Qualcomm annoncerer driveropdateringer til kommende chipsets

Fremover vil Qualcomm gøre det muligt at opdatere sin grafikdriver, på samme måde som vi kender det fra pc-verdenen.

Qualcomm annoncerer driveropdateringer til kommende chipsets

På andendagen af Qualcomms konference, Snapdragon Summit, der foregår i disse dage på Hawaii, har chipsetproducenten annonceret store nyheder til smartphoneverdenen.

Læs også: Qualcomm: 5G skal være mainstream næste år

Nærmere bestemt, har Qualcomm afsløret, at der til fremtidige chipsets vil være regelmæssige driveropdateringer til GPU’en – eller grafikkortet om man vil. Driveropdateringerne kommer med de to nye chipsets, Snapdragon 865 og 765, og vil kunne hentes via Google Play Store.

Qualcomm 5G 865
Snapdragon 865 bliver udelukkende lanceret i 5G-telefoner. Foto: Qualcomm

Driveropdateringer til grafikkort er noget de fleste kender fra PC-verdenen, hvor producenter som Nvidia og AMD med jævne mellemrum udgiver nye drivere til deres grafikkort. Det sker primært hver gang, der bliver udgivet en af de såkaldte AAA-titler – såsom Call of Duty, Red Dead Redemption og så videre.

Driveropdateringerne indeholder sikkerhedsopdateringer, generelle rettelser og vigtigst af alt optimeringer til de nyeste spil. Det er den oplevelse, Qualcomm forsøger at overføre til den mobile platform. Med driveropdateringer har Qualcomm nu muligheden for at optimere telefonens ydeevne til nye spil med jævne mellemrum, hvor man indtil nu har skulle vente på opdateringer af hele styresystemet.

Muligheden for opdateringer af de individuelle komponenter, har været til stede i Android telefoner i et stykke tid. Qualcomm er dog de første til at udnytte denne mulighed.

Stadigvæk op til den enkelte producent

Der er dog en hage ved det hele. Det er nemlig stadigvæk op til den enkelte producent at teste og udgive driveropdateringerne, og hvis vi ser på, hvor lang tid det kan tage at få seneste styresystem tilpasset, så er det ikke sikkert, at driveropdateringerne når at rulle ud før næste opdatering er klar. Når og hvis en producent så udgiver en opdatering, er det op til den enkelte bruger at finde opdateringen i Play-butikken, og installere den som alle andre app’s. Det har altså potentialet til at blive en noget rodet og langtrukken affære.

Endnu et aber dabei er, at funktionen kun gælder de to nyligt annoncerede chipsets og dem, der lanceres efterfølgende. Alle tidligere chipsets får altså ikke glæde af driveropdateringerne. Indtil videre forlyder det, at det kommende flagskibs-chipset, Snapdragon 865, kun bliver lanceret i 5G-telefoner. Eftersom vi i Danmark endnu har til gode at se en 5G-telefon på det officielle marked, lader det ikke til, at vi bliver de første til at nyde godt af de nye opdateringer.

Alt i alt er det dog stadigvæk gode nyheder, især for dem, der spiller på telefonen og dem, der ikke skifter telefon hvert år. Muligheden for at optimere individuelle komponenter betyder muligheden for at forbedre brugeroplevelsen, og i sidste ende holde ældre modeller aktuelle i længere tid.