Google Pixel 9 kommer med sidste års Android 14

For første gang nogensinde står Google til at skulle lancere en ny flagskibstelefon med sidste års Android-software. Android 15 er nemlig ikke klar til lanceringen af Google Pixel 9.

Google Pixel 9 kommer med sidste års Android 14

Ifølge et nyt rygte vil den kommende Google Pixel 9-smartphone ikke blive lanceret med den kommende Android 15-software, som lige nu er ved at blive betatestet, men derimod med sidste års Android 14-software fra oktober.

Se også: De bedste priser og tilbud på Google-telefoner

Android 15 bliver måske forsinket

Det er ret bemærkelsesværdigt, da Google aldrig tidligere har lanceret en flagskibsserie med en ældre version af Android. Endnu mere absurd bliver det af, at Android 15 formentlig bliver lanceret ganske kort tid efter Pixel 9-serien, men Google er tilsyneladende ikke interesseret i at rykke lanceringen af telefonerne for at lancere dem med Android 15.

Google har allerede lanceret den sidste betaversion af Android 15 i juli, og den næste version af systemet skulle derfor gerne være den færdige version. Datoen for lanceringen af den endelige version er endnu ikke annonceret, men skal vi gå efter tidligere års lanceringer, kan det ske fra og med nu og frem til slutningen af oktober. Uanset hvad kommer Google Pixel 9 kun til at køre Android 14 i meget kort tid.

Se også: Se Callmes stærke tilbud på Pixel 9

Ikke første Android-forsinkelse

Sidste år blev lanceringen af Android 14 forsinket på grund af en række problemer i styresystemet. Til sidst blev Android-versionen lanceret sammen med Pixel 8-serien i oktober. Frem til da var det almindeligt, at Google lancerede den nye version af Android i enten august eller september. Android 13 kom i august 2022, Android 12 i oktober 2021, Android 11 i september 2020 og Android 10 i september 2019.

Det er altså ikke sikkert, at Android 15 bliver forsinket. Softwaren kan blive lanceret efter planen i september. Det betyder med andre ord, at dem, der køber deres Pixel 9-telefon lidt senere, kan have en opdatering til Android 15 klar til download, lige så snart de pakker telefonen ud af æsken.

Får stadig opdateringer i syv år

Selvom Pixel 9-serien kommer med Android 14, lover Google stadig syv års understøttelse af telefonerne, inklusive Pixel Drops-softwarenyheder, Android-opgraderinger og sikkerhedsopdateringer. Det betyder, at telefonerne er sikret understøttelse frem til august 2031, og derfor har udsigten til en lancering af Pixel 9-telefonerne med Android 14 ingen betydning for den fremadrettede softwareunderstøttelse.

Hvis Google derimod lovede et bestemt antal softwareopgraderinger, ville dette have været problematisk, men det er heldigvis ikke tilflædet.

Se også: Top 5: De absolut bedste Android-mobiler