40 % af alle iPhones og iPads har nu iOS 11

Udrulningen af iOS 11 er sket i sædvanligt højt tempo. 40,5 % af alle iOS-enheder er nemlig allerede opdateret til det nyeste iOS 11.

40 % af alle iPhones og iPads har nu iOS 11

Hvis der er nogen, der har fundet opskriften på at udrulle ny software lynhurtigt, så må det være Apple. Gang på gang har den californiske it-gigant nemlig demonstreret, hvordan nye versioner af iOS på ingen tid ender i hænderne på flertallet af ejere af iPhones og iPads.

Læs også: Undersøgelse: iOS 11 kan halvere driftstiden

Det gør sig også gældende for udrulningen af den seneste version, iOS 11, som Apple udgav i sin færdige form den 19. september – altså for lidt over to uger siden. Analyseinstituttet Mixpanel har nemlig udgivet nye, friske tal over udbredelsen af de forskellige iOS-versioner.

Foto: Mixpanel.com

På firmaets hjemmeside ses det, at iOS 11 per 2. oktober har opnået en udbredelse på 40,5 %, mens iOS 11 stadig er den mest udbredte version med 53,3 %. De resterende 6,2 % udgøres af ældre iOS-versioner. Med iOS 11 installeret på 4 ud af 10 iPhones, iPads og iPods touches har softwaren allerede overgået Googles nyeste Android 8.0 Oreo med længder. Den nyeste Android-version er kun ude til 0,2 % af alle aktive Android-mobiler.

Læs også: Apples nye iOS 11 – er du fan? [AFSTEMNING]

Selv Android 7.0 Nouat, som blev udgivet til de første telefoner for over et år siden, er kun rullet ud til 15,8 % af alle Android-mobiler. Der er med andre ord en helt enorm forskel i hastigheden, som Apple får udrullet nye versioner af iOS 11 på.

Apple har endnu ikke selv offentliggjort på sin hjemmeside, hvor stor en udbredelse iOS 11 har opnået, men tallene fra Mixpanel plejer at stemme overens med Apples – dog med en lille afvigelse. Apples seneste tal er fra den 4. september, hvor iOS 10 var installeret på 89 % af alle enheder. Tallene fra Mixpanel samme dag siger 91,92 %.