Apple SharePlay kommer ikke med i første version af iOS 15

SharePlay til at dele oplevelser direkte i FaceTime ligner en af de store nyheder i iOS 15 - delingsfunktionen bliver desværre forsinket.

Apple SharePlay kommer ikke med i første version af iOS 15

Ved WWDC i juni måned annoncerede Apple iOS 15 og det stod klart, at det bliver en af større opdateringer af styresystemet længe. En af de tilføjelser, der har fået en del opmærksomhed, er SharePlay, som man kan bruge til sammen med vennerne at lytte til medie fra streamingplatforme via FaceTime.

SharePlay til iOS 15 bliver forsinket

Funktionen kommer desværre ikke er med i iOS 15 fra starten. Det har Apple bekræftet i et blogindlæg på deres Developerportal. Derudover deaktiverer Apple SharePlay i beta 6-versioner af iOS 15, iPadOS 15 og tvOS 15, samt i den kommende beta 6-version af macOS Monterey.

Der er dog ingen forklaring på, hvad forsinkelsen skyldes.

Se også: Billige iPhones

Det kan man med den nye delingsfunktion

SharePlay giver kort fortalt brugerne mulighed for at dele oplevelser med andre, når de snakker med vennerne via FaceTime. De kan f.eks. høre musik sammen ved hjælp af Apple Music, se en serie eller en film simultant eller dele deres skærm for at se de samme apps.

SharePlay fungerer på tværs af iPhone, iPad og Mac og med de delte kontrolfunktioner kan alle i en SharePlay-session trykke på play eller pause eller spole frem. SharePlay kan til og med bruges på Apple TV, så brugerne kan se serier og film på den store skærm, mens de snakker over FaceTime og SharePlay sørger for, at afspilningen foregår synkront hos alle parter.

Disney+, TikTok, Twitch og mange andre integrerer SharePlay i deres apps og overordnet set er det en af de funktioner, som lyder mest interessant i iOS 15. Derfor er det naturligvis ærgerligt, at den ikke er klar fra starten.

Se også: Nyheder om iOS

Flere nyheder om emnet

Fortællingens videre forløb. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 19/8/2021 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med artiklen om Apple Watch Series 7: Lanceringsdato, funktioner og designKlik her for at åbne artiklen.. Seneste højaktuelle stof om “Apple” finder du i denne spalte..