Qualcomm skal alligevel levere 5G-modem til Apple

Efter flere års retssag er Apple og Qualcomm nu nået til enighed. Det betyder blandt andet, at Qualcomm fremover skal levere 5G-modem til Apple, hvilket skubber Intel ud i kulden.

Qualcomm skal alligevel levere 5G-modem til Apple

I mere end to år har der verseret en retslig kamp imellem Apple og Qualcomm. Blandt andet mente Apple, at Qualcomm skulle have krævet alt for høje royalties, og sagsøgte dem derfor for en milliard amerikanske dollars.

Læs også: Qualcomm og Samsung vil ikke sælge 5G-modem til Apple

Nu har retorikken mellem de to selskaber imidletid fået en helt anden lyd. I går kom det frem, at begge selskaber dropper alle søgsmål mod hinanden. Netop som Qualcomms advokat afsluttede sine åbningsreplikker, valgte Apple og Qualcomm at offentliggøre en samlet pressemeddelelse, hvor det fremgår, at der nu er ingået forlig.

Qualcomm Apple FTC
I flere år har Apple og Qualcomm ført sag mod hinanden, men det er altså slut nu. Foto: Mobilsiden.dk

Ifølge pressemeddelelsen indebærer forliget en betaling fra Apple til Qualcomm, hvor beløbet selvfølgelig er hemmeligt og en seksårig licensaftale, gældende fra den 1. april 2019, med mulighed for en forlængelse på yderligere to år. Derover har de to selskaber indgået en flerårig aftale om levering af chipsets.

Ikke overraskende valgte Intel, kort tid efter offentliggørelsen fra Apple og Qualcomm, at meddele, at de stopper udviklingen af 5G-modem til mobile enheder. Indtil videre vil Intel fortsætte udviklingen af 5G-modemmer til PC og IoT-enheder. Samtidig vil firmaet fortsat investere i den generelle udvikling af 5G-netværk.

Læs også: Forskere vil stoppe udrulningen af 5G i Danmark

For Apple er forliget med Qualcomm en kærkommen aftale, da den amerikanske gigant ellers ville få svært ved at følge konkurrenterne i 5G-ræset. Intel var for langt bagud i udviklingen og hverken Samsung eller Huawei var interesseret i at levere modem til deres største konkurrent. I mellemtiden blev MediaTek nævnt som mulig modem-leverandør til Apple, men det blev hurtigt afvist med den begrundelse, at MediaTek ikke kunne leve op til Apples høje standard. Med den nye aftale kan vi forvente 5G, i minimum en af Apples telefoner, senest til næste år. Under alle omstændigheder kommer vi i Danmark ikke til at have et landsdækkende 5G-netværk i år, så Apple skal nok nå det til vores marked.