Qualcomm: Vores Windows-laptops holder strøm i dagevis

Qualcomm bebuder at en laptop-revolution er under opsejling med deres tech: laptops som holder strøm i flere dage.

Qualcomm: Vores Windows-laptops holder strøm i dagevis

Både Microsoft og Qualcomm er begge snart klar med noget stort – og sejlivet – til laptop-verdenen. Ved årets 5G-Summit topmøde i Hong Kong, løftede Qualcomm sammen med Microsoft noget af sløret for hvad deres planer er for en ellers stagnerende laptop-branche.

Her kunne chip-producenten bekræfte overfor Trustedreviews, at Windows 10-laptops baserede på selskabets yderst strømeffektive mobilprocessorer vil debutere inden årets udgang. ”I vil høre fra os i de kommende uger” lyder beskeden fra Qualcomms vicepræsident Don McGuire.

Og når de udkommer, vil Microsofts og Qualcomms partnerskab give klare fordele til brugerne, navnlig en driftstid som er hinsides det, der i dag opleves i laptops. Dengang selskaberne forrige løftede sløret for samarbejdet i fjor, var en af målsætningerne at levere ekstrem lang batterilevetid.

”Skal vi være helt ærlige, så overstiger den (driftstiden, red.) vores forventninger” lyder det fra Microsofts programchef, Pete Bernard, ”Vi har sat baren højt, men hopper over den. Det er den slags driftstid hvor bærbaren bruges dag ud og ind, men hvor jeg ikke behøver at have opladeren med. Jeg behøver kun at sætte laptopen til stikkontakten hver tredje eller fjerde dag.”

De vilde løfter understreges af Microsoft-chefen: ”Jeg anser det som en game-changer. Det vil ændre den måde folk opfatter PC’er på”

Se også:  Microsoft Surface Book 2: større og op til 5x hurtigere

Flere partnere og enheder er klar

Når Microsoft og Qualcomm præsenterer de første enheder med mobilprocessorer bliver Qualcomms Snapdragon 835 octa-core processor der skal drive en særudgave af Windows 10 frem – sandsynligvis med afsæt i Windows 10S. Og her er tre af markedets førende laptop-producenter ombord: Asus, HP og Lenovo har tilkendegivet at de vil introducere enheder, men flere kan støde ifølge Microsoft.

Flere hundrede af de mobilbaserede laptops er i dag i brug på Microsofts campus i Redmond, USA.

Udtalelserne rejser slutteligt spørgsmål om præcis hvornår de første bærbare med Qualcomm-processorer ombord vil præsenteres. Her er et planlagt Microsoft-event den 31. oktober den mest sandsynlige kulisse for offentliggørelsen af de sejlivede laptops.

Læs også:  Microsoft holder Surface-event i oktober