Disse mobiltelefoner får først Android 14

Hvad er nyt i det kommende Android 14 og hvilke mobiltelefoner får det først? Her tager vi et kig på Googles nye version af Android.

Disse mobiltelefoner får først Android 14

På udviklerkonferencen Google I/O løftede Google i går aftes sløret for både nye produkter og software. Blandt disse var selvfølgelig Android 14 og nogle af det nyheder det vil byde på. Samtidig blev der også fortalt, hvilke mobiltelefoner der først får det.

Se også: Sammenlign nyeste mobiltelefoner

Hvad er nyt i Android 14?

Endelig har Google fremvist nogle af de ting, der kommer til Android-telefoner senere på året. Lige nu bliver der udviklet og testet på Android 14, som forventes klar til officiel udrulning senere i år.

Tilpasset låseskærm

Selvom der er måneder til, har Google nu vist nogle af de nye ting frem. Blandt nyheder er “customizable lock screens”, der giver mulighed for at tilpasse låseskærmen på telefonen.

Her kan man skifte urdesign og mange andre ting samt bytte genvejsknapper i bunden af skærmen og skifte rundt på placeringer af elementer.

Baggrunde lavet af AI

Android 14 vil kunne bruge AI til at generere nye baggrunde. Funktionen bruger Googles tekst-til-billed-diffusionsmodel, så man kan oprette baggrundskunst ved blot at angive, hvad du gerne vil se, og hvilken stil den skal følge. Dette er sandsynligvis den mest fremtrædende generative AI-funktion, der er kommet til selve Android endnu.

Ultra HDR til fotos og video

Med Android 14 vil man kunne optage og se billeder i Ultra HDR. Dette skal give skarpere skygger og farver i en “all-around amazing definition”, selvom der ikke er meget mere om dette, som virksomheden delte.

Derudover er der mange andre nye funktioner samt forbedret design og animationer i Android 14. Vi kommer til at høre mere om nye funktioner i de kommende måneder.

Android 14 Beta kommer først til disse mobiler

Sammen med nyhederne om Android 14 afslørede Google også, hvilke smartphoneproducenter, der først får adgang til den nye software.

Udover Googles egne Pixel-telefoner vil betaudgaver af Android 14 også kommer til andre mobilmærker som OnePlus, Nothing, Oppo, Realme, Xiaomi, Lenovo, Tecno, Vivo og IQOO.

OnePlus 11, Pixel 7 og 7 Pro, Pixel 6a, Pixel 6 og 6 Pro, Pixel 5a, Pixel 5, Pixel 4a, Oppo Find N2 Flip og Nothing Phone 1 er de første telefoner, der kan prøves Android 14 på.

Fra OnePlus oplyses der, at der allerede nu er mulighed for, at man kan installere Android 14 beta 1.

Inden du kaster dig ud i at prøve Android 14 betaen skal du huske at lave backup og være opmærksom på, at det ikke er færdig software.

Den færdige Android 14-software forventes at rulle ud omkring oktober.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner