iOS 14 får flytbare widgets og nye baggrundsindstillinger

Kode fra det kommende iOS 14 viser, at Apple for første gang vil gøre det muligt at tilføje flytbare widgets på hjemmeskærmen. iOS 14 vil også byde på helt nye baggrundsindstillinger.

iOS 14 får flytbare widgets og nye baggrundsindstillinger

Først i løbet af juni ventes Apple at løfte sløret for den første udviklerudgave af iOS 14, men allerede nu vælter det frem med afsløringer om nye features i den kommende iOS 14-software.

Senest har hjemmesiden 9to5Mac fundet to nyheder, som menes at blive en del af iOS 14: Widgets og nye baggrundsindstillinger.

iOS får endelig flytbare widgets

iOS 14 ser ud til at få en feature, som Android har haft siden Android 1.5 i 2009 – nemlig flytbare widgets, altså små justerbare apps på hjemmeskærmen. I iPadOS introducerede Apple sidste år widgets til iPad Pro, og iOS har også haft et sidepanel med fastlåste widgets. Ligesom ikoner til apps skulle det dog være muligt at flytte rundt på de nye widgets, som kommer til både iPhones og iPads.

I Android kan man tilføje widgets fra ens installerede apps. Om Apple giver samme mulighed, vides endnu ikke.

Historien melder dog ikke nærmere om, hvor fleksible de nye widgets bliver, og hvilke apps der understøtter dem.

Læs også: iOS 14 rygtes at virke med alle nuværende iPhones

Nye baggrundsindstillinger

Med widgets og ikoner oven på baggrundsbillederne kan det blive svært at læse teksten. Derfor introducerer Apple også en anden brugbar funktion – nemlig muligheden for at sløre ens baggrundsbillede. Det er dog bare en af flere nye indstillinger, der ser ud til at komme i iOS 14.

Twitter-brugeren DongleBookPro har delt fire skærmbilleder af de nye indstillinger i en tidlig udgave af iOS 14 – noget som 9to5Mac også kan bekræfte at have fundet i kildekoden. Nu er billederne organiseret i samlinger kaldet ”Classic Stripes”, “Earth & Moon” og “Flowers”. En ny feature er ”Home Screen Appearance” – altså valgmuligheder i forhold til, hvordan hjemmeskærmen skal se ud. I iOS 14 kan man angive, om ens baggrundsbillede på hjemmeskærmen skal være ensfarvet, eller det skal være en sløret udgave eller mørk udgave af ens normale baggrundsbillede.

Læs også: Apple CarKey: Dette ved vi om Apples virtuelle bilnøgle

Fortsættelsen:

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 16/3/2020 gik redaktionen videre og publicerede nyheden om Apple iPhone 12 bliver vanvittig hurtigKlik her for den efterfølgende artikel.. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..