Huawei klar med Android 10 Q straks efter udgivelsen

Huawei har meldt ud, at de er klar med Android 10 Q straks efter Googles evne Pixel-telefoner har modtaget opdateringen.

Huawei klar med Android 10 Q straks efter udgivelsen

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det her er en af de mere overraskende nyheder, af den meget positive slags. Huawei har nemlig lovet den kinesiske hjemmeside Weibo, at de vil være klar med deres Android 10 Q opdateringen, straks efter at Googles egne telefoner har modtaget den kommende Android-version, skriver GSMArena. Det er lidt af et løfte.

Huawei skal nemlig også tilpasse deres brugerflade, Emotion UI, til Googles styresystem. Men det tyder på at Google Project Treble hjælper godt på vej her, hvis huawei mener dette er muligt.

Ifølge Huawei bliver det i første omgang kun de seneste flagskibe, altså Huawei Mate 20 Pro og P30 Pro, der får Android 10 Q. Android 9 Pie blev frigivet i august 2018 og går alt vel, så ser vi altså de første Huawei-telefoner modtage Android 10 Q om en fire måneders tid.

Huawei Android Q
Det er ikke kun Huawei, men også Honor-telefoner der får Android 10 Q kort efter udgivelsen. Foto: Huawei

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

De to Huawei flagskibe får altså Android 10 Q “immediately after Google officially releases the stable version for its Pixel phones”.

Denne udmelding fra Huawei gælder pt. kun det kinesiske marked, oplyser Huawei Danmark. Om det bliver samme historie for Huawei i Europa må tiden vise. Vi venter i spænding. En ny Android-version er altid lidt som juleaften.

Læs også: Huawei Mate 30 Pro får endnu hurtigere opladning

Seneste nyt om Android & iOS