Apple bruger Googles servere til enorme mængder iCloud-data

Angiveligt skulle Apple bruge over 8 millioner terabyte plads på Googles servere til kundernes iCloud-data - og mængden stiger stødt.

Apple bruger Googles servere til enorme mængder iCloud-data

En rapport fra The Information fortæller, at Apple ganske dramatisk har øget mængden af data, som de lagrer på Googles servere. Angiveligt skulle der være lagret over 8 millioner terabyte af kundernes iCloud-data hos Google.

I forhold til sidste år skulle Apple i år bruge op mod 50 procent mere på at lagre hos Google, hvilket tyder på en enorm stigning i mænden af data. Og der er altså ikke tale om småpenge, for selv medarbejdere på Googles Cloud-tjenester kalder Apple for Googles “Bigfoot” – Apple skulle åbenbart være Googles største kunde. Apple skulle efter sigende bruge omkring 300 millioner dollars i år på Google lagerplads.

Læs også: Apple advarer mod disse produkter tæt på pacemaker

Bruger både egne og andres servere

Selvom Apple benytter tredjeparts-servere til iCloud-data, så skulle dette ikke have betydning for sikkerheden. Apple leverer ikke tredjeparts cloud storage-udbydere nøglerne til at dekryptere brugerdata, der er gemt på deres servere, hvilket sikrer et stærkt sikkerhedsniveau.

Apple er afhængige af en kombination af sine egne datacentre og tredjeparts cloud-opbevaringstjenester, såsom Google Cloud og Amazon Web Services, til at gemme iCloud-brugerdata som fotos og meddelelser. Angiveligt ville Apple gerne benytte egne servere, men med den store stigning i iCloud-data, så har Apple ganske enkelt ikke plads.

Rapporten spekulerer i, at Apples øgede brug af Googles servere antyder, at virksomhedens stigende lagring i skyen har overgået dets evne til at udvikle og drive sine egne datacentre, der er nødvendige for at håndtere den stigende mængde af data. Det kunne dermed tyde på, at det går ganske godt for Apple.

Se også: Sammenlign pris og kvalitet på iPhones

Mere nyt om emnet

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. Steen Jørgensen kunne ikke slippe historien. 30/6/2021 kom der flere nuancer om emnet med artiklen Apple vil gøre det tydeligere når smarte briller optager – Næste artikel om temaet finder du her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..