængelighed og pris på Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra rammer det danske marked til april. Desværre er der stadig ingen dansk pris annonceret, prisen kommer først tættere på lanceringen i Danmark.

Læner vi os op af de priser, vi ser i blandt andet Kina, så skal vi forvente en pris på den trælse side af 10.000 kroner. Du kan se pris på Xiaomi 14 Ultra, når den bliver offentliggjort, på mobilpriser.dk.

Xiaomi 14 – den kompakte variant

Xiaomi 14 er en mere kompakt telefon med et minimalistisk design med en tynd ramme og en 6,36-tommers CrystalRes AMOLED-skærm. Skærmen har en opløsning på 2.670 x 1.200 og en maksimal lysstyrke på 3.000 nit og understøtter op til 120 Hz opdateringsfrekvens.

Skærmen er beskyttet af Gorilla Glass Victus og den er også vandtæt i henhold til IP68-certificering. Det vil sige, at den kan tåle at komme ned i 1,5 meter dybt vand i 30 minutter.

Har også Leica-kamera

Den har et tredobbelt kamera, herunder et unikt Leica Summilux-objektiv og brændvidder fra 14 mm til 75 mm. Der sidder et 50 megapixel ultravidvinkelkamera, et 50 megapixel telefotokamera og et 50 megapixel hovedkamera i kamerahuset.

Derudover er der kamerateknikker som Leica Authentic Look og Leica Vibrant Look, der er et Master-lens system med forskellige kameraindstillinger, for eksempel 35mm Documentary-tilstand. Vi finder også Xiaomi ProFocus, Portrait Night mode, og 8K video.

På fronten har vi et 32 megapixel kamera.

Først med HyperOS i Danmark

Når det gælder brugerflade, har den Android 14 som det underliggende system og HyperOS trukket henover. Dermed bliver denne model altså selskabets første med HyperOS på det danske marked.

Vi får 12 GB RAM (LPDDR5X) og 512 GB lagerplads (UFS 4.0 Storage) og Xiaomi lover fire års software-opdateringer til Android og fem års sikkerhedsopdateringer.

Telefonen drives også af Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform med samme fordele som hos 14 Ultra. Batteriet er på 4.610 mAh og man kan lade med 90W med kabel og 50W trådløst.

Se også: Telefoner med den bedste brugerflade

Tilgængelighed og pris på Xiaomi 14

Xiaomi 14 vil være tilgængelig i Danmark fra den 26. februar i farverne sort og jadegrøn til en anbefalet pris på 7.999 kroner. Køber man telefonen mellem den 26. februar og den 24. marts kan man få den til 6.999 kroner.

Se aktuelle priser på Xiaomi 14 på mobilpriser.dk.