iOS 11.3 giver hint om ny iPad Pro med iPhone X-design

Der er fundet referencer til en ny iPad i den nyeste iOS-software, som med al sandsynlighed bliver en iPad Pro med et nyt, moderne design ligesom iPhone X.

iOS 11.3 giver hint om ny iPad Pro med iPhone X-design

Apple udgav i forgårs iOS 11.3 som en betaudgave. Straks gik både udviklere og journalister i gang med at kigge den nye kildekode igennem for at se, om der gemmer sig nye, interessante fund – og der ser ud til at være fangst.

Læs også: Rygte: Apple vil lancere den billigste iPad nogensinde

Hjemmesiden MacRumors rapporterer i hvert fald om en Twitter-bruger, som har gjort et interessant fund. Twitter-brugeren og Apple-specialisten Filipe Espósito, som står bag hjemmesiden iHelp BR, har i et tweet delt et skærmbillede af noget kildekode fra iOS 11.3. Her ses en hel del referencer til en ”iPad_Modern”, hvilket umiddelbart ikke fortæller så meget.

Præcis samme slags reference dukkede dog op i månederne op til lanceringen af iPhone X. Da hed referencen godt nok ”iPhone.modern”, men det viste sig som bekendt at være iPhone X med det helt nye design. Forventningen er derfor, at Apple er på vej med en ny iPad med et iPhone X-lignende design. I et andet tweet skriver Twitter-brugeren om netop denne kobling mellem navnene.

Flere rygter om ny iPad Pro med iPhone X-design

At Apple lancerer sådan en ny, moderne iPad er bestemt ikke usandsynligt. Der har nemlig floreret rygter om netop dette af flere omgange. Helt tilbage i oktober måned forudsagde Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, at Apples kommende iPads i 2018 vil blive udstyret med samme TrueDepth-kamerasystem på fronten, som muliggør Face ID-ansigtsgenkendelse ligesom i iPhone X.

I november måned dukkede så nye informationer op fra Bloomberg, hvor det også forlød, at Apple giver som minimum én iPad en overhaling i 2018. Herfra lyder det enstemmigt, at den får Face ID, og det fremgår også, at home-knappen på fronten forsvinder – altså helt ligesom iPhone X.

På et punkt vil den kommende iPad dog ikke ligne iPhone X. Den får nemlig ikke en OLED-skærm, da både tekniske og økonomiske begrænsninger afholder Apple fra dette. Størrelsesmæssigt vil den nye iPad minde om den lille iPad Pro på 10,5”, lyder det.

iPad Pro 2018
Twitter-brugeren CarlosGuerras bud på en ny iPad Pro med samme skærmdesign som iPhone X. Foto: Twitter.com (@CarlosDLGuerra)

De to Twitter-brugere Benjamin Geskin og Carlos Guerra har sidste år givet hvert deres bud på, hvordan den nye iPad Pro kan komme til at se ud. Der er enighed om, at home-knappen forsvinder, og at skærmkanterne bliver reduceret. Der er dog fortsat tvivl om, hvorvidt Apple laver samme udskæring i toppen af skærmen som i iPhone X eller ej.

Læs også: Analytiker: Sådan bliver Apples tre iPhones i 2018

Det er ikke kun iPads, der står til at få samme design som iPhone X. Også hele iPhone-porteføljen ventes dette efterår at få samme design, hvor home-knappen forsvinder. Der er i alt tre iPhones på vej, som alle også får Face ID og dermed samme karakteristiske skærmdesign som iPhone X.

De to første iPhones bliver en iPhone X (2018-udgave) på 5,8″ og en iPhone X Plus på 6,5″, som begge får OLED-skærme. Den tredje iPhone bliver 6,1″ stor og får samme design, men med en ramme af aluminium i stedet for rustfrit stål og en LCD-skærm i stedet for en OLED-skærm.