Beskeder i Apples iMessage kan måske snart redigeres

Ligesom vi kender det fra Skype og andre beskedtjenester, så vil man snart kunne redigere sendte beskeder i Apples iMessage, tyder det på.

Beskeder i Apples iMessage kan måske snart redigeres

Vi kender det alle – man har trykket ’Send’ og fået en besked afsted, og så opdager man en forfærdelig stavefejl eller fortryder noget andet, man fik skrevet.

På de fleste beskedplatforme har man mulighed for at slette beskeder, så man kan få formuleret sig bedre og sende den igen. Men i fremtiden kan Apple komme med en funktion, hvor man i stedet for at slette hele beskeden redigere den.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Rediger din sendte besked i iMessage

Det er i hvert fald det et patent, som AppleInsider har fundet, tyder på. Her kan man se, at Apple arbejder på et system, der gør det muligt for brugerne at redigere beskeden. Det interessante er, at det i så fald er første gang, det bliver muligt at redigere i en besked sendt via mobilnettet, hvilket skulle være ganske kompliceret.

Platforme som Discord, Skype og Slack har mulighed for at redigere i en besked, man har sendt, men det er fordi de blevet sendt via en central server. Ændringer kan derfor hurtigt blive sendt videre til alle deltagere i chatten. Det er anderledes med direct messages og SMS-beskeder.

iMessage patent
Et billede fra Apples patentansøgning. Her ser man muligheden for at redigere en iMessage besked.

Læs også: Den billigste iPhone er nu landet i butikkerne

Masser af nyt på vej til iMessage

I patentet ser der også ud til at være mulighed for brugerne for at se historikken i de redigerede beskeder, så man ikke kan skrive noget først og derefter ændre det hele og påstå, at det var det, man hele tiden har sagt. Det er dog, som det altid er med patenter, umuligt at sige, om det er noget, der bliver virkelighed. Hvis Apple gerne vil have iMessage til at være en reel konkurrent til de mange andre beskedplatforme, kan en funktion som denne være et godt argument for at vælge iMessage.

Læs også: iPhone SE 2020 eller iPhone 11 – her er det bedste køb