Xiaomi Ultra 15 bliver et vaskeægte kameramonster

De nyeste rygter tegner et billede af den kommende Xiaomi 15 Ultra som et sandt kameramonster af en telefon. Her er, hvad vi ved om Xiaomi 15 Ultra.

Xiaomi Ultra 15 bliver et vaskeægte kameramonster

Lanceringen af den kommende Xiaomi Ultra 15 forventes først at finde sted i begyndelsen af 2025, men rygter og lækager skaber allerede høje forventninger til den kommende flagskibstelefon.

De seneste rygter bringer nye oplysninger om kameraspecifikationerne og er med til at puste liv til forventningerne til Xiaomis kommende topmodel.

Se også: De bedste priser og tilbud på Xiaomi-telefoner

Massivt kamerasetup på Xiaomi Ultra 15

Ifølge et opslag på X af den velkendte leakster ICE UNIVERSE vil Xiaomi Ultra 15 have en 200 megapixel sensor med telefotolinse og “4.x X zoom”. Det indikerer, at der vil være mellem 4× og 5× optisk zoom.

Brugen af en 200 megapixel sensor med 4-5 gange optisk zoom kan have betydning for resten af kameraopsætningen i Xiaomi 15 Ultra. Den nuværende topmodel, Xiaomi 14 Ultra, har en sensor med 3,2 gange optisk zoom.

Det er ikke utænkeligt, at 200 megapixel kameraet med 4,X×-telelinse kan ende med at erstatte 3,2×-kameraet fra Xiaomi 14 Ultra, da det nye rygte ikke nævner noget om en øvrig sensor med periskop-zoom. I mellemtiden peger andre rygter på en ekstra periskop-sensor med 7× zoom.

Det er altså muligt, at Xiaomi 15 Ultra vil have både en 200 megapixel sensor med mellem 4× og 5× optisk zoom og en periskoplinse med omkring 7×-optisk zoom.

En sådan kameraopsætning vil give mening, da Xiaomi 15 Ultra vil få skarp konkurrence. Sony Xperia 1 VI har for eksempel en 12 megapixel periskop-sensor med 7,1× zoom. Rygter går samtidig på, at den kommende Samsung Galaxy S25 Ultra vil få samme 5× periskop-kamera som Galaxy S24 Ultra.

Se også: Guide til den bedste kameramobil

Det forventer vi af Xiaomi 15-serien

Selvom der stadig er nogle måneder til lanceringen af den nye Xiaomi 15 Ultra og de øvrige modeller i serien, er det så småt begyndt at dryppe med rygter.

Her er, hvad vi indtil videre ved om Xiaomi 15-serien:

  • Samme design eller tæt på samme design som Xiaomi 14-serien med kun få ændringer
  • Mindre forøgelse af batterikapaciteten fra de nuværende 4.880 mAh i Xiaomi 14 Pro til 5.000 mAh. Ultra-modellen kan få mellem 5.200 og 6.000 mAh batteri
  • Op til 1 TB indbygget lagerplads og 16 GB RAM
  • 6,36 tommer LTPO OLED-skærm med indbygget ultralydssensor til fingeraftryk
  • Snapdragon 8 Gen 4-chip

Xiaomi 14 Ultra er allerede blandt de bedste kameratelefoner på markedet, så det er naturligt, at Xiaomi vil manifestere sin position på markedet med 15 Ultra. Xiaomi 15 Ultra forventes lanceret i starten af 2025.

 

Se også: Seneste nyt om 5G-telefoner