Google nærmest trygler Apple om at benytte RCS

Google lægger pres på Apple for at implemetere RCS-teknologien i deres beskedapp. Til formålet har Google startet en kampagne, de håber vil få Apple til at ændre mening.

Google nærmest trygler Apple om at benytte RCS

Google har i årevis været ude af stand til at opstille en stabil, konkurrencedygtig messaging-platform og har grundigt tabt messaging-krigen til produkter med en langsigtet strategi.

Søgegiganten har lanceret 13 forskellige messaging-apps, siden Apples iMessage blev lanceret i 2011 og de mener nu, at det nu er på tide, at Apple ordner problemerne med at få iMessage-beskeder til at spille sammen med SMS-apps til Android.

Apple skal få iMessage til at spille sammen med SMS-apps

Google har lanceret et nyt websted kaldet “Get the Message” – en offentlig pressekampagne med en opfordring til at tweete til Apple med hashtagget #GetTheMessage og ”rette op på sms’erne”.

Google håber, at et offentligt pres vil få Apple til at indføre RCS, en opgradering af SMS-standarden, som Apple kan tilbyde de brugere, der ikke vil benytte iMessage – eller i en kombination med begge.

En af Apples største konkurrenter – især inden for onlinetjenester – er Google, og Googles manglende evne til at konkurrere med iMessage har i høj grad bidraget til den nuværende situation.

Se også: Google tilbyder Apple teknisk assistance til RCS

Giver Apple skylden for SMS-problemer

På Googles hjemmeside står der: “Det handler ikke om farven på boblerne. Det er de slørede videoer, de ødelagte gruppechats, manglende læsekvitteringer og skriveindikatorer, ingen sms’er over Wi-Fi og meget mere. Disse problemer eksisterer, fordi Apple nægter at indføre moderne sms-standarder, når folk med iPhones og Android-telefoner sms’er til hinanden.”

Google mener, at Apple forvandler sms’er mellem iPhones og Android-telefoner til SMS og MMS, forældede teknologier fra 90’erne og 00’erne, mens RCS er en moderne industristandard.

Se også: Nu kan alle Android-telefoner bruge den nye beskedstandard RCS

RCS er underlegen i forhold til mange andre messaging-apps

RCS er dog heller ikke en moderne standard – den er fra 2008 og har ikke fået særligt spændende opdateringer gennem årene.

Derfor mener mange, at RCS som messaging-platform bare ikke er særlig god og i hvert fald underlegen i forhold til iMessage, WhatsApp, Signal eller Telegram. Fordelen er dog, at dette er en teknologi, som alle typer af mobiltelefoner kan benytte, hvorved man undgår at have mange forskellige beskedapps på telefonen.

iMessage er et stærkt værktøj for Apple til at styrke deres økosystem og ikke mindst sørge for, at brugerne bliver i det.

Se også: Google vil erstatte SMS-teknologien med efterfølgeren RCS