Google opdaterer Android med Pixel-eksklusive funktioner

Funktioner, der indtil nu kun har været tilgængelige på Pixel-telefoner, kommer nu til Android-telefoner - de skal hjælpe handikappede.

Google opdaterer Android med Pixel-eksklusive funktioner

Google meddeler, at de er begyndt at udrulle opdateringer til en række af deres værktøjer og tjenester, som i nogle tilfælde omfatter ting, som på tidligere var Pixel-eksklusive.

Mange flere Android telefoner bliver bedre for handicappede

Flere af opdateringerne har til formål at øge tilgængeligheden for handicappede. En ny funktion, der øger tilgængeligheden, er muligheden for at navigere i telefonen ved hjælp af øjenbevægelser og ansigtsudtryk. Funktionen, der kaldes Camera Switches, er primært beregnet til personer med motoriske vanskeligheder og brugeren kan styre og redigere, hvilke bevægelser der skal optages.

Funktionen vises i indstillingerne for tilgængelighed, når opdateringen er nået frem til telefonen. Project Activate-funktionen er også rettet mod personer med bevægelses- eller talevanskeligheder og gør det muligt for telefonen at læse sætninger, afspille lyde og sende tekstbeskeder ved hjælp af øjenbevægelser og ansigtsudtryk.

Desuden har Googles Lookout-app fået understøttelse af håndskrevet tekst, der bruger det latinske tegnsæt i computerudtryk, hvilket skulle gøre det lettere for synshandicappede at udforske deres omgivelser.

Se også: Laveste priser på Android-telefoner

Låst mappe til at beskytte særlige billeder

En funktion, der tidligere var eksklusiv for Pixel, men som nu vil blive vist på enheder fra andre producenter, er Låst mappe, som giver brugerne mulighed for at flytte billeder til en adgangskodebeskyttet mappe, så de ikke vises i appen Fotos.

En anden funktion, som tidligere var eksklusiv for Pixel, men som nu også bliver frigivet til flere enheder, er Heads Up, som minder brugerne om at passe på, hvis vi bruger vores telefon, mens vi går.

Se også: Test af Android telefoner

Bedre Gboard

Blandt opdateringerne er også ting som at Gboard får flere klistermærker og forbedrede funktioner til at klippe og indsætte samt nye synlighedsfiltre i Hurtig deling, så du kan dele indhold med en person i nærheden.

Opdateringerne vil blive udrullet gradvist i løbet af efteråret.

Se også: Nyheder om Android