Apple Intelligence bliver gratis frem til mindst 2027

Apple ventes at tage op mod 179 kroner per måned for Apple Intelligence i iOS 18, men først når AI-funktionerne er værd at betale for. Det er de angiveligt tidligst i 2027.

Apple Intelligence bliver gratis frem til mindst 2027

Der kommer formentlig til at gå en række år, inden Apple Intelligence har tilstrækkelig mange funktioner til, at folk er villige til at betale for Apples AI-pakke. Sådan lyder det fra Mark Gurman fra Bloomberg.

Apple Intelligence er stadig så nyt, at det ifølge Apple-kenderen vil ”tage tre år” for Apple at skabe et produkt, der er værd at betale for – og det skulle tilmed være i bedste fald.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Betal ekstra for Apple Intelligence+

I sidste måned beskrev Mark Gurman, at Apples langsigtede plan er er at udvikle noget i stil med Apple Intelligence+ med ekstra funktioner, som brugere skal betale for at få adgang til.

Apple har allerede en gratis udgave af iCloud og betalingsudgaven iCloud+, som koster fra 9 kroner per måned. Det vil formentlig være en abonnementsløsning i samme stil, som vi kan forvente at se med Apple Intelligence.

I den gratis udgave af iCloud får man adgang til 5 GB lagerplads i skyen, men hvis man betaler for iCloud+, får man udvidet lagerpladsen og adgang til funktioner som iCloud Private Relay.

I fremtiden kan basisversionen af Apple Intelligence altså fortsat være gratis, mens mere avancerede funktioner kan fås i en betalingsversion, som meget vel kan komme til at hedde Apple Intelligence+. Både OpenAI og andre selskaber kræver betaling for AI-løsninger og billedgenerering udover det begrænsede antal, som man får gratis adgang til. Det skyldes, at AI-tjenester sluger store mængder af strøm og derfor er dyre at drive.

Se også: Brugte iPhones er billige og klimavenlige

Er forsinket i EU og Kina

Da Apple præsenterede Apple Intelligence ved sin WWDC-udviklerkonference i juni, lød det, at AI-nyhederne vil få debut i iOS 18. Det er i og for sig stadig tilfældet, men kun udvalgte AI-funktioner kommer i betaudgaver af iOS 18.1 til oktober.

I første omgang giver Apple adgang til nye skriveværktøjer, flere grundlæggende forbedringer af Siri, smarte svar i Beskeder og Mail samt et par andre funktioner som Memory Maker i Fotos. Image Playground, Genmoji og resten af opgraderingerne af Siri kommer først senere i 2024 eller i 2025.

Apple mangler endnu også at udvide AI-funktionaliteten til flere vigtige markeder, herunder Kina og EU. De funktioner, som Apple viste i juni, ventes først at rulle ud i en endelig iOS-opdatering i 2025. Vi ved endnu ikke, hvornår Apple Intelligence bliver tilgængelig i flere lande eller på andre sprog.

Der er derfor ikke noget at sige til, at Mark Gurman først tror på et færdigt, stabilt produkt, som er værd at tage betaling for, i 2027 eller måske endda endnu længere ude i fremtiden. Apple har blot været tunget til at lancere sine AI-produkter tidligere, end vi er vant til at se fra selskabet, på grund af det tætte kapløb, der er mellem techgiganterne inden for AI i disse år.

Se også: Apple Intelligence: Her er Apples længe ventede AI-funktioner i iOS 18

Kan koste op til 179 kroner per måned

Når Apple begynder at kræve penge for Apple Intelligence, kan det blive slået sammen med Apples iCloud+-abonnementer, ligesom Google kombinerer adgang til AI-chatbotten Gemini med adgang til Google Drev. Begge produkter købes dog gennem Google One-abonnementet, som kombinerer flere af Googles tjenester.

På samme måde forventer vi også, at adgang til Apple Intelligence+ foregår ved køb af Apple One – et abonnement, der i dag koster 179 kroner per måned og giver adgang til iCloud+, Apple TV+, Apple Music og Apple Arcade.

Analytiker ved Counterpoint Research, Neil Shah, vurderede for nylig, at Apple vil kræve mellem 89 og 179 kroner per måned for Apple Intelligence som en del af et Apple One-abonnement. Det beløb må forventes at være i tillæg til, hvad Apple One allerede koster. Det kan altså betyde en samlet pris på 268 eller 358 kroner, hvis man er tvunget til at købe Apple Intelligence+ sammen med Apple One.

Til sammenligning koster Google One med adgang til Gemini mellem 169 kroner per måned og 399 kroner per måned alt efter abonnements størrelse.

Som tingene tager sig ud, har Apple dog god tid til at udtænke en prisstrategi, og meget kan sikkert nå at ændre sig inden 2027 med det høje tempo, som AI udvikler sig i disse år.

Se også: Apple Intelligence kan kræve dyrt abonnement