GPS på mobilen bliver snart langt mere nøjagtig

Qualcomm og Trimble annoncerer samarbejde om GNSS-placering til Android-flagskibe. Teknologien leverer 5 gange mere nøjagtig placering.

GPS på mobilen bliver snart langt mere nøjagtig

Langt mere præcis GPS-placeringsteknologi er på vej til smartphones med nyeste og hurtigste chipsets fra Qualcomm. Trimble TRX GNSS-placeringsteknologien til telefoner med Snapdragon 8 Gen 1 og Snapdragon 888 kommer i andet kvartal i år. Tech-selskabet går sammen med Qualcomm i et samarbejde, der skal munde ud i en placeringsnøjagtighed, som Trimble hævder er fem gang mere nøjagtig end den teknologi, der bliver brugt af placeringstjenester i mobiler i dag.

Læs også: Miljøvenlige ruter på vej til Google Maps

Langt mere nøjagtig GPS-placering

Trimble TRX giver mere nøjagtig navigationsplacering af højere kvalitet med navigation på vejbaneniveau til Android-telefoner i den dyrere ende af prisskalaen. Den forbedrede tjeneste vil være tilgængelig for appudviklere og tjenesteudbydere for at kunne give mere nøjagtig information om placering og forbedre brugeroplevelsen, når det gælder kortlægning, kørsel og andre former for navigation.

Trimble GPS
Trimble RTX leverer mere nøjagtig navigationsplacering.

Samarbejdet mellem Trimble og Qualcomm vil desuden udvides til at omfatte bilproducenter og deres leverandører, så man opnår samme placeringsnøjagtighed på en meter samt avancerede assistancesystemer og løsninger for selvkørende teknologi.

Qualcomm satser på teknologi til biler

Nyheden om samarbejdet kommer passende med, at Qualcomm har annonceret store investeringer i udvikling af software og hardware til biler. Snapdragon Chassis hedder den nye platform til biler, der gør dem forbundne, opgraderbare og lettere at holde opdateret. Med det nye Digital Chassis vil Qualcomm tilbyde en platform til bilproducenter, der skal hjælpe dem på vej til at skabe smartere, sikrere køretøjer og intelligente transportsystemer.

Og man kunne nemt forestille sig, at den avancerede og meget præcise Trimble RTX i fremtiden vil være at finde i Qualcomms sats på biler.

Se også: Nyheder om opkoblede biler