Nokia dropper ren Android: Viser egen software frem

Nokia er færdig med Android, som Google mener det skal være. Nokia Pure er deres nye brugerflade til mobiltelefoner og andre gadgets.

Nokia dropper ren Android: Viser egen software frem

Nokia har længe sværget til Android, præcis som Google laver det, men nu skal der nye boller på suppen. Nokia fremviser “Nokia Pure”, der er en ny brugerflade til deres mobiltelefoner og andre typer gadgets.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

Nokia siger farvel til stock Android

Nokia er godt i gang med at rebrande sig selv. Tidligere i år fremviste de et nyt logo og nu kaster de sig over en helt ny software, der primært skal bruges på deres mobiltelefoner, men også skal kunne anvendes på bærbare computere, tablets, smartwatches, smarte højtalere og andre gadgets.

Nokia har ellers været en af få smartphoneproducenter, der har anvendt Android, som Googles har designet det. Denne software går populært også under navnene “ren Android” og “stock Android”. Men det skal altså være slut nu, hvor Nokia selv vil udvikle og design en software, der dog stadig er baseret på Google software.

Ifølge Nokia er det nye design udviklet med henblik på at skabe digitale produkter, der er fremtidssikrede, ved hjælp af forskellige elementer og retningslinjer, der fokuserer på at give brugerne en minimalistisk og “frisk” ny stil, hvilket er i tråd med afsløringen af Nokias nye logo.

Nokia Pure har fokus på enkelhed

Nokia Pure ser meget anderledes ud end det Android, som Nokia tidligere har anvendt. Ikoner har gennemgået en dramatisk ændring, skrifttyperne er nytænkte og med fokus på fleksible streger, der kan tilpasses forskellige størrelser af hardwareplatforme.

Dette designsprog strækker sig til de indbyggede illustrationer samt infografikker og skærme, der viser visualiserede datafeeds og infografikker. Nokia siger, at hele fokuseringen mod enkelhed også “integrerer abstrakte geometriske former”, samtidig med at der er mulighed for tilpasningsevne for at lette brugen og forståelsen fra slutbrugerens side.

Hvornår kommer Nokia Pure?

Der er endnu ikke nogen lovning på, hvornår Nokia Pure vil være at finde på deres mobiltelefoner. Man kan forvente, at softwaren lanceres sammen med nye modeller.

Se også: Sammenlign priser på telefoner fra Nokia