Nest Hub Max kan snart køre Googles nye Fuchsia OS

Google har bekræftet, at de er i gang med at teste Fuchsia OS på smart speakeren Nest Hub Max internt hos medarbejderne.

Nest Hub Max kan snart køre Googles nye Fuchsia OS

Gennem årene er det kommet frem, at Google arbejder på et nyt styresystem med navnet Fuchsia. Platformen skal kunne bruges i mange forskellige slags enheder som telefoner, tablets og andre smarte enheder. Debuten gjorde systemet i det originale Nest Hub smart display, og nu ser det ud til, at Google er klar til at udvide det til også at omfatte Nest Hub Max.

Bekræfter at testen er i gang

Dermed bliver Nest Hub Max enhed nummer to fra Google, der kan køre det nye styresystem. Oplysningerne kom først fra 9to5Google, der opdagede en kommentar omkring kodeændringer i Fuchsia.

Siden er det blevet bekræftet af Google selv, der også er begyndt at teste Fuchsia på Nest Hub Max. Testprocessen foregår via såkaldt dogfooding. Det betyder, at Google er begyndt at bruges softwaren internt. Som regel er det et af de sidste stadier i testprocessen, at Googles egne ansatte tester et system eller funktion.

Det gælder også ansatte, der ikke direkte har været med i projektet, og først herefter lancerer Google systemet offentligt.

Se også: Priser på smarte højtalere

Børnesygdomme fixet

Da Google opdaterede det originale Nest Hub med Fuchsia, var det mere for at prøve, om Fuchsia kan erstattet det Linux-baserede styresystem, Google tidligere har benyttet. Der var et par problemer til at begynde med, som det altid er tilfældet med ny software, men de er nu løst.

Google har arbejdet på Fuchsia i årevis, så det bliver interessant at se, om opdateringen til Nest Hub Max er næste skridt i en større udbredelse af systemet.

Se også: Nyheder om styresystemer