OxygenOS 14 klar til OnePlus telefoner

OnePlus har netop udgivet sit styresystem OxygenOS 14 på globalt plan og det er også rullet ud i Danmark sammen med Android 14. 

OxygenOS 14 klar til OnePlus telefoner

OxygenOS 14, der netop er lanceret og også rullet ud i Danmark, byder på en række nye funktioner, der giver et mere intelligent og praktisk digitalt liv til brugerne.

Zach Lin, chef for OxygenOS, forklarer: “Med OxygenOS 14 har vi forfinet brugeroplevelsen ved at give en hurtigere og mere stabil ydeevne, mere poleret design og øget produktivitet baseret på fra fællesskabet”.

Se også: Priser på OnePlus telefoner

Designet til øget ydeevne

OxygenOS 14 markerer debuten for Trinity Engine, der er en avanceret platform med teknologier, der skulle frigøre det fulde potentiale i smartphone-hardware. Trinity Engine er designet til bedre at kunne håndtere krævende scenarier, herunder multi-tasking, tunge opgaver og langvarig brug.

Det gøres ved smartere brug af RAM og lagerplads, hvor smartphonens interne ressourcer får forbedret ydeevne og forlænget batterilevetid.

Den mobile spiloplevelse har også fået et skub i den positive retning med OxygenOS 14 takket være teknologierne HyperRendering, HyperTouch og HyperBoost.

Disse teknologier handler kort og godt om om grafikoptimering, præcis og stabil touch-oplevelse ved at inkorporere en omfattende optimering af touch-logik og anti-mistouch i hele scenen. HyperBoost sikrer, at skærmen udnytter den frame rate uden at det går ud over strømforbruget.

Se også: De bedste Android-telefoner

OxygenOS 14 og Android 14 giver højere sikkerhed

Strong Box er en funktion, der giver beskyttelse af privatlivet og sikkerheden med nye funktioner. Den grundlæggende funktion er Device Security Engine 3.0, som er baseret på Trusted Execution Environment (TEE).

Security Center får også opgraderinger til en ny enkelt grænseflade, som gør det lettere for brugeren at administrere enhedens sikkerhedsstatus og privatlivsindstillinger. Det kan også hjælpe med at advare dig om potentielle sikkerhedsrisici, hvilket giver øget gennemsigtighed, når det gælder databeskyttelse på applikationsniveau.

Med Auto Pixelate 2.0 kan mere følsomme oplysninger, såsom kontaktoplysninger og numre på for eksempel kreditkort nu automatisk blive pixeleret, når man deler skærmbilleder.

En anden ny funktion er Photo Management Permission. Vælger man “Spørg hver gang”-indstillingen, skal den app, der anmoder om tilladelse, have den af brugeren, før den får adgang til billeder og videoer.

Se også: OnePlus telefoner har gode kameraer

Nye og andre måder at bruge mobilen på

Den mest fremtrædende nye funktion i Aquamorphic Design 2.0 er Fluid Cloud. Den muliggør en helt ny måde at interagere med information på, baseret på Aquamorphic Design-filosofien.

Inspireret af den faste, flydende og gasagtige struktur i Aquamorphic Design viser Fluid Cloud notifikationer i bobler, kapsler og paneler på en naturlig og flydende måde.

Denne nye version af statuslinjen kan præsentere forskellige former for realtidstjenester med minimal forstyrrelse øverst på skærmen.

Farvesystemet på OxygenOS 14 vil ændre sig dynamisk baseret på faktorer som faktorer som tidspunkt på dagen, smartphone-status og indhold. For eksempel vil farverne intuitivt intuitivt alt efter din enheds status, og hvad du laver. Når din telefon oplader, viser batteristatuskortet en gradientanimation, eller når du træner, vil fitnessdata, der spores på telefonen, flyde og skifte farve.

Lyden er også redesignet på OxygenOS 14. Der er ni sæt af Aquamorphic-tema ringetoner – inklusive opkald, alarmer og notifikationer – og elleve globale UI lyddesigns er blevet tilføjet.

Se også: Sammenlign priser på alle telefoner

Flere muligheder med Noter

Notes-funktionen er også opgraderet for at forbedre brugeroplevelsen og give mere praktiske, berigede og intelligente redigeringsfunktioner på OxygenOS 14.

For eksempel er der forskellige formateringsindstillinger, herunder farver, understregninger, gennemstregninger og skillelinjer.

Man kan også oprette tekstskabeloner ved at kombinere skriftstørrelser, stilarter og farver til afsnit, skillevægge og meget mere.

OxygenOS 14 og Android 14 til OnePlus 11

OnePlus lover at opdatere mange af deres smartphone-modeller i løbet af året og vil begynde udrulningen på OnePlus 11 5G i midten af november.