Google arbejder på Repair Mode til Android

Google Repair Mode kommer snart bredt ud til Android - så kan man låse ens personlige data og gøre den utilgængelig, når den er til reparation.

Google arbejder på Repair Mode til Android

Det er mere eller mindre standardprocedure at gendanne sin telefon, inden man sender den til reparation. På den måde er ens personlige data i sikkerhed og alle PIN-koder, fingeraftryk og så videre forsvinder, så teknikeren kan boote telefonen og teste, hvad der eventuelt kan være galt med den og om reparationen har fungeret.

Men der findes en bedre metode, nemlig Samsung Maintenance Mode fra sidste år og den kommende Repair Mode til Google Pixel-telefonerne.

Se også: Bedste billige Android-mobil

Rapair Mode til alle Android-telefoner

Den sidstnævnte funktion forventes at komme med i Pixel December Feature Drop. Der er dog i begge tilfælde tale om producentspecifikke funktioner, så Google kommer nu med en løsning, der hører til Android og bliver mulig for alle producenter at benytte sig af.

Funktionen lader til at hedde Repair Mode ud fra den kode, der er knyttet til AOSP-depotet og som udvikleren Mishaal Rahman har fundet frem til. Det fungerer på den måde, at man kan slår funktionen til ved at bruge sin foretrukne autentificeringsmetode, og når man skal slå funktionen fra igen efter at have fået den tilbage fra reparation, er det samme procedure en gang til.

Se også: Robuste telefoner

Personlig data låst inde

Under den tid, Repair Mode er aktiv, ser telefonen ud til at køre en ren installation af styresystemet med en ny brugerkonto, der ikke har noget data. Den rigtige konto og alt data ligger stadig på telefonen, men det er låst inde og er ikke tilgængeligt.

Funktionen er ikke helt færdig endnu. Repair Mode ligger allerede integreret i Android 14 QPR1 beta-builds til Pixel-telefoner, men der skal være en app, der skal guide brugeren gennem processen med at slå funktionen til, og den er ikke klar endnu.

Se også: Hvilke telefoner tager de bedste billeder?

Repair Mode kan slås fra

Producenterne har mulighed for at fjerne Repair Mode, hvis de hellere giver sine kunder deres egen løsning. Repair Mode i Android er dog en fordel for dem, der endnu ikke har udviklet en egen løsning.